Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΟΥΔΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΟΥΔΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 4-5-11
Ο κ. Μερκούριος Μποδοσάκης και η παρέα του είναι γνωστοί στο πανελλήνιο για τα «έργα και τις ημέρες» τους. Με τις πλάτες υπουργών, φαρμακευτικών εταιρειών κλπ κατορθώνουν εδώ και χρόνια να λυμαίνονται σαν βαρώνοι του μεσαίωνα την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, ελέγχοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ειδικευόμενων, τις εξετάσεις, τις κρίσεις, τους διορισμούς, τις διοικήσεις των κέντρων υγείας κλπ. Είναι γνωστοί και σαν «χαμαιλέοντες» αφού ισχυρίζονταν (στα σοβαρά, έχοντας πείσει και τη Νατάσα …) ότι από πράσινοι «ανένηψαν» και έγιναν γαλάζιοι τον 4-2004, για να … ξαναπρασινίσουν φυσικά τον 9-2009. Επίσης σαν «βρυκόλακες», γιατί διψώντας για αίμα απαιτούσαν την απόλυση (!;) των συναδέλφων του Ζαγκλιβερίου λόγω … κοινωνικών φρονημάτων (!!). Είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο να κάνουν και … κριτική στην ΟΕΝΓΕ (!!) επειδή η τελευταία είχε κάνει το αυτονόητο, δηλαδή ζητούσε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Τέλος, σαν «αυλοκόλακες» γιατί κατορθώνουν και προσκολλούνται στην αυλή του εκάστοτε υπουργού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η «εταιρεία» τους είναι από τους ελάχιστους ιατρικούς φορείς που κάνει «διάλογο» με τον κ. Λοβέρδο. Ενδεικτικό για το ποιόν της παρέας αυτής είναι το ότι πριν λίγους μήνες εξ αιτίας τους κινδύνεψαν να τιναχτούν στον αέρα οι εξετάσεις ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής, επειδή κάποιοι από τους ορισθέντες εξεταστές δεν ήταν της … αρεσκείας τους.
Προφανώς ο κ. Λοβέρδος βρίσκει του γούστου του και επιβραβεύει τέτοιες συμπριφορές (το έχει αποδείξει άλλωστε και με άλλους … «αστέρες» της ιατρικής που έχει συλλέξει γύρω του σαν σφογγοκολάριους). Γι’ αυτό με απόφασή του (2-5-11) διορίζει τον κ. Μ.Μ. σαν 12ο μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης (!!).
Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή αυτή λειτουργούσε κανονικότατα σαν επιτροπή του ΚΕΣΥ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχοντας οριστικά καταλήξει σε «πόρισμα» - το γνωστό αντιδραστικότατο και κατάπτυστο Προσχέδιο Νόμου που βγήκε στη φόρα στις 17-4. Ο κ. Λοβέρδος με υπουργική απόφαση στις 17-3 (ένα μήνα πριν την ανακοίνωση του Προσχεδίου που δημιούργησε σάλο) είχε φροντίσει να «αναβαθμίσει» την επιτροπή του ΚΕΣΥ σε επιτροπή του υπουργείου. Στις 17-4, την ίδια μέρα που το Προσχέδιο Νόμου ανακοινώθηκε στο «Βήμα», το υπουργείο έβγαλε δελτίο τύπου με το οποίο «κατακεραύνωνε» (τάχαμου) το ΚΕΣΥ που «επιχειρεί να νομοθετήσει» και υποσχόταν ότι το θέμα δεν θα ανοίξει τους επόμενους μήνες.
Οπότε αβίαστα προκύπτει το ερώτημα : τότε γιατί κάνει … «επανεκκίνηση» της επιτροπής (που έχει ολοκληρώσει το έργο της αφού έχει καταλήξει σε πόρισμα) διορίζοντας ακόμα έναν «σοφό» (τρομάρα του) σαν μέλος της;
Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το λεγόμενο … plan B για τις ειδικότητες που αφήνεται να υπονοηθεί στο δελτίο τύπου της 17-4. Υπενθυμίζεται ότι εκεί γίνεται η εκπληκτική αποκάλυψη ότι ο κ. Λοβέρδος και οι πρόεδροι των ιατρικών τμημάτων σε πρόσφατη σύσκεψή τους είχαν διερευνήσει την δυνατότητα να παρέχεται ο τίτλος ειδικότητας από τις … προπτυχιακές σπουδές (!!!).
Άρα, «δένει το γλυκό» : με την υπογραφή αδίστακτων τύπων σαν τον κ. Μποδοσάκη, προσθέτουμε 2-3 χρόνια στις προπτυχιακές σπουδές και δίνουμε πτυχία … «γενικής ιατρικής» (και ίσως όχι μόνο, αλλά και άλλων ειδικοτήτων αντίστοιχα). Έτσι 1) το κράτος γλιτώνει τους μισθούς των ειδικευόμενων, αφού θα είναι … φοιτητές και 2) ο κ. Μποδοσάκης και η παρέα του αναπόφευκτα αποκτούν και …πανεπιστημιακές έδρες (αφού πλέον θα μεταδίδουν σε προπτυχιακό επίπεδο τις καταπληκτικές ιατρικές γνώσεις τους στους μελλοντικούς Γενικούς Ιατρούς).
ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ … Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών