Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΣΤΕ : Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ... ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΣΤΕ : Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ... ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών        4/8/14

Πριν λίγους μήνες, όταν έγινε γνωστό πως το ΣΤΕ δικαίωσε αρχικά δικαστικούς και κατόπιν ένστολους για τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, είχαμε πει πως η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγεί σε 3 διαφορετικά σενάρια.
1) το "καλό" σενάριο. Να ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες προσφυγές των υπόλοιπων ειδικών μισθολογίων (νοσοκομειακών γιατρών, πανεπιστημιακών κλπ).
2) το "ουδέτερο" σενάριο. Να μην ανοίγει τον δρόμο για τίποτα.
3) να ανοίγει τον δρόμο για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ πλην δικαστικών & ενστόλων, με την λογική πως μόνο οι τελευταίοι αποτελούν τον "σκληρό πυρήνα του κράτους".

Ενώ ήδη είναι έτοιμες από ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ προς κατάθεση προσφυγές στο ΣΤΕ των γιατρών του ΕΣΥ, γίνεται σήμερα γνωστό πως με απόφαση τμήματος του ΣΤΕ σε ανάλογη προσφυγή πανεπιστημιακών ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ 3ο ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
Έγινε γνωστό σήμερα πως το Τμήμα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την προσφυγή των πανεπιστημιακών ακριβώς με την λογική πως μόνο σε δικαστικούς & ένστολους "δεν συνάδει" να γίνονται μειώσεις μισθών γιατί μόνο αυτοί μπορούν να θεωρούνται "ειδικοί δημόσιοι λειτουργοί", αν όλα τα ειδικά μισθολόγια διέπονται από παρόμοια νομοθεσία και οι μνημονιακές περικοπές έγιναν με τον ίδιο νόμο του 2012 ...
Αν η ολομέλεια του ΣΤΕ επικυρώσει την απόφαση του Τμήματος, αυτό θα αποτελεί νομολογία με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
1) Μισθολογικές (αυτονόητο). Έρχεται "κουτί" στο οικονομικό επιτελείο για προφανείς λόγους.
2) Θεσμικές για τους κλάδους. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, άρα θα ισχύει και γι αυτούς π.χ. ο αισχρός νόμος Μητσοτάκη για την "αξιολόγηση - μαϊμού" και γενικά ό,τι αρνητικό έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια.
3) Τραγικές για τα ΑΕΙ και για τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πάμε για ΦΟΥΛ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, αφού οι λειτουργοί τους πλέον δεν θα θεωρούνται κρατικοί λειτουργοί αλλά υπάλληλοι επιχειρήσεων. Νοσήλεια και δίδακτρα, όποιος έχει σπουδάζει, όποιος δεν έχει πεθαίνει.

Οι δικαστικές προσφυγές (έτσι όπως προτείναμε στην ΕΙΝΑΠ, χωρίς οι γιατροί να πληρώσουν πάλι κοροϊδίστικα λεφτά από την τσέπη τους) ας γίνουν κι αυτές...


Όμως οι έντιμοι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί όλων των βαθμίδων πρέπει να συνειδητοποιοιήσουν πως ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ μπορεί να δοθεί πραγματική λύση στα σημερινά ασφυκτικά αδιέξοδα.