Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ



ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 20/9/16

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ (9/9/16 στην Θεσσαλονίκη) συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα με την άσκηση της απαράδεκτης πειθαρχικής δίωξης ενάντια στον συνάδελφο Π. Πεϊχαμπέρη, Επιμελητή Α στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Από τις τοποθετήσεις μελών του ΓΣ και γιατρών από την Αλεξανδρούπολη, προέκυψαν τα ακόλουθα :
-          Ο Π. Πεϊχαμπέρης τυχαίνει να είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος σε δήμο της περιοχής. Υπάρχει σε εκκρεμότητα μια δικαστική υπόθεση που αφορά ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου για κάποιο ... οικόπεδο (!), η οποία ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ δεν έχει με το νοσοκομείο, το ιατρικό λειτούργημα και τα καθήκοντα του Π. Πεϊχαμπέρη ως γιατρού. Συγκεκριμένα, κάποιος εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη ενάντια σε ΟΛΑ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν την συγκεκριμένη (παντελώς άσχετη με το νοσοκομείο) απόφαση περί του ... οικοπέδου. Σημειωτέον πως τέτοιες αποφάσεις ψηφίζονται σωρηδόν καθημερινά στους δήμους όλης της χώρας. Σημειωτέον επίσης πως στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχουν και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες.
- Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτης (πρώην συνδικαλιστής, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ διωκόμενος μέχρι πρότινος, μάλιστα αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη δίκη στην οποία είναι και αυτός κατηγορούμενος ...) «πρόκοψε» να κινήσει άμεσα πειθαρχικές διαδικασίες ενάντια στον Π. Πεϊχαμπέρη με βάση την παραπάνω αναφερόμενη εισαγγελική δίωξη για όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Απ ό,τι αναφέρθηκε στο ΓΣ, φυσικά καμία άλλη δημόσια υπηρεσία δεν έχει κινήσει παρόμοια διαδικασία εναντίον άλλων δημοσίων λειτουργών - δημοτικών συμβούλων, και πολύ καλά έχουν κάνει, αφού το ... υποτιθέμενο "αδίκημα" δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα νοσοκομεία, ούτε με τα σχολεία ούτε με τους λοιπούς δημόσιους οργανισμούς στους οποίους εργάζονται κάποιοι εκ των λοιπών δημοτικών συμβούλων.
- Οι υπουργοί κ.κ. Ξανθός και Πολάκης «πρόκοψαν» κι αυτοί να επικυρώσουν «με ταχύτητα φωτός» την πειθαρχική δίωξη που θέτει τον συνάδελφο σε δυνητική αργία.
- Ο διοικητής κ. Δημήτριος Αδαμίδης (επίσης πρώην συνδικαλιστής, επίσης πολλάκις διωκόμενος στο παρελθόν και μέχρι πρότινος μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ) όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει τον γιατρό του, όχι μόνο σιγόνταρε την δίωξη, αλλά γκρεμοτσακίστηκε μετά τα παραπάνω ευτράπελα, να ζητήσει από τον γιατρό να παραδώσει  την σφραγίδα του (!) για να μην ... "εκτίθεται το νοσοκομείο" (!!).

Στις τοποθετήσεις των μελών του ΓΣ που εκπροσωπούν το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή τονίστηκε πως τα παραπάνω είναι κατάπτυστα ιδιαίτερα μάλιστα όσον αφορά τον κ. Αδαμίδη ο οποίος - σύμφωνα με τις σχετικές μαρτυρίες που κατατέθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο - έχει σαφέστατα προσωπική γνώση για την υπόθεση και δεν μπορεί να επικαλεστεί έστω και την προσχηματική πιθανά δικαιολογία που μπορεί να επικαλεστούν ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ και οι Υπουργοί, πως δηλαδή οι σχετικές διαδικασίες δήθεν κινήθηκαν «αυτόματα» από υπαλλήλους της 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου και πως οι πολιτικοί προϊστάμενοι απλά υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς υπογράφουν. Επίσης πως όλα τα παραπάνω εκτός από κατάπτυστα είναι και γελοιωδέστατα, αφού π.χ. ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης για θέματα που αφορούν την δική του πρόσφατη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση με την ιδιότητα του δημάρχου «κατηγορείται» από πολιτικούς του αντιπάλους για χίλια μύρια «παραπτώματα» (κατά τεκμήριο τελείως άδικα) και έχει προσωπική γνώση για το πόσο στημένες και αστείες μπορεί να είναι τέτοιες «κατηγορίες». Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου, της 4ης ΥΠΕ και του υπουργείου όφειλαν να αγνοήσουν το θέμα αφού ουδεμία απολύτως σχέση έχει με το ιατρικό λειτούργημα και με τα καθήκοντα του «διωκόμενου» γιατρού στο νοσοκομείο όπου εργάζεται. Άλλωστε ακριβώς αυτό έκαναν (και πολύ σωστά) οι αντίστοιχοι αρμόδιοι άλλων υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών όπου εργάζονται άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του ίδιου δήμου που υπόκεινται ακριβώς στην ίδια δικαστική εκκρεμότητα με τον συγκεκριμένο γιατρό για το ίδιο θέμα.

