Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο με τα μούτρα στα ΣΔΙΤ του Κικίλια



Το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο με τα μούτρα στα ΣΔΙΤ του Κικίλια

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,   9/2/2020

Απτόητος παρά τις αντιδράσεις ο υπ. Υγείας κ. Κικίλιας συνέχισε τις προηγούμενες ημέρες τις "επαφές" και τις "ανακοινώσεις" προωθώντας το σχέδιο της κυβέρνησης για "Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)" στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει από αρχές περασμένου Δεκεμβρίου (τότε που οι πραξικοπηματίες του "γαλάζιου" προεδρείου του ΠΙΣ - "λαγοί" της κυβέρνησης είχαν φέρει τα ... ΜΑΤ για να κάνουν ντα - ντα την ΟΕΝΓΕ και τους λοιπούς υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τα ΣΔΙΤ) αυτές οι "Συμπράξεις" πρώτα και κύρια δεν αφορούν τα ... ντουβάρια ή τα "πλυντήρια" των νοσοκομείων αλλά καθαρά ιατρικές λειτουργίες της ίδιας της παρεχόμενης περίθαλψης αυτής καθεαυτής. Άλλωστε τις λειτουργίες της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης αυτής καθεαυτής αφορούσαν και τα προηγούμενα σχετικά "κατορθώματα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. το νέο νοσοκομείο Σαντορίνης μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.). Και τότε (Μουτσόπουλος, Ρούσσος) και τώρα (Δημόπουλος, Γιαννούκας κλπ) με την συγκεκριμένη εμπλοκή συγκεκριμένων εκπροσώπων του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού ιατρικού κατεστημένου το οποίο ανέκαθεν συμπεριφέρεται ως "Δούρειος Ίππος" της ιδιωτικοποίησης.
Χαρακτηριστικά :
- Στο "Αττικό" μια δράκα καθηγηταράδων κάποιοι από τους οποίους επί ΣΥΡΙΖΑ "έλυναν και έδεναν" στο υπουργείο Υγείας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τον κ. Κικίλια και τις "προτάσεις" του. Μάλιστα, ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος σε σχετική δημόσιά του δήλωση σχεδόν ... αποκάλυψε πως πιθανότατα το νέο ΣΔΙΤ για εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο "Αττικό" θα το αναλάβει ιδιωτική εταιρεία που θα ελέγχεται από τους ίδιους τους κ.κ. Καθηγητές. Με απλά λόγια οι ίδιοι οι αρμόδιοι του ΕΚΠΑ που δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να επισκευάσουν και να λειτουργήσουν τον υπάρχοντα μαγνητικό τομογράφο (ανήκει στο ΕΚΠΑ) τώρα θέλουν να εγκαταστήσουν με τις πλάτες της πολιτείας δικό τους ΙΔΙΩΤΙΚΟ μαγνητικό τομογράφο μέσα στο ίδιο νοσοκομείο. Ομορφιές ...
- Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας μια δράκα καθηγηταράδων (η ίδια ολιγομελής δράκα που επί ΣΥΡΙΖΑ έσερνε στα δικαστήρια την τότε εκπρόσωπο των γιατρών του ΕΣΥ Σοφία Σωτηράκου και που από πρόπερσι έχει λυσσάξει να «φάει» το ΤΕΠ και άλλα τμήματα του ΕΣΥ) μετά από συνάντηση με τον εκεί ΥΠΕάρχη προχώρησαν ακόμα ένα βήμα παραπάνω : από κοινού σχεδόν εξήγγειλαν την de jure (και όχι μόνο de facto) ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, δηλαδή την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ. Το έχουν που το έχουν ως ιδιωτικό τους μαγαζί στην πράξη οι άνθρωποι με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (Σημίτη, Καραμανλή, ΓΑΠ, Σαμαρά, Τσίπρα) τώρα με τον Μητσοτάκη, τον Κικίλια και τα ΣΔΙΤ θέλουν να το κάνουν ιδιωτικό τους μαγαζί επίσημα και στα χαρτιά. Απλά πράγματα.
Προειδοποιούμε τον κάθε Κικίλια, τον κάθε Μητσοτάκη καθώς και τον κάθε διαπλεκόμενο μεγαλοκαθηγητή πως το "Αττικό", το Πανεπιστημιακό Λάρισας και όλα τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι αμπελοχώραφα που τα κληρονόμησαν από τον παππού τους. Είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ που τα έχει πληρώσει με ιδρώτα και με αίμα.
Αν νομίζετε πως ο λαός και οι χιλιάδες έντιμοι μαχόμενοι υγειονομικοί θα σας αφήσουμε να κάνετε τις λαμογιές σας ανενόχλητοι, ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ
Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε πως η πραγματική αντιπολίτευση ΔΕΝ είναι τα ψευτοκαυγαδάκια με τους προκατόχους σας στα έδρανα της Βουλής και στα τηλεοπτικά πάνελς. Είναι στους δρόμους του αγώνα. Όπως το διαπίστωσαν ήδη ο "λαγός" σας ο κ. Εξαδάκτυλος και η παρεΐτσα του στον ΠΙΣ που τώρα μόλις ακούν "ΣΔΙΤ" και "ΝΠΙΔ" τρέχουν να κρυφτούν.