Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ


ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον «Ευαγγελισμό» η φιέστα που είχε αναγγείλει το υπουργείο υγείας για τα εγκαίνια της καινούργιας πτέρυγας χειρουργείων στο νοσοκομείο. Όπως ήταν αναμενόμενο, για  να μπορέσει να πατήσει το πόδι του στο νοσοκομείο, ο Βορίδης συνοδευόταν από φρουρές αστυνομικών και από  ΜΑΤ  που είχαν παραταχθεί με σκοπό να καταστείλουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ξεφτιλισμένη φιέστα. Τολμούν να εγκαινιάζουν με γιορτές και πανηγύρια νέες υποδομές την ίδια στιγμή πουτα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους αποδιάρθρωσης με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας και μάλιστα λίγες μέρες μετά την ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την ίδρυση της ‘’ΕΣΑΝ ΑΕ’’, που βάζει κυριολεκτικά ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν υγεία και την υποτάσσει πλήρως στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού κεφαλαίου.    
Το υγειονομικό κίνημα αλλά και ασθενείς του νοσοκομείου πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαδηλώνοντας ενάντια στην καταστροφική πολιτική απέναντι στη δημόσια υγεία. Απέναντί τους βρήκαν τις δυνάμεις καταστολής, που για να προστατέψουν τον υπουργό και τους μεγαλοδιευθυντάδες που τον συνόδευαν, δε δίστασαν να ξυλοκοπήσουν το πλήθος των διαδηλωτών, προκαλώντας κάταγμα  στο πόδι ενός εργαζόμενου.
Καταγγέλουμε τη στάση της αστυνομίας και  δηλώνουμε ξεκάθαρα πως το υγειονομικό και λαικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα μπροστά τους! Οποιοσδήποτε εκφραστής της απάνθρωπης και καταστροφικής για τον λαό πολιτικής δεν θα τολμά να πατά το πόδι του σε χώρο που ζει και εργάζεται η θιγόμενη κοινωνική πλειοψηφία.
ΜΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ!


Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών
Α.Ρ.Σ.Υ