Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΨΝΑ 9-12-09

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ψ.Ν.Α
Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να δικαιώσει απόλυτα τον … Καραμανλή. Οι εργαζομενοι για άλλη μια φορά καλουνται να πληρώσουν όλα τα σπασμένα που δημιούργησε η ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων. Καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, τη φορολογία.
Στο πλαίσιο της κρίσης, των οδηγιών της Ε.Ε. και του Συμφώνου «Σταθερότητας» (σταθερότητας στα υπερκέρδη των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των χρηματιστηρίων), προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το «μονόδρομο» μιας τέτοιας σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής. Στο όνομα του δημόσιου χρέους μας καλούν για «νέες θυσίες».
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και με την νέα κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική αφασίας, υποταγής και δουλοπρέπειας που ακολουθούσε και με την παλιά κυβέρνηση.
Το χρεος στο ΨΝΑ ανερχεται στα 37 εκατομμυρια ευρω.Μηπως θα επαναληφθει η κατασταση του Λαικου οπου δεσμευτηκαν οι λογαριασμοι μισθοδοσιας εξαιτιας οφειλων του νοσοκομειου........
-400 κενές θέσεις νοσηλευτών και 29 κενές θέσεις ιατρών,
-εργαζομενοι που συνθλιβονται σε εξοντωτικα ωραρια και εντατικες συνθηκες
-μηδενικές οι αυξήσεις στους μισθούς πείνας των εργαζόμενων.
-ανεπαρκείς οι υπηρεσίες που μέσα σε αυτές τις συνθήκες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, παρέχονται στους ασθενείς. Τα «ράντζα» συνεχίζουν να συσσωρεύονται, αποτελώντας τη θλιβερή εικόνα της πλήρους χρεωκοπίας της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», δημιουργώντας συνθήκες απάνθρωπες, επισφαλείς, έως και επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους.
-διαρκής η ματαίωση των εργαζόμενων, που βλέπουν καθημερινά τις προσπάθειές τους για μια αντιιδρυματικη ψυχιατρική περίθαλψη να ακυρώνονται στην πράξη.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
- Νέο σύστημα Ψυχικής Υγείας όπου οι ανάγκες των ψυχικά πασχόντων θα βρίσκονται στο επίκεντρο της φροντίδας της θεραπευτικής ομάδας. Ένα σύστημα συνυφασμένο με την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοδιεύθυνσης, ικανό να εξασφαλίζει δημόσια, δωρεάν, αξιοπρεπή και υψηλής ποιότητας φροντίδα ψυχικής υγείας για όλο τον λαό.
- 30ωρο/5νθήμερο/6ωρο σταθερό / 4βάρδια
- Πλήρη σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας (50 για τις γυναίκες,55 για τους άντρες).
- Διπλασιασμός της κανονικής μας άδειας.
- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των υγειονομικών.
-Σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
- 1500 ευρω βασικο μισθο.Αμεση καταβολη των επιδοματων των 176 ευρω και 300 ευρω.
-Καμιά συμμετοχή στο διάλογο – απάτη.
- Καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Ενιαία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους .
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα Ρέππα Πετραλια.
Ο υποταγμένος συνδικαλισμός, ούτε θέλει – ούτε μπορεί. Μέσα από διαδικασίες βάσης, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις να οργανώσουμε ένα πιο ισχυρό, πιο μαζικό, νικηφόρο απεργιακό αγώνα διάρκειας.
Παλεύουμε να ακουστεί και να εκπροσωπηθεί η φωνή και η αγωνία αλλά και η προσδοκία των δυνάμεων της εργασίας και του μόχθου.ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ψ.Ν.Α.