Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ


ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                          21/11/13

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
·         Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
·         Πρωτοβουλία Νυστέρι – Γένοβα
·         Ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι

Την τρέχουσα εβδομάδα είχαμε μια σειρά από σοβαρότατες και έκτακτες εξελίξεις που απαιτούσαν την άμεση παρέμβαση της ΕΙΝΑΠ. Με χρονολογική σειρά :
-          Την Δευτέρα 18/11 σε συνάντηση μεταξύ υπουργού και της γνωστής «παρεούλας» Μαρουδιά – Φούσσα – Δερβένη, ανακοινώθηκε στον τύπο αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη καθώς και «δικαίωμα» ιδιωτικού ιατρείου στους διευθυντές του ΕΣΥ
-          Την Τρίτη 19/11 και την Τετάρτη 20/11 ανακοινώθηκε η άρον άρον «σύσταση» κλινικής «παθολογικής και ηπατολογικής» (!) στο πρώην «Αγ. Βαρβάρα» με ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ μετακίνηση προσωπικού, χωρίς κάλυψη από άλλες ειδικότητες και με μέγιστο κίνδυνο για τους ασθενείς.
-          Όλη την εβδομάδα συνεχίζεται στο «Μεταξά» η απαράδεκτη μεθόδευση για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των παθολογικών – ογκολογικών κλινικών σε ένα τμήμα – τέρας με 80 (!) κλίνες, και εκεί με μεγάλους κινδύνους για τους ασθενείς λόγω αριθμητικής ανεπάρκειας των εφημερευόντων
-          Ανακοινώθηκε την Τρίτη 19/11 πως η Ελλάδα είναι πάλι «υπόλογη» για παραβίαση του ανωτάτου ορίου ωρών εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών
-          Υπάρχουν τα σοβαρότατα θέματα του ΕΟΠΥΥ και των ΑΕΙ
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητήσαμε την Τρίτη 19/11 να γίνει σύγκληση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μέσα στην εβδομάδα. Δυστυχώς, το προεδρείο ΑΡΝΗΘΗΚΕ.
Επιβεβαιώνεται η άλλη μια φορά η εκτίμησή μας πως το προεδρείο αυτό με την συγκεκριμένη σύνθεση και στήριξη είναι ΑΝΙΚΑΝΟ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων, στις ανάγκες και τα δικαιώματα των χιλιάδων μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών, ειδικευόμενων και ειδικευμένων. Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες των παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν το προεδρείο αυτό, αλλά και της ηγεσίας της παράταξης του ΚΚΕ που καλύπτει πολιτικά την λογική της στείρας «αναλογικότητας – αντιπροσωπευτικότητας». Και αυτό ενώ υπήρχε η δυνατότητα συγκρότησης προεδρείου αγωνιστικού – αντικυβερνητικού με στήριξη 8 από τα 15 μέλη του ΔΣ. Οι εκπρόσωποι του κοινοβουλευτικού συνδικαλιστικού τόξου έχουν τεράστια ευθύνη για την αδρανοποίηση και γραφειοκρατικοποίηση της ΕΙΝΑΠ.
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή να δίνει τον αγώνα στην βάση, στα νοσοκομεία, στις γενικές συνελεύσεις, στους συλλόγους ειδικευομένων, στις πρωτοβουλίες αγώνα, στον συντονισμό από τα κάτω των νέων γιατρών και των μαχόμενων ειδικευομένων παραμερίζοντας την κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές νοοτροπίες.