Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ (12-11-12)


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 12-11-12

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 13-11-12

Αναλύθηκαν τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο “πολυνομοσχέδιο – μνημόνιο 3” :
  • Οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών υπόκεινται νέα μείωση 30 – 40% σε όλες τις βαθμίδες και πλέον υποβιβάζονται κάτω από τα όρια της πείνας. Η εφημερία του ειδικευόμενου – 3 ευρώ την ώρα καθαρά !- είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ.
  • Οι τομείς υγείας του ΕΤΑΑ εντάσσονται υποχρεωτικά στον ΕΟΠΥΥ.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί από 1-1-13 ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ (!) τυχόν αστικές απαιτήσεις (αγωγές αποζημίωσης) από ασθενείς.
  • Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα μπορεί να ανοίγει ιατρείο με ιατρούς υπαλλήλλους και να συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ.
  • Με κουτοπόνηρο τρόπο (διαφορετικός βασικός μισθός) καθιερώνεται ξεχωριστή βαθμίδα συντονιστή διευθυντή και πάει περίπατο οριστικά η συλλογική σύμβαση και το “πολυδιευθυντικό”.
  • Αλλάζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σύμφωνα με τις πιέσεις συγκεκριμένων πολυεθνικών εταιρειών φθηνών γενοσήμων φαρμάκων (“δραστική ουσία”).
    Οι εκπρόσωποι της Α.Ρ.Σ.Ι. υπέβαλλαν πρόταση – σχέδιο δράσης με τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:
  1. Κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και όλον τον λαό για ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που θα ανατρέψει τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης.
  2. Απόρριψη και όχι παράκαμψη του εκβιασμού των καθεστωτικών δυνάμεων “καθήστε φρόνιμα και δεχτείτε τα μέτρα για να πάρετε τη δόση και για να μείνετε στο ευρώ”. Το νοσοκομειακό και γενικά το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσουν ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ, ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
  3. Παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους.
  4. Συνελεύσεις άμεσα σε όλα τα νοσοκομεία για να συζητήσουν τις εξής προτάσεις :
    - Να μην κατατεθούν προγράμματα εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο 2012
    - Να συλλέξει η ΕΙΝΑΠ τις παραιτήσεις των ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ, και στην συνέχεια να διεξαχθεί δημοψήφισμα στα νοσοκομεία για το άν, πότε και πως θα αξιοποιηθούν – κατατεθούν.
    - Να αφιερωθεί συμβολικά μία μέρα σε συγκεκριμένη ημερομηνία το επόμενο διάστημα στους νέους γιατρούς, για τα προβλήματα της επιβίωσης, της ανεργίας, της μετανάστευσης και της εκπαίδευσης. Την μέρα εκείνη να γίνουν εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ να προκυρηχθεί 24ωρη απεργία για τους ειδικευόμενους με πλήρη αποχώρησή τους από το πρωϊνό ωράριο και την εφημερία 8πμ – 8πμ της επομένης, με προσωπικό ασφαλείας αποκλειστικά από ειδικευμένους γιατρούς.
    Οι 3 φιλοκυβερνητικές παρατάξεις (ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ, ΑΕΓ) ψήφισαν άλλη πρόταση (χωρίς καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και χωρίς κλαδικές μορφές πάλης) η οποία και πλειοψήφισε. Η ΔΗΠΑΚ αν και συμφώνησε σε πολλά σημεία με την πρόταση της ΑΡΣΙ, τελικά ψήφισε ξεχωριστά δική της πρόταση.

ΖΟΥΜΕ ΤΟ “ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ” ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

ΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.