Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ 07-04-2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Νίκαια, 07-04-2010

Επαναβεβαιώνοντας τις αποφάσεις και των προηγούμενων γενικών συνελεύσεων τονίζουμε τα εξής:

Η κυβερνητική οικονομική πολιτική, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιφέρει την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων:
-Με την αναστολή προσλήψεων γιατρών - νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού σε μόνιμες θέσεις
-Με την εφαρμογή περισσότερο ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων (πχ εντατικολόγοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών)
-Με τη μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών (μείωση του δώρου Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων κατά 30%, περικοπές επιδομάτων κατά 12%, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών με 20%, κατάργηση του αφορολόγητου επιδόματος βιβλιοθήκης, αύξηση του ΦΠΑ) και τη μείωση των αποδοχών των υπόλοιπων υγειονομικών.
-Με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων
-Με τη μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Με την συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική καταστρατηγείται κατάφορα η συλλογική σύμβαση γιατρών - πολιτείας αλλά και οι σχετικές διατάξεις του ίδιου του νόμου 37511-3-2009, ο οποίος υποτίθεται ότι εξακολουθεί να ισχύει. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση καταργεί διατάξεις της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης. ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ. ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Απαιτούμε
- Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών οικονομικών μέτρων που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους και όλους τους υγειονομικούς
- Άμεση υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης όπως νομοθετήθηκε και από τον ν.3754/09.
- καμία περικοπή στις αποδοχές μας
- να γίνουν άμεσα οι 2000 προσλήψεις ιατρών σε νέες θέσεις και να δρομολογηθούν οι άλλες 2500 που προβλέπονται για το 2010, καθώς και οι 5500 προσλήψεις λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων που προβλέπει ο ν.3754/09.
- να ανασταλούν άμεσα οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ, με πρώτη την πρόσληψη γιατρών «με μπλοκάκι» στις ΜΕΘ.
- Καμία περικοπή στα κονδύλια εφημεριών. Άμεση επιπρόσθετη χορήγηση 100 εκ. ευρώ για τις εφημερίες όλων των νοσοκομειακών γιατρών.
- ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ οτι δεν θα υπάρξει καμμια περικοπή στα προγράμματα εφημεριών. Αντιθέτως θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών σύμφωνα με τις ανάγκες που δημιουργούνται από την αυξημένη κίνηση στο νοσοκομείο μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών.

Αποφασίζουμε:
- Παράσταση της συνέλευσης και της πενταμελούς του νοσοκομείου στον διοικητή του νοσοκομείου την Δευτέρα 12/4/2010 και απαίτηση για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Φεβρουαρίου έως τις 16 Απριλίου.
- Σε αντίθετη περίπτωση προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας απο Δευτέρα 19-4-2010.
- Από την ημέρα ψήφισης και με την καταβολή του μειωμένου μισθού του πρώτου 15νθημέρου Μαίου διερευνούμε τη δυνατότητα επίσχεσης εργασίας από τη στιγμή που η κυβέρνηση ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ την συμφωνηθείσα συλλογική σύμβαση εργασίας. Υποβάλλουμε σχετική πρόταση και στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων.
- Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 8/4/2010 και ώρα 6:00μμ στα Προπύλαια.
- Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της πενταμελούς του νοσοκομείου προκειμένου να συγκρατηθεί επιτροπής σωματείων και εργαζομένων της Νίκαιας ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας.