Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009, 8πμ – 4.30μμ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009, 8πμ – 4.30μμ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΔΣ ΕΙΝΑΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Α.Ρ.Σ.Ι., ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να δικαιώσει απόλυτα τον … Καραμανλή. Η εργαζόμενη πλειοψηφία για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει όλα τα σπασμένα που δημιούργησε η ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων. Καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, τη φορολογία. Εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις με πρόσχημα την … «αξιοκρατία». Στο πλαίσιο της κρίσης, των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμφώνου «Σταθερότητας» (σταθερότητας στα υπερκέρδη των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των χρηματιστηρίων), προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το «μονόδρομο» μιας τέτοιας σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής. Στο όνομα του δημόσιου χρέους μας καλούν για «νέες θυσίες». Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
Στην υγεία τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η περίφημη «τάξη στις προμήθειες» αποδείχτηκε ότι ήταν πυροτέχνημα εντυπώσεων όπως και με τον Αβραμόπουλο. Παρά την υστερική προπαγάνδα για «κατάρρευση της οικονομίας», στα παρασκήνια ο κρατικοδίαιτος μεγάλος ιδιωτικός τομέας περίθαλψης εξακολουθεί να επιδοτείται ασύστολα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία με σκανδαλώδεις συμβάσεις για δραστηριότητες που συνεχώς αφαιρούνται από το δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Επίσης παρόμοια με τον Αβραμόπουλο ανέξοδη τακτική εντυπώσεων και υποταγής στα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών ακολουθεί η νέα πολιτική ηγεσία και στο θέμα της γρίπης. Η κυβέρνηση απαντά στο οξύτατο πρόβλημα των δραματικών ελλείψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ανακοινώνοντας τις … απολύσεις εκατοντάδων νοσηλευτών που εργάζονται με καθεστώς σύμβασης ή stage. Με προκλητικό και παράνομο τρόπο δεν υλοποιείται η συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών, ακόμα και οι διατάξεις εκείνες που ενσωματώθηκαν στον ν. 3754/09. Σε πολλά νοσοκομεία οι εφημερίες των γιατρών είναι απλήρωτες εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ στα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν πληρωθεί ακόμα με τις τιμές που προβλέπει ο νέος νόμος. Οι έξτρα 2000 θέσεις γιατρών που σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να έχουν καλυφθεί από τις 1/7/09 έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες και απλά εξακολουθούν να «εξαγγέλλονται». Η απαράδεκτη ομηρία του θεσμού των «επικουρικών επιμελητών» ζει και βασιλεύει. Η κυβέρνηση με διάφορα προσχήματα καθυστερεί την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την επικύρωση των αναβαθμίσεων που έχουν ήδη γίνει, με αποτέλεσμα χιλιάδες γιατροί να ζημιώνονται κάθε μήνα που περνάει με μεγάλα ποσά. Η απάντηση στη διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών ότι δεν υλοποιείται η κατάργηση του «πλαφόν αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας» όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση, είναι η καθιέρωση … «πλαφόν εφέτη με 19 χρόνια υπηρεσίας» (!). Μάλλον το επόμενο μέτρο θα είναι η εξομοίωση των νοσοκομειακών γιατρών με … πρωτοδίκες και το μεθεπόμενο με … δικαστικούς κλητήρες. Η κυβέρνηση επιμένει στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, παίρνοντας έτσι πίσω με το «άλλο χέρι» τις μισθολογικές αυξήσεις που κατέκτησαν οι γιατροί με τους αγώνες τους. «Μαγειρεύεται» νέα αντιλαϊκή αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση» και φαίνεται ότι μπροστά στο νέο «νόμο Λοβέρδου» οι προκάτοχοι (Σιούφας-Ρέππας-Πετραλιά) θα είναι …απλές οδοντόκρεμες. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια διαρρέουν ήδη ενοποίηση του ΤΣΑΥ με τον ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ για να πληρώσουν έτσι οι … «προνομιούχοι» υγειονομικοί τα σπασμένα όλων των κυβερνήσεων.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και με την νέα κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική αφασίας, υποταγής και δουλοπρέπειας που ακολουθούσε και με την παλιά κυβέρνηση. Διευρύνεται το αβυσσαλέο χάσμα ανάμεσα στις διαθέσεις και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών από τη μία και στα καμώματα των Τσούκαλου – Λαοπόδη από την άλλη. Οι ίδιοι άνθρωποι από «σύμβουλοι» του Αβραμόπουλου έγιναν αμέσως και ανερυθρίαστα σύμβουλοι της … Ξενογιαννακοπούλου. Οι «ιατροπατέρες» των προεδρείων ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ δείχνουν μεγαλύτερο θράσος ακόμα και από τους «εργατοπατέρες» της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, ένα θράσος που πηγάζει και από τη στήριξη που παίρνουν από στελέχη της ΔΗΠΑΚ και της ΑΕΓ σε κρίσιμες στιγμές.
