Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΟΥΝ



ΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΟΥΝ

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά      7-8-2018

Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Επίτροπος Νίκαιας του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αρνηθεί την θεώρηση ενταλμάτων αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών γιατρών μηνός Δεκεμβρίου 2017 επικαλούμενος τον «νέο νόμο για το ωράριο», έναν νόμο που κυβέρνηση είχε φέρει τον 11/2017 παρά την κατηγορηματική αντίθεση των νοσοκομειακών γιατρών, που τον είχε ψηφίσει στην βουλή 9/11/2017 αγκαλίτσα μαζί με την ΝΔ και που είναι τόσο καταστροφικός ώστε αμέσως μόλις είχε ψηφιστεί στην βουλή η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε σπεύσει να ανακοινώσει την αναστολή εφαρμογής του.
Τότε λοιπόν (τον περασμένο Φεβρουάριο) οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας είχαν αντιδράσει δυναμικά με αποφάσεις μαζικών γενικών συνελεύσεων. Είχαν εξαγγείλει επίσχεση εργασίας και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του κ. Επιτρόπου (παρέδρου) καταγγέλλοντας δημόσια την απαράδεκτη στάση του καθώς επίσης και τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης. Οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν άμεσο αποτέλεσμα, αφού οι εφημερίες αποπληρώθηκαν έγκαιρα και το ίδιο ακριβώς (έγκαιρη αποπληρωμή δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών γιατρών) έγινε και όλους τους επόμενους μήνες.
Τον «δύστροπο (κατά την κυβερνητική προπαγάνδα) αυτόν Επίτροπο» που «είναι βαλτός μαζί με κάποιους άλλους Επιτρόπους να σαμποτάρουν την κυβέρνηση» (πάντα κατά την κυβερνητική προπαγάνδα) είχε τότε αναλάβει να τον υπερασπιστεί εργολαβικά ο ίδιος ο αρχιιατροπατέρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρνάβας. Και μάλιστα είχε γίνει συνήγορος του κ. Επιτρόπου με χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο εξαπολύοντας από το σάϊτ των υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ (“ygeianet”) χυδαίες ύβρεις ενάντια στους γιατρούς του νοσοκομείου Νίκαιας και στους εκπροσώπους τους επειδή είχαν τολμήσει να ... θίξουν τον αξιότιμο κ. Επίτροπο. Έτσι ο αρχιιατροπατέρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρνάβας μέσα στην πρεμούρα του είχε … κατεδαφίσει συντριπτικά αυτά τα κυβερνητικά προπαγανδιστικά «επιχειρήματα» περί «βαλτών Επιτρόπων που επίτηδες σαμποτάρουν» την … πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση.
Πριν λίγες μέρες όμως, τον Ιούλιο 2018, άλλες δύο Επίτροποι του ΕΣ (η Επίτροπος που έχει στην ευθύνη της το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και η Επίτροπος που έχει στη ευθύνη της το «Τζάνειο») ήγειραν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θέμα που είχε εγείρει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Επίτροπος Νίκαιας : αρνούνται την θεώρηση ενταλμάτων δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών επικαλούμενες τον … «νέο νόμο περί ωραρίου» τον οποίο η κυβέρνηση ακόμα πεισματικά επιμένει να μην καταργεί ενώ φυσικά εξακολουθεί να μην τολμά να εφαρμόσει. Οι γιατροί των 2 νοσοκομείων σε μαζικές γενικές τους συνελεύσεις διαμαρτυρήθηκαν, κατήγγειλαν την στάση τόσο των Επιτρόπων όσο και της κυβέρνησης, και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις (επίσχεση εργασίας). Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε σχετικά και δεσμεύθηκε να λύσει το πρόβλημα ώστε να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες. Αναμένεται εντός των ημερών να φανεί αν τηρηθεί ή όχι αυτή η δέσμευση.
Τι ακριβώς θα κάνετε τώρα λοιπόν κ. Βαρνάβα ; θα υιοθετήσετε υπό την προστασία σας και τις δύο συγκεκριμένες κυρίες Επιτρόπους όπως είχατε υιοθετήσει και τον Επίτροπο Νίκαιας ; θα κατακεραυνώσετε και τους απλήρωτους γιατρούς «Αγλαΐα Κυριακού» και «Τζανείου» ;
Κάθε μνημονιακή αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική έχει και τα γελοία κυβερνητικά κομματικά παπαγαλάκια που της αξίζουν …