Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Για την συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ 20/4/16Για την συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ 20/4/16

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (οι εκπρόσωποι στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ)

Όπως έγκαιρα είχαμε δηλώσει με προηγούμενή μας ανακοίνωση, το μοναδικό μας κριτήριο όσον αφορά στην εκλογή Εκτελεστικής Γραμματείας είναι η αποτύπωση των συσχετισμών που εκφράστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας : το μπλοκ των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν ως τώρα μαζί όλες τις αποφάσεις, είναι πλέον μειοψηφία στο νέο ΓΣ και  δεν πρέπει να βρεθεί πλειοψηφία στην Εκτελεστική Γραμματεία με διάφορα τερτίπια. Με δεδομένο το γεγονός πως δεν ήταν παρόντα όλα τα μέλη του ΓΣ στη συνεδρίαση, προτείναμε να ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ όλων πως η 9η έδρα της Εκτελεστικής Γραμματείας να πάει στην ΔΗΠΑΚ όπως είναι δίκαιο και σύμφωνο με τους συσχετισμούς που αποτυπώθηκαν στο συνέδριο, και όχι να κριθεί με κλήρωση. Τέτοια δέσμευση ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, αντίθετα οι εκπρόσωποι του “Μετώπου” (ΣΥΡΙΖΑ) ξεκαθάρισαν 
πως θα επιμείνουν σε κλήρωση, έστω και αν αυτό μπορεί να οδηγήσει στο παράδοξο η 3η δύναμη («Μέτωπο» - 49 ψήφοι στο Συνέδριο) να έχει 3 έδρες στην νέα Εκτελεστική Γραμματεία, ενώ η 1η (ΔΗΠΑΚ -53 ψήφοι) & η 2η (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή - 52 ψήφοι) από 2. Μάλιστα, από την μεριά του “Μετώπου”, εκδηλώθηκε ο εκβιασμός δικαστικής προσφυγής. Η θέση μας αυτή είναι ΣΑΦΕΣ πως δεν υποκρύπτει καμία ιδιοτέλεια, αφού με την κλήρωση θα μπορούσαμε κι εμείς να διεκδικήσουμε 3η έδρα. Επειδή από τα παραπάνω δημιουργήθηκε σοβαρό ενδεχόμενο αλλοίωσης των συσχετισμών, συνηγορήσαμε υπέρ της αναβολής της ψηφοφορίας ώστε με την παρουσία ΟΛΩΝ των μελών του ΓΣ την επόμενη φορά να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να μην επιτραπεί αυτή η αλλοίωση.
Στη συνέχεια προτείναμε να συνεχιστεί η σημερινή διαδικασία του ΓΣ ώστε να συζητηθούν σοβαρά τρέχοντα θέματα, όπως το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα προβλήματα των νοσοκομείων κλπ. Δυστυχώς, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Συμπερασματικά, επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας πως επίκειται προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών που προέκυψαν στο Συνέδριο κυρίως από την πλευρά του “Μετώπου” (ΣΥΡΙΖΑ). Επίσης, διαφάνηκε μια ακατανόητη για μας επιμονή από την πλευρά της ΔΗΠΑΚ -στο όνομα της “καθαρότητας” & της περιχαράκωσης- να επιμένει στην πάση θυσία εκλογή Εκτελεστικής Γραμματείας με διαδικασίες “άψε σβήσε” χωρίς την παρουσία όλων των μελών του ΓΣ αδιαφορώντας για τον κίνδυνο αλλοίωσης των συσχετισμών που προέκυψαν από το Συνέδριο, μια επιμονή που οδήγησε και στην τελική θέση της να διακοπεί η συνεδρίαση χωρίς να συζητηθούν τα τρέχοντα σοβαρά θέματα.

Εμείς σε αρμονία με τις εκφρασμένες διαθέσεις της πλειοψηφίας των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών, θα συνεχίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να καλούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνησης και θα επιμένουμε μέχρι το τέλος να μην αλλοιωθούν οι συσχετισμοί που προέκυψαν στο πρόσφατο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.