Ότι όμως και να κάνει ο γραφειοκρατικός κοινοβουλευτικός συνδικαλισμός οι μέρες του είναι μετρημένες. Χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα και τον Πειραιά έχουν συνειδητοποιήσει μέσα από την εμπειρία τους ότι η πραγματική ΕΙΝΑΠ, η ΕΙΝΑΠ των αγώνων και των διεκδικήσεων, της δημοκρατίας, των διαδικασιών βάσης, της αξιοπρέπειας, των νέων γιατρών, των γιατρών που ζούν από τον μισθό τους και εξακολουθούν να οραματίζονται ένα πραγματικά δημόσιο, σύγχρονο και καθολικό σύστημα δωρεάν περίθαλψης είναι η ΕΙΝΑΠ των νοσοκομειακών γενικών συνελεύσεων και του συντονιστικού τους. Η άλλη ΕΙΝΑΠ των σφραγίδων, των προεδρείων, της γραφειοκρατίας, του κοινοβουλευτικού «συνδικαλισμού», των διαδρόμων και της συνδιαλλαγής είναι μηχανισμός εχθρικός για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Ένας μηχανισμός που απροκάλυπτα πήρε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα το μέρος του υπουργείου, που αδιαφορεί για το σήμερα και το αύριο των νέων γιατρών, που στηρίζει τους «συναδέλφους» εκείνους που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι ασύστολα τόσο τον ανθρώπινο πόνο όσο και την εργασία των υφισταμένων τους. Τα συμπεράσματα αυτά έβγαλε η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών μέσα από την ίδια την εμπειρία του αγώνα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• Την άνοιξη του 2008, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας σε αγαστή σύμπνοια με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία προσπάθησε να ασκήσει ωμό εκβιασμό : «ή υπογράφετε τη σύμβαση που προτείνει ο Αβραμόπουλος ή δεν πληρώνεστε εφημερίες». Υπενθυμίζεται ότι η τότε πρόταση Αβραμόπουλου για «σύμβαση» δεν προέβλεπε ούτε ένα ευρώ αύξηση αποδοχών, ενώ καταδίκαζε τον κλάδο στην αιώνια ομηρία των «ενσωματωμένων» υποχρεωτικών εφημεριών. Το κύμα μαζικών γενικών συνελεύσεων σε πολλά νοσοκομεία, η ίδρυση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, οι μαχητικές συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο υγείας και (πρώτα και κύρια) οι μαζικές επισχέσεις εργασίας των ειδικευόμενων σε μεγάλα νοσοκομεία (με κέντρα αγώνα στην Αθήνα το ΝΕΕΣ και το Αττικό) που προκάλεσαν σύγκρουση με τους μηχανισμούς του κράτους, της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, της «λαμογιοδιευθυντοκρατίας» και του καθηγητικού κατεστημένου. Μέσα από τις κινητοποιήσεις αυτές χιλιάδες γιατροί έβγαλαν συμπεράσματα τόσο για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής όσο και για τον ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι οι απεργοί – κυρίως ειδικευόμενοι – όχι μόνο δεν «μάσησαν» από την προσπάθεια τρομοκράτησής τους που εξαπολύθηκε συντονισμένα από διοικητές, υπουργείο, διευθυντές, καθηγητές, εισαγγελείς κλπ, αλλά τελικά νίκησαν. Τα γεγονότα αυτά άλλαξαν ριζικά τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στον κλάδο. Η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών τάχθηκε με τις κινητοποιήσεις, ενώ απομονώθηκε αποφασιστικά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Εκπρόσωποι της τελευταίας επέδειξαν απροκάλυπτη απεργοσπαστική – εργοδοτική στάση (ο αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και οι «συν αυτώ» πράσινοι και γαλάζιοι διευθυντές στο ΝΕΕΣ).
• Τον Ιούνη του 2008, στο έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ. Η αποφασιστικότητα και η τακτική των αγωνιστικών δυνάμεων ήταν αυτή που επέβαλε την ίδια τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την έκβασή του. Η αποκάλυψη του ρόλου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας έφτασε στον βαθμό του πλήρους «ξεβρακώματος», αφού ΠΑΣΚ και ΔΗΚΝΙ ψήφισαν την πρόταση της … ΔΗΠΑΚ, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό περιεχόμενο του πλαισίου, αλλά αποκλειστικά η διατήρηση του προνομίου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να εκπροσωπεί «εν λευκώ» τον κλάδο στις διαπραγματεύσεις με το κράτος. Αντίστροφα, αποκαλύφθηκε η «κρυφή» επιλογή της ηγεσίας της ΔΗΠΑΚ για αποτροπή «ανεξέλεγκτων» (δηλαδή πραγματικά απειλητικών για την κυβέρνηση και το ιατρικό «λαμογιοκατεστημένο») κινητοποιήσεων που επιμελώς «καμουφλάρεται» πίσω από ιδεολογικό προπέτασμα καπνού. Η λογική του αγώνα επικράτησε θριαμβευτικά στο συνέδριο.
• Το φθινόπωρο του 2008, στις κινητοποιήσεις με την μορφή απόσυρσης από τις εφημερίες και τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο. Η σωστή επιλογή αγωνιστικής λογικής (διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης για την αναστολή εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με ανταλλάγματα σε μισθούς, ωράρια, προσλήψεις και εξέλιξη) και μορφής πάλης (απόσυρση των γιατρών από το εφημεριακό έργο μετά την συμπλήρωση 2 και 4 εφημεριών τον μήνα για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα) είχε σαν συνέπειες : α) να υιοθετείται μαζικά η τακτική αυτή από νοσοκομειακές γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, παρά την αντίθεση τόσο ΠΑΣΚ – ΔΗΚΝΙ, όσο και ΔΗΠΑΚ (αδιέξοδη επιμονή στην άρνηση διεκδίκησης συλλογικής σύμβασης με «σχιζοφρενικά» επιχειρήματα όπως π.χ. «είμαστε αντίθετοι τόσο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσο και με συλλογική σύμβαση που θα ματαιώνει την εφαρμογή της» καθώς και στην άρνηση συνελευσιακών διαδικασιών και μορφών πάλης που απειλούν την εφημεριακή λειτουργία) αλλά και μέρους της ΑΕΓ σε ορισμένους νομούς και νοσοκομεία (επιμονή στη δικαστική διεκδίκηση αυστηρά και μόνο του ωραρίου όπως προβλέπεται επακριβώς από την ευρωπαϊκή οδηγία) β) να αποκτά ηγεμονικό και καθοριστικό ρόλο το Συντονιστικό Συνελεύσεων Αθήνας – Πειραιά, που έφτασε να περιλαμβάνει 23 νοσοκομεία και να εκφράζει συνελεύσεις στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες γιατροί, γ) να αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, που αναγνώρισε “de facto” και “de jure” την διαπραγματευτική ομάδα και το Συντονιστικό, που έφερε νέα πρόταση για συλλογική σύμβαση σε σωστή αυτή τη φορά κατεύθυνση εγκαταλείποντας την απαράδεκτη φόρμουλα που είχε απορριφθεί από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, δ) να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι διαπραγματεύσεις για δέκα ημέρες μετά τη «λιποταξία» της ηγεσίας της ΑΕΓ και να επιβάλλονται ακόμα πιο βελτιωμένοι όροι στην συμφωνία με το υπουργείο, με την επιμονή του Συντονιστικού της Αθήνας και ορισμένων ενώσεων της επαρχίας, όπως η ένωση της Πάτρας ε) να επιτυγχάνεται η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης στις 1-12-2008.
• Το Φεβρουάριο του 2009, στις απεργίες που διεκδίκησαν την εφαρμογή της υπογραφείσας σύμβασης. Παρά τη διάθεση των αγωνιζόμενων νοσοκομειακών γιατρών, μεσολάβησε η πραξικοπηματική αναγνώριση του νόμου 3754 εκ των υστέρων μετά την ψήφισή του στη βουλή σαν «συλλογική σύμβαση» από την πλειοψηφία ΔΗΚΝΙ – ΠΑΣΚ – ΑΕΓ Αθήνας στην ΟΕΝΓΕ. Παρ’ όλα αυτά οι κινητοποιήσεις απέτρεψαν την πλήρη απόσυρση του άρθρου 4 περί εξέλιξης και επέβαλλαν έναν νόμο με πολλά θετικά σημεία, παρά τις πολλές επιμέρους νοθεύσεις.

Η κατάσταση αυτή στο συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Το «πάνω χέρι» στους συσχετισμούς πρέπει να το έχει Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί, οι πολλοί «από κάτω» και όχι οι λίγοι «από πάνω». Οι εκλογές της 17 Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσουν ορόσημο για την ανατροπή των συσχετισμών σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ.
Πολύ περισσότερο τώρα, που είναι σε εξέλιξη η μάχη για την εφαρμογή της τρέχουσας συλλογικής σύμβασης και για την επαναδιαπραγμάτευση της καινούριας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΙ, ΕΞΕΛΙΞΗ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν ότι αμέσως μετά τις γιορτές, αν δεν έχει υλοποιηθεί η προηγούμενη σύμβαση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ 2 ΚΑΙ 4 ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης για ότι ήθελε προκύψει.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί άμεσα απαιτούν :
- Όλες οι οργανικές θέσεις, τόσο αυτές που αδειάζουν όσο και οι 2000 νέες που προβλέπει η τρέχουσα σύμβαση να προκηρυχθούν ως 24/12/09 και να καλυφθούν υποχρεωτικά ως 31/1/2010.
- Ως 20/12/09 να έχουν πληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες (εφημερίες 2009 και αναδρομικά μισθών και εφημεριών χωρίς παλιό πλαφόν αρεοπαγίτη) σε όλα τα νοσοκομεία.
- Πειθαρχική δίωξη όσων διοικητών και συντονιστών διευθυντών επιμένουν ακόμα να εμποδίζουν την υλοποίηση της διάταξης για ρεπό μετά την εφημερία.
- Ως 20/12/09 έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει, με αναδρομική ημερομηνία από τη μέρα που έγινε η κρίση. Από τώρα επίσημη ανακοίνωση από τους διοικητές της νέας διαδικασίας (3η φάση) για το διάστημα 11-15/1/2010.
- Ως 31/1/2010 να έχει η γίνει η κάλυψη 2000 νέων θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο λεκανοπέδιο καθώς και η κάλυψη όλων των θέσεων που αδειάζουν λόγω συνταξιοδότησης (υπάρχει ήδη η νομική πρόβλεψη από το άρθρο 10 του ν.3754). Οι συμβασιούχοι και stage νοσηλευτές που λήγει η θητεία τους να παραμείνουν στη θέση τους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα . Καμία απόλυση.
Στη νέα διαπραγμάτευση, αν και εφόσον αυτή ξεκινήσει με βάση τα παραπάνω, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά θα εκπροσωπούνται από τις νοσοκομειακές γενικές συνελεύσεις. Στις συνελεύσεις αυτές θα προτείνουμε το παρακάτω πλαίσιο για τη νέα συλλογική σύμβαση 2010-2011:
1. Υλοποίηση των αποφάσεων του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (6/2008) για το μισθολογικό (1600 ευρώ καθαρές τακτικές μηνιαίες αποδοχές για τον ειδικευόμενο κλπ). Νομοθετική κατοχύρωση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Διατήρηση μόνο του συνταγματικού πλαφόν.
2. Άμεση προκήρυξη και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και επιπρόσθετα των έξτρα 2500 θέσεων που προβλέπει για το 2010 η προηγούμενη σύμβαση. Να μπει τέρμα στην ομηρία του θεσμού των επικουρικών επιμελητών – γιατρών «δεύτερης κατηγορίας».
3. Από 1-7-2010 ο αριθμός των εφημεριών που θα υποχρεούται να εκτελεί κάθε ιατρός μειώνεται από 7 σε 5 (μία εφημερία την εβδομάδα) σύμφωνα με την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι θα απαγορεύεται οποιαδήποτε παραβίαση από διοικητές και υπουργείο με επίκληση «έκτακτων αναγκών» κλπ.
4. Αύξηση της ετήσιας κανονικής άδειας σε 30 εργάσιμες ημέρες.
5. Κάλυψη από τα νοσοκομεία των εξόδων των ειδικευόμενων για παρακολούθηση συνεδρίων και επιχορήγηση για αγορά βιβλίων. Κυκλική και ισότιμη συμμετοχή στα συνέδρια, που θα ελέγχεται από το συμβούλιο του τμήματος.
6. Κατάργηση του θεσμού του συντονιστή διευθυντή και όλων των σχετικών διατάξεων του ν. 3754. Διεύθυνση κάθε τμήματος από το συμβούλιο του τμήματος, δηλαδή από την ολομέλεια των γιατρών. Ανάθεση ορισμένου χρόνου (διετία) καθηκόντων συντονισμού εναλλάξ με κύριο καθήκον την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, για το οποίο θα γίνεται αξιολόγηση από τους ειδικευόμενους μετά τη λήξη της θητείας. Η ανάθεση θα γίνεται με μυστική ψηφοφορία ανά τμήμα (ή ανά τομέα για τα πολύ μικρά τμήματα) στην οποία θα συμμετέχουν και οι ειδικευόμενοι.
7. Εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων «προς τα πάνω» και όχι «προς τα κάτω» με κατάργηση του διαχωρισμού «νέων» και «παλιών» (προ του 1993) ασφαλισμένων. Συντάξιμος ο χρόνος της εφημερίας, τεκμηρίωση δικαιώματος σύνταξης στα 60 για όσους το επιθυμούν.
8. Πειθαρχικός έλεγχος του διοικητή του νοσοκομείου και του διοικητή της ΔΥΠΕ αν καθυστερεί μια υπό εξέλιξη κρίση ή καθυστερεί προκήρυξη κενωθείσας θέσης.
