Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ … ΟΡΓΑΝΑ – ΧΟΥΝΤΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ !


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ … ΟΡΓΑΝΑ – ΧΟΥΝΤΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ !

Σε εφαρμογή εγκυκλίου Λυκουρέντζου δίωξη ιατρών του ΚΑΤ για επίσχεση εργασίας που έκαναν αρχές Οκτώβρη μετά από απόφαση της ΟΕΝΓΕ !

Από Α.Ρ.Σ.Ι. -   Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών      31-10-12

Πριν λίγες μέρες (25-10-12) ο υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει πως «κάνει αποδεκτή» παλαιά γνωστή γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους –είχε εκδοθεί κατόπιν … παραγγελίας του προκατόχου του κ. Λοβέρδου- η οποία «κρίνει» πως δεν είναι νόμιμη η επίσχεση εργασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Η εν λόγω γνωμοδότηση είχε χαρακτηριστεί νομικά αστήρικτη από πολλούς ανεξάρτητους νομικούς, καθώς ως γνωστόν το ζήτημα της επίσχεσης εργασίας για τους δημοσίους λειτουργούς είναι αμφισβητούμενο αφού υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες νομολογίες.
Μόλις κυκλοφόρησε το έγγραφο Λυκουρέντζου, η διοίκηση του ΚΑΤ έσπευσε να δείξει πως είναι … «βασιλικότερη του βασιλέως» !!! Με βάση το … ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (!!!) του υπουργού, δίνει εντολή «στο τμήμα προσωπικού» και «στο γραφείο μισθοδοσίας», ΜΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (!!!!) «να γίνει περικοπή των ημερών (προφανώς εννοεί των αποδοχών που αντιστοιχούν στις ημέρες) κατά τις οποίες έκαναν επίσχεση» οι γιατροί 2 κλινικών του νοσοκομείου.
Σημειώνεται πως η επίσχεση που είχε αποφασιστεί από συνέλευση ιατρών του νοσοκομείου κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΟΕΝΓΕ, είχε λήξει ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ – με την ίδια λογική ο κ. διοικητής του ΚΑΤ θα μπορούσε να ζητήσει αναδρομικά τα … «ρέστα» από τους γιατρούς για όλες τις απεργίες και επισχέσεις που έχουν γίνει στο νοσοκομείο από το … 1974 και μετά !
Προφανώς, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ … O ίδιος ο υπουργός ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ενάντια στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς !

Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν κανέναν με αυτές τις ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, είναι βαθιά νυχτωμένοι … ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί με τους αγώνες τους, μαζί με όλον τον ελληνικό λαό, ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΕ – ΔΝΤ και τον … τοπικό τρικομματικό θίασο «υποστήριξης» !

ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.