Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΓΙΑ Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α. Ρ. Σ. Ι.)
Ανακοίνωση 25 -1-09
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΙ» ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΑΡΟ. ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Την περασμένη Πέμπτη 22-1-09 κάποιοι ανέντιμοι, ανίκανοι, αναποτελεσματικοί και «μη σοβαροί» τύποι που έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται «Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας» (αυτή η τρομοκρατική οργάνωση πιθανότατα είναι πρωτοεμφανιζόμενη, γιατί δεν υπάρχει σχετική καταχώρηση στα αρχεία εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, καταφέραμε όμως να μάθουμε το όνομα του προέδρου – επικεφαλής, λέγεται Δρ Α. Μαυρομμάτης) προέβησαν στην απονενοημένη ενέργεια να διοργανώσουν επιστημονική ημερίδα με θέμα τη «σήψη» (πολύ ύποπτο το θέμα, δε συμφωνείτε;) στη διάρκεια της οποίας τόλμησαν να δηλώσουν (άκουσον άκουσον …) ότι σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά επιστημονικά δεδομένα, δυνητικά θα μπορούσαν να σωθούν πολλές ζωές ασθενών αν υπήρχαν ανεπτυγμένα σε λειτουργία περισσότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη χώρα μας. Ευτυχώς οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Υγείας αντέδρασαν ακαριαία σε αυτήν την ύποπτη και κατάπτυστη δήλωση εκδίδοντας το παρακάτω δελτίο τύπου :

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 210.5205291-210.5200738

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τις δηλώσεις του γιατρού κ. Α. Μαυρομμάτη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι ώρα να σοβαρευτούμε και να αναλάβει επιτέλους, ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, για τις πράξεις του και τα λεγόμενά του. Ειδικότερα, όταν αυτές προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινωνικό σύνολο και θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των λειτουργών του.

Οι εικοτολογίες του κ. Μαυρομμάτη περί «δυνητικών θανάτων», είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια.

Το κείμενο των δηλώσεων διαβιβάζεται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητά τους.

Το ΕΣΥ χρειάζεται έντιμους, ικανούς, αποτελεσματικούς λειτουργούς και πάνω απ΄ όλα σοβαρούς».

Λόγω της σοβαρότητας, σεμνότητας και ταπεινότητας που διακρίνει τους υπεύθυνους του υπουργείου η παραπάνω ανακοίνωση είναι εξαιρετικά ήπια και στην τελική της διαμόρφωση μετά από ώριμη σκέψη απαλείφθηκαν μερικές παράγραφοι για να μην πέσει και άλλο λάδι στη φωτιά. Οι παράγραφοι αυτές ήταν οι εξής:

- «Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που τόσο η σημερινή πολιτική ηγεσία όσο και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δέχονται τόσο ύποπτες, μη σοβαρές και ανέντιμες συκοφαντικές επιθέσεις. Παρόμοιες καταχθόνιες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις για την ανάγκη ανάπτυξης περισσότερων κλινών ΜΕΘ εδώ και πάνω από 10 χρόνια κάνουν και άλλες περίεργες οργανώσεις όπως οι Ιατρικοί Σύλλογοι, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM), η Διεθνής Ένωση Νευροτραυματιολογίας (INTS) καθώς και μια σειρά ξενόφερτα αναρχοαριστερίστικα έντυπα (Critical Care Med, Lancet, Anesthesiology, Journal of Neurosurgery κλπ) για τη διερεύνηση των οποίων έχει ήδη επιληφθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από σχετική παραγγελία μας»

- «Μεγάλες ευθύνες έχουν οι προκάτοχοί μας (Κακλαμάνης, Γείτονας, Παπαδόπουλος, Στεφανής, Σκουλάκης κλπ) που από τότε έπρεπε να έχουν φιμώσει, φυλακίσει, απολύσει και εξορίσει όλους αυτούς τους μη σοβαρούς και ανέντιμους Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς ψευδοεπιστήμονες, για να μην τους έχουμε και εμείς σήμερα μέσα στα πόδια μας»

- «Με αυτή την ομάδα κουκουλοφόρων που αυτοαποκαλείται επιστημονική εταιρεία εντατικής θεραπείας έπρεπε να έχουμε ξεμπερδέψει εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε ο πρόεδρος φέρει το ύποπτο όνομα Μαυρομμάτης και ο καθηγητής λέγεται Ρούσος (δηλαδή κόκκινος). Τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται για το ποιόν τους…»

Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με τους «μη σοβαρούς» νοσοκομειακούς γιατρούς που επιμένουν να βάζουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ασθενών και όχι το image των εκάστοτε κυβερνώντων, η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει να επιδείξει το τελευταίο διάστημα κολοσσιαία δείγματα σοβαρότητας :

- Σύμφωνα με όσα η ίδια ισχυρίζεται έχει προσλάβει συνολικά 234.645, 23 + 5i νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία. Για το γεγονός ότι «μη σοβαροί» και ανέντιμοι ασθενείς, γιατροί και δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι τους νοσηλευτές αυτούς δεν τους έχουν δει ποτέ, η εξήγηση είναι απλούστατη. 1ον Λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων, οι νοσηλευτές αυτοί κινούνται πιο γρήγορα και από το φως, γι' αυτό παραμένουν αόρατοι. 2ον Η δέσμευση της κυβέρνησης αφορούσε αριθμό προσλήψεων, και όχι τι είδους θα ήταν αυτός ο αριθμός (πραγματικός ή μιγαδικός). Όπως ξέρουν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες (και όχι τα γιατρουδάκια επιπέδου Μαυρομμάτη, Αρμαγανίδη, Αναστασάκη κλπ) οι μιγαδικοί αριθμοί (κατ' επέκταση και οι μιγαδικοί νοσηλευτές) δεν μπορεί να γίνουν αντιληπτοί με τις συνηθισμένες ανθρώπινες αισθήσεις.