9. Κάλυψη άλλων 5000 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ως 30/6/2010.

Το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να απαλλαγεί από τα βαρίδια της γραφειοκρατίας. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τις νοσοκομειακές γενικές συνελεύσεις και το συντονιστικό τους. Το (όποιο) ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θα πρέπει να έχει ευοδωτικό και όχι ανασταλτικό ρόλο στην παραπάνω διαδικασία. Οι νέοι γιατροί θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές και τα κύρια υποκείμενα του νοσοκομειακού κινήματος. Ενός κινήματος αναγκών και δικαιωμάτων, των λαϊκών αναγκών για δημόσια, σύγχρονη, δωρεάν και καθολική περίθαλψη καθώς και των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των γιατρών για επιστημονική εξέλιξη, μισθολογική και εργασιακή αξιοπρέπεια, επαγγελματική αποκατάσταση. Ένα κίνημα ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της περίθαλψης, αλλά σε κάθε συμπεριφορά ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, από το μεγαλοδιευθυντικό – μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο και τον περίγυρό του, που αποσκοπεί σε ιδιοτελείς σκοπούς εκβιάζοντας τους ασθενείς και καταπιέζοντας τους υφισταμένους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι’ αυτό οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ στις 17-12 έχουν αντικειμενικά χαρακτήρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το μέλλον του κινήματος.
• Από την μία είναι το «μία από τα ίδια», ο κοινοβουλευτικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, η αδράνεια, ο συμβιβασμός, τα παζάρια διαδρόμων, η λατρεία για τις καρέκλες των προεδρείων, το «όλοι αδέλφια είμαστε» (όταν μάς συμφέρει, κατά τη λαϊκή παροιμία στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά), το μονοπώλιο της εκπροσώπησης του κλάδου από Τσούκαλο και Λαοπόδη με τις ευλογίες των υπολοίπων, η διαρκής υποταγή στις ορέξεις του μεγαλοκαθηγητικού – μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου, η απέχθεια προς τις συλλογικές διαδικασίες και τις μαζικές, πραγματικές απεργιακές κινητοποιήσεις (όπως οι αποσύρσεις από τις εφημερίες και οι επισχέσεις εργασίας) που είναι οι μόνες που πραγματικά πιέζουν τους εκάστοτε κυβερνώντες.
• Από την άλλη είναι η ελπίδα που γεννήθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με την αποφασιστικότητα χιλιάδων γιατρών να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την εκπροσώπησή τους μέσα από τις νοσοκομειακές τους συνελεύσεις και το συντονιστικό τους, με τους ειδικευόμενους στην πρώτη γραμμή του αγώνα να επιβάλλουν τη συλλογική τους θέληση, με την αταλάντευτη διεκδίκηση ενός νέου συστήματος υγείας που θα παρέχει σύγχρονη, δημόσια, πραγματικά δωρεάν και καθολική περίθαλψη και που θα εξασφαλίζει στους γιατρούς επιστημονική εξέλιξη, επαγγελματική αποκατάσταση, μισθολογική και εργασιακή αξιοπρέπεια. Η ελπίδα που μαζικοποιήθηκε και έδειξε ότι αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος αποτελεσματικός για τα δικαιώματά μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Θεωρούμε ότι οι γενικές νοσοκομειακές συνελεύσεις είναι κυρίαρχο συνδικαλιστικό όργανο και προτείνουμε τη συγκρότηση συνέλευσης εκπροσώπων των συνελεύσεων των νοσοκομείων. Οι εκπρόσωποι αυτοί θα είναι αιρετοί και ανακλητοί από τις κατά τόπους συνελεύσεις , θα είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την άποψη της συνέλευσης του νοσοκομείου τους στη συνέλευση των εκπροσώπων και ο αριθμός τους θα είναι ανάλογος του αριθμού των γιατρών του νοσοκομείου. Η συνέλευση των εκπροσώπων των συνελεύσεων των νοσοκομείων θα είναι το - αμέσως μετά τη γενική συνέλευση- ανώτερο κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της ΕΙΝΑΠ. Συγκαλείται μετά από εισήγηση των γενικών συνελεύσεων του 10% των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά (10%= 4 νοσοκομεία...) τα οποία θα πρέπει στην εισήγησή τους να ορίζουν το θέμα της συνέλευσης εκπροσώπων. Οι κατά τόπους 3-μελείς και 5-μελείς ΕΙΝΑΠ θα είναι υποχρεωμένες να συγκαλούν τις νοσοκομειακές συνελεύσεις στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Ο οποιοσδήποτε γιατρός θα έχει δικαίωμα να απευθύνεται σε συνέλευση άλλου νοσοκομείου και να εκθέτει τις απόψεις του. Το αργότερο μετά την πάροδο 20 ημερών από την αρχική πρόσκληση θα πραγματοποιείται η συνέλευση των εκπροσώπων. Η συνέλευση των εκπροσώπων θα είναι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, και θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα : α/ θα αποφασίζει τη θέση της ΕΙΝΑΠ για τα θέματα που τέθηκαν, η απόφαση αυτή θα είναι δεσμευτική για το ΔΣ το οποίο θα έχει την υποχρέωση της υλοποίησής της. β/ θα αποφασίζει απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για την ΕΙΝΑΠ. γ/ θα εκπροσωπεί το σωματείο στις διαπραγματεύσεις με το κράτος, ορίζοντας κάθε φορά για τον σκοπό αυτό συγκεκριμένους εκπροσώπους με συγκεκριμένα καθήκοντα.
Το Δ.Σ. θα είναι υποχρεωμένο να φροντίζει για τακτική (ετήσια) διαδικασία εκλογής 5μελών / 3μελών επιτροπών σε όλα τα νοσοκομεία. Επιτροπή που η θητεία της παρατείνεται πέραν του 18μήνου θεωρείται αυτοδίκαια παυθείσα και μη υπάρχουσα.

Το Δ.Σ. υποχρεούται να συγκαλεί μία φορά τον μήνα συνεδρίαση του διανοσοκομειακού (της ολομέλειας των 5μελών / 3μελών επιτροπών). Το διανοσοκομειακό θα δεσμεύεται επίσης από τις αποφάσεις της τελευταίας συνέλευσης εκπροσώπων νοσοκομειακών συνελεύσεων αλλά θα μπορεί να εμπλουτίσει το πλαίσιό της καθώς και να αποφασίσει για ζητήματα του κλάδου που δεν συζητήθηκαν στις συνελεύσεις. Οι αποφάσεις του θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δ.Σ. και θα είναι το ανώτερο όργανο σε περιόδους που δεν πραγματοποιούνται συνελεύσεις.

Αγωνιζόμαστε για πανυγειονομικό μέτωπο συντονισμού και αλληλεγγύης. Για μας η υγεία είναι πριν από όλα κοινωνική υπόθεση και γι’ αυτό μαζί με τους πολίτες και το λαό δίνουμε μάχη για την υπεράσπιση και ανάπτυξή της. Θεωρούμε ότι σε ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο για δημόσια, σύγχρονη, πραγματικά δωρεάν και καθολική περίθαλψη θα υποστηρίζονται αποτελεσματικότερα οι διεκδικήσεις της πλειοψηφίας των γιατρών για εργασιακή, μισθολογική, επιστημονική, ασφαλιστική αξιοπρέπεια και επαγγελματική αποκατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα αποδυναμώνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί τόσο των κρατικοδίαιτων ιδιωτών -μεγαλοκλινικαρχών και μεγαλοπρομηθευτών- όσο και της «λαμογιοκρατίας» μέσα στο ΕΣΥ, του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου που θησαυρίζει και χτίζει καριέρες με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και την καταπίεση των υφισταμένων. Είμαστε σταθερά στρατευμένοι στο χώρο της ριζοσπαστικής δράσης με αντικαπιταλιστική προοπτική για ένα συνολικό κοινωνικοπολιτικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου κεφαλαίου, που θα μπορέσει να αποκρούσει μέτρα, να σπάσει πυλώνες της αστικής επίθεσης, να πετύχει κατακτήσεις υπέρ των εργαζόμενων υγειονομικών και γενικά της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στον κόσμο του αγώνα και της ανεξαρτησίας. Για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανατροπή των συσχετισμών και στην γέννηση ενός νέου νοσοκομειακού κινήματος που θα εκφράζει τις χιλιάδες των «από κάτω», των ειδικευόμενων και των μαχόμενων ειδικευμένων χωρίς τα βαρίδια της γραφειοκρατίας, του κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού «ψευτοσυνδικαλισμού».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΙΝΑΠ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι ειδικευόμενοι, οι εξειδικευόμενοι, οι ειδικευμένοι του ΕΣΥ, οι επικουρικοί επιμελητές και όσοι ειδικευόμενοι τέλειωσαν μέρος ή το σύνολο της ειδικότητας μέσα στο τελευταίο 6μηνο. Ψηφίζουμε στα νοσοκομεία μας.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
Α.Ρ.Σ.Ι.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Υποψήφιοι :

1. Αλεξανιάν Ιωάννης, καρδιολόγος, επικουρικός επιμελητής, ΝΝΘΑ "Σωτηρία"
2. Ανδρούλης Αντώνιος, ειδικευόμενος νευροχειρουργικής, ΚΑΤ
3. Άντζελ Αλβέρτος, επιμελητής αναισθησιολογίας, Ερυθρός Σταυρός
4. Αραπάκης Ιωάννης, ειδικευόμενος ακτινοδιαγνωστικής, ΑΤΤΙΚΟ
5. Βαλάκας Γεώργιος, ειδικευόμενος νεφρολογίας, Ευαγγελισμός
6. Βάρτζελη Παναγιώτα (Νάγια), πνευμονολόγος, εξειδικευόμενη ΜΕΘ, Ερυθρός Σταυρός
7. Βασιλάς Κωνσταντίνος, ειδικευόμενος αγγειοχειρουργικής, ΑΤΤΙΚΟ
8. Βελονάκης Γεώργιος, ειδικευόμενος ακτινοδιαγνωστικής, ΑΤΤΙΚΟ
9. Βλαχογιώργος Αποστόλης, ειδικευόμενος χειρουργικής, Γ.Ν. Πατησίων
10. Γεωργουλής Γεώργιος, ειδικευόμενος νευροχειρουργικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
11. Γεωργούλια Γεωργία, επιμελήτρια ακτινοδιαγνωστικού, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
12. Γκατζούνης Θεόδωρος, ειδικευόμενος φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, Γενικό Κρατικό Αθήνας
13. Γομάτος Χρήστος, ειδικευόμενος αναισθησιολογίας, Γενικό Κρατικό Αθήνας
14. Δημουλά Αικατερίνη, ειδικευόμενη παθολογίας, ΑΤΤΙΚΟ
15. Διονυσοπούλου Βασιλική, επιμελήτρια ΜΕΘ, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
16. Δουκάκης Πέτρος-Γεώργιος, ειδικευόμενος παιδιατρικής, Παίδων Πεντέλης
17. Δρακάτος Κωσταντίνος, ειδικευόμενος νευρολογίας, 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου
18. Ευμορφιάδης Ηλίας, ειδικευόμενος αιματολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
19. Ζαμπάτης Χαράλαμπος, αν. διευθυντής ακτινοθεραπευτής, ΑΟΝΑ "Αγ.Σάββας"
20. Ζαμπίτης Νικόλαος, ειδικευόμενος χειρουργικής, Ευαγγελισμός
21. Ζέρβα Κανέλλα (Κανελλίνα), ειδικευόμενη παθολογίας, 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου
22. Ζούπας Σπυρίδων, ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
23. Ιωαννίδου Ελένη-Δικαία (Έλντα), ειδικευόμενη αιματολογίας, ΑΤΤΙΚΟ
24. Καγιά Αργυρώ, ειδικευόμενη γυναικολογίας, ΝΙΜΤΣ
25. Καγιάς Δημήτριος, αν. διευθυντής παιδοχειρουργικής, Έλενα
26. Καραβάς Αντώνιος, επιμελητής παθολογίας, Ερυθρός Σταυρός
27. Καράμπελας Ιωάννης, ειδικευόμενος γενικής ιατρικής, Γενικό Κρατικό Αθήνας
28. Καραμπέλης Αθανάσιος , αν. διευθυντής παθολογίας, Μεταξά
29. Κλωνιζάκης Μάρκος, ειδικευόμενος ψυχιατρικής, ΨΝΑ
30. Κομίνης Χρήστος, ειδικευόμενος ακτινολογίας, Γενικό Κρατικό Αθήνας
31. Κορκονικήτας Παναγιώτης, επιμελητής καρδιολογίας, Αγία 'Ολγα
32. Κοσμοπούλου Όλγα, επιμελήτρια παθολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
33. Κουνιάκης Φώτης, ειδικευόμενος ψυχιατρικής, ΨΝΑ
34. Κρούπη Κωνσταντίνα, ειδικευόμενη νευρολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
35. Κυζηράκου Σταυρούλα, ειδικευόμενη αναισθησιολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
36. Λιβέρης Ιάσων, ειδικευόμενος ορθοπαιδικής, ΑΤΤΙΚΟ
37. Μάλλιος Ιωάννης, ειδικευόμενος νευροχειρουργικής, Γενικό Κρατικό Αθήνας
38. Μανίκης Δημήτριος, επιμελητής αναισθησιολογίας, ΑΤΤΙΚΟ
39. Μανταίου Μερόπη, επιμελήτρια πνευμονολογίας, ΝΝΘΑ Σωτηρία
40. Μαρίνος Νικόλαος, ειδικευόμενος ορθοπαιδικής, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
41. Μαρκάκης Ιωάννης, επιμελητής νευρολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
42. Μάτσα Αικατερίνη, διευθύντρια ψυχιατρικής, ΨΝΑ-18ΑΝΩ
43. Μεγαλοοικονόμου Θεόδωρος, διευθυντής ψυχιατρικής, ΨΝΑ
44. Μεννόννα Μαρία-Ροζάρια, διευθύντρια παθολογοανατομικού, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
45. Μερμερελής Δημήτριος, ειδικευόμενος μικροβιολογίας, Ερυθρός Σταυρός
46. Μινάρδος Ιωάννης, επιμελητής ακτινοδιαγνωστικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
47. Μπάρκας Κωνσταντίνος, ειδικευόμενος νευροχειρουργικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
48. Μπαρκούρη Θεοδώρα (Ντόρα), ειδικευόμενη αναισθησιολογίας, 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου
49. Μπαρλιάς Χαράλαμπος, ειδικευόμενος ακτινολογίας, Ερυθρός Σταυρός
50. Μπιμπής Αλέξιος, ειδικευόμενος νευροχειρουργικής, Θριάσειο
51. Μπουγάτσος Γεώργιος, επιμελητής νεφρολογίας, Ιπποκράτειο
52. Νάστου Δήμητρα, ειδικευόμενη νεφρολογίας, Ερυθρός Σταυρός
53. Ντάτσης Γεώργιος, επιμελητής νεφρολογίας, Ερυθρός Σταυρός
54. Ντουζέπη Αικατερίνη, αναισθησιολόγος, εξειδικευόμενη ΜΕΘ, Άγιος Σάββας
55. Ξηρόκωστα Αικατερίνη, ειδικευόμενη παθολογίας, Μεταξά
56. Ξυδάκη Αικατερίνη, παθολόγος, εξειδικευόμενη ΜΕΘ, Αγία 'Ολγα
57. Οικονομόπουλος Νικόλαος, επιμελητής ακτινοδιαγνωστικής, ΑΤΤΙΚΟ
58. Οικονομοπούλου Δήμητρα, ειδικευόμενη παθολογίας, 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου
59. Οικονόμου Ιωάννης, ειδικευόμενος πλαστικής χειρουργικής, Γ.Ν. Πατησίων
60. Πανταζόπουλος Ιωάννης, διευθυντής οδοντιατρικής, Ερυθρός Σταυρός
61. Παπαγεωργίου Ερμίνα, ειδικευόμενη νευρολογίας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ερευνών
62. Παπαθεοδώρου Ευστάθιος, ειδικευόμενος παθολογίας, 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου
63. Παπανικολάου Παναγιώτης, επιμελητής νευροχειρουργικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
64. Παπαχριστοδούλου Μενεξεδένια, αν. διευθύντρια μικροβιολογικού, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
65. Πασπάτη Ιωάννα, επιμελήτρια ορθοπαιδικής, Παίδων Πεντέλης
66. Πουλικάκος Παναγιώτης, ειδικευόμενος παθολογίας, Ερυθρός Σταυρός
67. Πρεκατές Χρήστος, ειδικευόμενος οφθαλμολογίας, Ερυθρός Σταυρός
68. Ράπτης Πανογιώργος, επιμελητής Νευρολογίας, ΑΤΤΙΚΟ
69. Ρηγάτος Σωτήριος, επιμελητής παθολογίας-ογκολογίας, Έλενα
70. Σιαπέρας Βασίλειος, ειδικευόμενος παιδιατρικής, Παίδων Αγία Σοφία
71. Σκοπελίτης Ηλίας, επιμελητής παθολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
72. Σούλης Γεώργιος, ειδικευόμενος γενικής ιατρικής, Ιπποκράτειο
73. Σπυρόπουλος Ιωάννης, διευθυντής ψυχιατρικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
74. Σπύρου Νικόλαος, ειδικευόμενος ακτινοδιαγνωστικής, ΑΤΤΙΚΟ
75. Σταμάτης Κωνσταντίνος, ειδικευόμενος χειρουργικής, Αρεταίειο
76. Στάμος Ευάγγελος, ειδικευόμενος παθολογίας, ΝΙΜΤΣ
77. Τεμπερεκίδης Πρόδρομος, ειδικευόμενος καρδιολογίας, Ευαγγελισμός
78. Τοσονίδου Δέσποινα, επιμελήτρια ακτινοδιαγνωστικής, Ασκληπιείο Βούλας
79. Τσάβεζ Νέστωρ, επιμελητής γυναικολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
80. Τσιμπλάκης Νικόλαος, διευθυντής χειρουργικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
81. Φαράντος Χαράλαμπος(Μπάμπης), επιμελητής χειρουργικής, Γ.Ν. Πατησίων
82. Χαντζής Δημήτριος, χειρουργός, επικουρικός, Έλενα
83. Χατζηαντωνάκης Νικόλαος, ειδικευόμενος γενικής ιατρικής, Λαϊκό
84. Χατζηβασιλείου Άνθιμος, διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας
85. Ψυχογιός Κλέαρχος (Άλκης), ειδικευόμενος νευρολογίας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας