Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Κάλεσμα του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα νοσοκομείων Αθήνας 7/4/2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ
11 Απριλίου 2008 ΩΡΑ 1200
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εμείς εκπρόσωποι γενικών συνελεύσεων από Νοσοκομεία της Αθήνας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός και καταλήξαμε στα εξής:

1. Εκπροσωπούμε κατά κύριο λόγο τους ειδικευόμενους, τους νέους γιατρούς και τους επιμελητές που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους.

2. Η καθυστέρηση και η επαπειλούμενη ματαίωση πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών χρησιμοποιείται προκλητικά από το Υπ Υγείας για να περάσει μια συμφωνία -κοροιδία διαιώνισης της σήψης και της παρακμής στο ΕΣΥ.

3. Το Υπ Υγείας παραβιάζει συστηματικά κάθε όριο εργασίας υποχρεώνοντας βασικά τους ειδικευόμενους να δουλεύουν πάνω από 80 ώρες τη βδομάδα με 4 ευρώ την ώρα, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς προοπτική ένταξης τους στο σύστημα. Τελευταία φτάσαμε στο εξωφρενικό σημείο να απειλείται η μη πληρωμή αυτών των εφημεριών με απόλυτη ευθύνη του Υπ Υγείας. Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι και ακόμη περιμένουμε!

4. Ακόμη χειρότερα το Υπουργείο επιχειρεί να αποσπάσει συναίνεσή διαμέσω μιας απαράδεκτης «συλλογικής σύμβασης» που η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ πραξικοπηματικά είναι έτοιμη να υπογράψει προδίδοντας τους ειδικευόμενους και την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών που θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς από το μισθό τους. Παγώνει τους μισθούς και ενισχύει το φακελάκι και την προμήθεια, δεν εξασφαλίζει προσλήψεις και με επιδοματική λογική οδηγεί σε εξαντλητικά ωράρια.

5. Το κύμα των επισχέσεων δεν απαιτεί μόνο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χωρίς κανένα όρο. Είναι και η απόδειξη πως οι γιατροί που βγάζουν τη δουλειά στο ΕΣΥ χωρίς να θησαυρίζουν από τους αρρώστους βγήκαν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση Αβραμόπουλου των 10 σημείων. Να διακοπεί κάθε διάλογος με βάση την πρόταση του Υπουργείου. Να παλέψουμε για μια νέα σύμβαση επανίδρυσης του ΕΣΥ.

Καλούμε σε πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας
Παρασκευή 11 Απριλίου, ώρα 12.00 .


Παλεύουμε για:
1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χωρίς καμία προυπόθεση.
2. Βασικό μισθό ειδικευομένου 1600 ευρώ
3. Μείωση των ωρών εργασίας-πενθήμερο πρωινό εξάωρο και μία εφημερία τη βδομάδα χωρίς ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Αμοιβή της εφημερίας σαν υπερωρία.
4. Μαζικές προσλήψεις μονίμων επιμελητών με εγγραφή στον προυπολογισμό. Όχι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταργηθεί ο θεσμός του επικουρικού γιατρού.
5. Καλούμε σε κινητοποίηση στις 17 Απριλίου σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζομένους στα Νοσοκομεία.

Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός 7 Απριλίου 2008