- Διά στόματος σοβαρότατου επιθεωρητή υγείας ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες ότι οι ανίκανοι και ανέντιμοι χειρουργοί του Κρατικού Αθήνας διενέργησαν απαράδεκτες αισθητικές επεμβάσεις όπως «πλαστική προσθίου χιαστού» και «αρθροπλαστική ισχίου». Οι μη σοβαροί και άσχετοι γιατροί επιμένουν ότι οι παραπάνω επεμβάσεις δεν είναι αισθητικές, αλλά ορθοπαιδικές (το γεγονός ότι περιλαμβάνεται ο όρος «πλαστική» πρέπει άμεσα να το διορθώσει η διεθνής μη σοβαρή επιστημονική βιβλιογραφία) και ο μη σοβαρός διοικητής του νοσοκομείου επιμένει ότι έχει πλήρη άγνοια των γεγονότων, όμως η σοβαρότατη πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει διά της σιωπής της να καλύπτει τις σοβαρότατες και επιστημονικά τεκμηριωμένες δηλώσεις του επιθεωρητή υγείας στα ΜΜΕ.

- Η σοβαρή πολιτική μας ηγεσία επιμένει να διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι η κλαδική συμφωνία ΟΕΝΓΕ – υπουργείου έχει ήδη προωθηθεί στη βουλή για ψήφιση. Με μη σοβαρό και ανέντιμο τρόπο τόσο το προεδρείο όσο και η ιστοσελίδα της βουλής επιμένουν να δηλώνουν ως σήμερα πλήρη άγνοια.

Έχοντας τόσο σοβαρούς πολιτικούς προϊσταμένους κάνουμε την αυτοκριτική μας για το γεγονός ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΔΕΣ, δηλαδή ανίκανοι και αναποτελεσματικοί ξεροκέφαλοι που επιμένουμε να δημοσιοποιούμε τα κακώς κείμενα και δεν κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο λιβανίζοντας τους εκάστοτε κυβερνώντες. Άλλωστε αν η αλήθεια και τα επιστημονικά δεδομένα δεν βολεύουν τους υπουργούς, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια και την επιστήμη (αυτό είναι γνωστό από την εποχή του κουκουλοφόρου ποιητή Σουρή …). Γι' αυτό καλούμε όλους τους ανέντιμους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμορφωθούν άμεσα, και από δω και πέρα:

- Σε όσους ανεύθυνους και αντιδεοντολογικούς συγγενείς ασθενών επιμένουν καθημερινά να διαμαρτύρονται γιατί ο άνθρωπός τους παραμένει σε φορητό αναπνευστήρα εκτός ΜΕΘ, να γίνεται σύσταση να επικοινωνούν οι ίδιοι με το γραφείο τύπου του υπουργείου (210.5205291-210.5200738) αφού εκεί υπάρχουν σοβαρότατοι φωστήρες έτοιμοι να βρουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη κλίνη εντατικής θεραπείας, την οποία είναι ανίκανοι να βρουν οι μη σοβαροί γιατροί των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

- Να αναγνωριστεί σαν σοβαρότατη η έμπνευση του υπουργείου για ανάθεση στους εισαγγελείς της λύσης όλων των προβλημάτων της περίθαλψης. Αν ο υπουργός δικαιοσύνης είχε την ίδια στοιχειώδη σοβαρότητα θα το είχε προτείνει από μόνος του. Για παράδειγμα, τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται στο δημόσιο (με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να τα ακουμπάει χοντρά στις ιδιωτικές κλινικές) θα μπορούσαν να τις αναλάβουν οι Πρόεδροι Εφετών, τις λιθοτριψίες οι Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών και τους εμβολισμούς ανευρυσμάτων οι Πρωτοδίκες.

Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη εκ μέρους όλων των ανίκανων επιστημόνων της ιστορίας, των κάθε λογής μαυρομμάτηδων, γληνών, μπρούνο, γαλιλαίων και όλων των παρόμοιων μη σοβαρών τυχοδιωκτών που θεώρησαν ότι η επιστημονική αλήθεια πρέπει να λέγεται άσχετα αν ενοχλεί την εξουσία.

Ρίχτε τους γρήγορα στην πυρά, τι περιμένετε … Α.Ρ.Σ.Ι. 25-1-09

Υ.Γ. Η λέξη «σοβαρός» δεν είναι το αντίθετο της λέξης «αστείος», αλλά της λέξης «γελοίος»