Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΙΣΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/1/2016 ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ακολουθεί το κάλεσμα της επιτροπής αγώνα

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - 
ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ανακοινώσει πρόταση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, το οποίο ΄΄μαζεύει΄΄ όλους τους προηγούμενους προ- και μετα-μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους και ολοκληρώνει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη έχει πάρει τη συναίνεση των εργοδοτικών οργανώσεων, αλλά ουσιαστικά και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντη που ψήφισαν ή συμφωνούν με το 3ο μνημόνιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ασφαλιστικό. Από την άλλη, ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ συμφωνούν στη βασική φιλοσοφία και ενδέχεται να πιέσουν για ακόμη πιο καταστροφικές ρυθμίσεις (όπως γίνεται το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης τα τελευταία 6 χρόνια).
Το κράτος θα εγγυάται μόνο μια σύνταξη-επίδομα κηδείας 384 ευρώ (μεικτά) ή και λιγότερα στα 67 (ή 62 με 40 χρόνια εργασίας) και από εκεί και πέρα θα δίνονται επιπλέον χρήματα με όρους ανταποδοτικότητας εάν υπάρχουν στα ταμεία, τα οποία κράτος, τράπεζες και μεγαλοεργοδότες καταλήστευσαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Ουσιαστικά περνάμε σε ιδιωτική ασφάλιση και παύει η περίθαλψη και η συνταξιοδότηση να είναι κοινωνικό δικαίωμα.
Εκτός των παραπάνω, ειδικότερα στους αυτοαπασχολούμενους-ελ/τίες και στους υπαλλήλους με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) επιβάλλονται εξωφρενικές εισφορές. Ένας ελευθεροεπαγγελματίας υγειονομικός αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στην ιδιωτική υγεία (αφού εδώ και πολλά χρόνια με΄΄ παραθυράκια ΄΄στους νόμους όλες οι προσλήψεις γίνονται με μπλοκάκι) θα πληρώνει 38% του φορολογητέου εισοδήματος για το ΤΣΑΥ!Σε αυτά προσθέστε και φόρο εισοδήματος 26%, προκαταβολή φόρου 75-100% επί του τρέχοντος φόρου εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος 650-1000 ευρώ, εισφορά αλληλεγγύης 0,7-6%, και κάντε το λογαριασμό!!!!
Επειδή το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης το έχουμε ζήσει στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια δεν περιμένουμε πλέον καθόλου, αλλά προχωράμε στην ίδρυση επιτροπής αγώνα ελ/τιών υγειονομικών και σας καλούμε να συμμετάσχετε αφού ο αγώνας μας είναι πλέον αγώνας επιβίωσης στη χώρα όπου ζούμε και εργαζόμαστε! Η επιτροπή θα έχει στόχο να αγωνιστεί για την ανατροπή της κεντρικής φιλοσοφίας των ρυθμίσεων, αφού αυτή πλήττει καίρια την επιβίωσή μας και όχι να παζαρέψει ανούσια φτιασιδώματα, όπως θέλουν οι ηγεσίες των ιατρικών συλλόγων.Η επιτροπή θα προσπαθήσει στο μέλλον να συντονιστεί με αντίστοιχες κινήσεις εργαζομένων, επαγγελματιών και ανέργων.
Βασικά μας αιτήματα είναι:
-Να αποσυρθεί το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
-Να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Ρέππα, Σιούφα, Πετραλιά και οι μνημονιακοί)
-Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές για σύνταξη και να καταργηθούν εντελώς οι εισφορές για υγεία, πλήρης πρόσβαση όλων σε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας
-Κανονικές προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα. Να διασφαλιστεί νομοθετικά ότι οι υπάλληλοι υγειονομικοί δε θα βαφτίζονται «συνεργάτες»
-Διαχειριστικός έλεγχος στο ΤΣΑΥ. Υπεράσπιση των ασφαλισμένων του ταμείου από τις διοικήσεις του & τις εκβιαστικές ληστρικές ρυθμίσεις που επιβάλλει
-Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

                                    

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