-          Μετά την συζήτηση, το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ έλαβε ομόφωνη (εκ των παρόντων μελών) απόφαση που απαιτεί να ανασταλεί αμέσως η πειθαρχική διαδικασία. Σημειωτέον πως το πειθαρχικό της 4ης ΥΠΕ συνεδριάζει την Τετάρτη 21/9 στην Θεσσαλονίκη και έχει ανακοινωθεί επί τόπου κινητοποίηση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας από την ΕΝΙΘ.

Θα περίμενε κανένας μετά από όλα αυτά μια δημόσια τοποθέτηση από υπουργούς – διοίκηση 4ης ΥΠΕ – διοίκηση νοσοκομείου που να δίνει μια εξήγηση στα παραπάνω (ακατ)ανόητα. Αντίθετα όμως μέχρι στιγμής έχουμε :

-          Σιγή ιχθύος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου

-          Προφορικές «διαβεβαιώσεις» από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ πως δήθεν το θέμα είναι «τυπικό και διαδικαστικό» και πως «ο γιατρός θα απαλλαγεί στο πειθαρχικό μετά βεβαιότητας». Ο κ. διοικητής βέβαια δεν μας λέει ΓΙΑΤΙ κινήθηκε αυτή η πειθαρχική διαδικασία με την δική του υπογραφή


-          Ανακοίνωση από τον διοικητή του νοσοκομείου που αναφέρεται σε μια σειρά παντελώς άσχετα θέματα, αλλά αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να τοποθετηθεί στα συγκεκριμένα που αναφέρθηκαν κατά την συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου :
1)      Διαβίβασε ΝΑΙ ή ΌΧΙ το σχετικό έγγραφο της εισαγγελίας προς την 4η ΥΠΕ και προς το υπουργείο Υγείας ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του γιατρού ?
2)      Ενημέρωσε ΝΑΙ ή ΌΧΙ τους πολιτικούς του προϊσταμένους για την φύση της υπόθεσης και για το γεγονός πως είναι παντελώς άσχετη με το νοσοκομείο ?
3)      Ζήτησε ΝΑΙ ή ΌΧΙ από τον γιατρό να παραδώσει την σφραγίδα του και να μην ασκεί τα καθήκοντά του ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ … «για να μην εκτίθεται το νοσοκομείο»  ?

-          Την γνωστή παράσταση θερινής επιθεώρησης Δελφιναρίου από την γνωστή 5η φάλαγγα της ηγεσίας της κυβερνητικής παράταξης «Μέτωπο» : πριν αρχίσει η συζήτηση του θέματος στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ βολικά αποχώρησαν. Γιατί ? Μα για να κάνουν σήμερα τους ανήξερους, πως δήθεν δεν άκουσαν την ενημέρωση για το θέμα από τους γνωρίζοντες. Αντίθετα βέβαια ορκίζονται πως άκουσαν τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή που ακολούθησαν – προφανώς ο «κοριός» που είχαν αφήσει κάτω από τα τραπέζι φεύγοντας δυσλειτουργούσε και γι αυτό άκουσαν μόνο τα μισά. Ούτε οι «ρεπόρτερς με τις περούκες» δεν μας τα λένε τόσο νόστιμα … Στην συνέχεια ο επικεφαλής τους με δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα υποδύεται τον his masters voice του διοικητή του νοσοκομείου και του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, ξεχνώντας για μια ακόμα φορά πως τύποις τουλάχιστον είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών και όχι κυβερνητικός υπάλληλος. Επίσης για μια ακόμα φορά σπεύδει να μας διασκεδάσει με προσωπικές επιθέσεις ενάντια στον ΓΓ της ΟΕΝΓΕ μπας και ξεχάσουμε την σοβαρότητα της υπόθεσης. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να απειλεί και με μηνύσεις (!) λες και είναι ο «Κούγιας» του διοικητή, του ΥΠΕάρχη και των υπουργών. Όσον αφορά λοιπόν την πτέρυγα του κυβερνητικού «συνδικαλισμού» :  για μια ακόμα φορά  ΚΑΙ δειλοί, ΚΑΙ ψεύτες, ΚΑΙ αστείοι…




Άρα :


Ας αφήσουν τις υστερίες, τις γελοίες δικαιολογίες, τα ψέματα, τις υπεκφυγές, τις θρασύδειλες απειλές, το κωμικό θέατρο. Δεν μας αφορούν ούτε τα εσωτερικά τους, ούτε τα συναισθηματικά τους. Να ανακαλέσουν άμεσα και οριστικά κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης ενάντια στον συνάδελφο, και τα υπόλοιπα «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε» ας μας τα πουν μετά.