Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΥ !

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΥ !
                                          Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  7/7/16
Για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του ΕΣΥ υπουργοί εγκαινιάζουν ιδιωτικό Νοσοκομείο εντός του δημόσιου συστήματος υγείας. Πρόκειται για το νοσοκομείο Σαντορίνης, που όπως είχαμε καταγγείλει όταν είχαν δημοσιευθεί οι σχετικές διατάξεις, θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (http://arsigr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_23.html). Ανοίγει έτσι η «κερκόπορτα» για επέκταση αυτού του μοντέλου σε όλο το ΕΣΥ όπως έχει «διατάξει» από χρόνια η ΕΕ, το ΔΝΤ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με τη βούλα πλέον και με όλες τις τιμές το ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την εμπορευματοποίηση της υγείας και των κοινωνικών αγαθών.
Όπως το λιμάνι, οι συγκοινωνίες, το Ελληνικό και τόσα άλλα που ξεπουλιόνται μπιρ παρά στο βωμό της κερδοφορίας, των επενδύσεων και της  (καπιταλιστικής) ανάπτυξης. Με εργασιακές σχέσεις δουλείας και προκλητικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους νέους ιδιοκτήτες. 
Τι κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι!
To σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα δυναμικότητας 50 κλινών που κόστισε 13,9 εκατ. ευρώ
στο ελληνικό δημόσιο θα είναι λέει "υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας" αλλά στην πράξη υπάγεται στην κανονική και με το νόμο Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.).  Έτσι επιβεβαιώνεται ο σαφής προσανατολισμό της κυβέρνησης στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την εμπορευματοποίηση της υγείας και των κοινωνικών αγαθών, στο βωμό της κερδοφορίας, στο όνομα της  (καπιταλιστικής) ανάπτυξης κατά τις επιταγές κεφάλαιου - ΕΕ - ΔΝΤ. 
Με μπλοκάκια, προσωρινούς-επικουρικούς εργαζόμενους, συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας ενός έτους, μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία στο όνομα της «ευελιξίας» και της «κινητικότητας», πληρωμές ασθενών και ιατρικών πράξεων, και πολλά άλλα.
Εδώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ποδοπάτησε ολόκληρη ετυμηγορία του λαού σε μια νύχτα, στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θα κώλωνε;
Σημαδιακό το ότι τα εγκαίνια αυτά γίνονται ταυτόχρονα με την επέτειο του δημοψηφίσματος, τότε που η κυβέρνηση μαζί με τους λοιπούς αστικούς ευρωμνημονιακούς κοινοβουλευτικούς συνεταίρους της, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, πρόδωσαν και πραξικοπηματικά μετέτρεψαν σε «ναι» το ηρωϊκό «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού.
Πιστοί στα αφεντικά της, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Cosco και τους εφοπλιστές δείχνει στους εργαζόμενους για ακόμα μια φορά ποιος είναι ο δρόμος:

Ο ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων.