Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΔΩΝΙΣ-ΜΑΡΟΥΔΙΑΣ-ΠΑΓΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ !


ΑΔΩΝΙΣ-ΜΑΡΟΥΔΙΑΣ-ΠΑΓΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ !

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών   21-3-14

Ο υπουργός υγείας κ. Α. Γεωργιάδης έχει από καιρό δηλώσει την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο πριν αποχωρήσει επαναφέροντας το νομοσχέδιο ΚΕΣΥ-Λοβέρδου για εξετάσεις πριν την ειδικότητα και για μετατροπή των επιστημονικών εταιρειών σε κρατικά όργανα παραρτήματα του υπουργείου που θα εφαρμόζουν μια εξευτελιστικού τύπου ισόβια «αξιολόγηση» των γιατρών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διαιωνίζοντας εσαεί τα γνωστά κυκλώματα συνεδρίων μαϊμού και εμπορίου διδακτικών μονάδων τουριστικού τύπου. Ακόμα χειρότερα, αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο του κ. Λοβέρδου, προκατόχου και «μέντορα» του Αδώνιδος, έχει … εμπλουτιστεί ακόμα παραπέρα με σενάρια για εξετάσεις και πριν την άδεια άσκησης επαγγέλματος (!), τα οποία παρείσφρυσαν σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση περί ιατρικών συλλόγων … «κατά λάθος», σύμφωνα με επίσημη δήλωση του υφυπουργού κ. Μπέζα (ο λαός λέει «θέλει η … να κρυφτεί, αλλά δεν μπορεί απ’ την χαρά της). 
Καταπώς φαίνεται, ήγγικεν λοιπόν αυτή η ώρα των έσχατων ενεργειών πριν την αποχώρηση … Ο κ. Γεωργιάδης με πρόσφατη απόφασή του συγκροτεί επιτροπή για την «προετοιμασία νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των γιατρών» λέγοντας ανοιχτά όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως το νομοσχέδιο αυτό θα είναι ίδιο και χειρότερο από το προηγούμενο Λοβέρδου-ΚΕΣΥ που είχε αποκρουστεί με τις κινητοποιήσεις των νέων γιατρών και των φοιτητών της ιατρικής. Φως φανάρι για τις προθέσεις του άλλωστε είναι η ανάθεση της επίσημης προεδρίας της επιτροπής στον κ. Δερβένη και της … ανεπίσημης στον κ. Μαρουδιά. Οι δύο αυτοί κύριοι είναι γνωστοί εκπρόσωποι της πράσινης μεγαλοδιευθυντοκρατίας και εκ των ηγετών της «παρεούλας» που αυτοαποκαλείται «ιατρική εταιρεία διευθυντών». Η «παρεούλα» αυτή εμφανίζεται κατά καιρούς στους προθαλάμους των υπουργικών γραφείων να ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ προνόμια για τα μέλη της σε βάρος των υπολοίπων γιατρών και των ασθενών. Πρόσφατα ζήτησε … δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου -και μάλιστα εκτός νοσοκομείου (!)- καθώς και σύνταξη στα … 70 (!!) για τους «διευθυντάς», ενώ παλιότερα όλοι θυμούνται την ΑΙΣΧΡΗ της στάση ενάντια στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών για αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση και για θεσμικά μέτρα καταπολέμησης της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς. Εξαργυρώνουν δε το … «δικαίωμα» να μπαινοβγαίνουν στα υπουργικά γραφεία με ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ δημόσιες δηλώσεις εναντίον των επισχέσεων και των απεργιών, υπέρ της κατάργησης κάθε εργασιακού και επιστημονικού δικαιώματος των ειδικευομένων κλπ, κλπ … Με την έννοια αυτή ο Άδωνις έβαλε πραγματικά τους «κατάλληλους» για την «βρώμικη δουλειά». 
Το σοβαρό και απαράδεκτο όμως της υπόθεσης είναι πως δίπλα στους μαρουδιάδες «φιγουράρουν» μέσα στην υπουργική «επιτροπή» και τα ονόματα 1) της προέδρου της ΕΙΝΑΠ κ. Παγώνη και 2) του μέλους του ΔΣ κ. Αθανασιάδη, εκπροσώπων της ΔΗΚΝΙ (παράταξης της ΝΔ) χωρίς φυσικά να έχει ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ το ίδιο το ΔΣ. Μάλιστα το ΔΣ με ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τόσο παλιότερα όσο και πρόσφατα  έχει καταγγείλει τις σχετικές κυβερνητικές προθέσεις για συντηρητική αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης και για επαναφορά του απαράδεκτου ν/σχ Λοβέρδου.
Εδώ υπάρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ τόσο για την κ. Παγώνη όσο και για τις ηγεσίες των παρατάξεων που την ψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ή που την σιγόνταραν (ΚΚΕ) για την καρέκλα της προέδρου. Πώς είναι δυνατόν η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ να ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ τόσο τους νέους γιατρούς όσο και τις αποφάσεις της Ένωσης ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ (!!!) και να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ με την συμμετοχή της την «επιτροπή» των μαρουδιάδων που διορίζει ο υπουργός εναντίον των νέων γιατρών ;;;
Δεν χωράνε ούτε μισόλογα, ούτε κούφιες δικαιολογίες, ούτε «δεν ξέρω, δεν είδα» κλπ, κλπ … Η κυρία Παγώνη θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ άμεσα είτε από την «επιτροπή» ή από την ΕΙΝΑΠ. Καλά θα κάνουν δε και όσοι συνέβαλαν στην εκλογή της ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΥΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, διαφορετικά μια από τις επόμενες κινητοποίησεις των νέων γιατρών και των φοιτητών της ιατρικής ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ, όπως παλιότερα ήταν προς τον ΠΙΣ και προς τον ΙΣΑ.
Κανένας κοινοβουλευτικός καθωσπρεπισμός και καμία υπόγεια συναλλαγή μεταξύ των εκπροσώπων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν πρόκειται να εμποδίσει τον ΜΑΖΙΚΟ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ αγώνα των νέων γιατρών για το μέλλον τους.
Ας καταλάβει καλά ο κ. Γεωργιάδης πως όσο κι αν επιστρατεύει τον κάθε Μαρουδιά και όσο και αν εκθέτει την κάθε Παγώνη για να νεκραναστήσει την πολιτική Λοβέρδου, οι νέοι γιατροί – οι φοιτητές – το υγειονομικό κίνημα συνολικά θα στείλει για άλλη μια φορά ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ την απόπειρα συντηρητικής αναδιάρθρωσης της ιατρικής εκπαίδευσης. Η προσπάθεια να αποκλείσετε από την ειδικότητα όσους νέους γιατρούς έχουν απομείνει στη χώρα για να τους αναγκάσετε και αυτούς να μεταναστεύσουν προς τέρψη των γερμανών φίλων σας, προωθώντας μόνο λίγα «δικά σας» παιδιά, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Θα αποχωρήσετε … «ανολοκλήρωτος» όπως ο  δάσκαλός σας ο κ. Λοβέρδος ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  !