Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Γιατί σιωπά ο ΠΙΣ για το σκάνδαλο με την «τηλεκατάρτιση» ;



Γιατί σιωπά ο ΠΙΣ για το σκάνδαλο με την «τηλεκατάρτιση» ;

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 18/4/20

Από προχθές αποκαλύπτεται ένα καταγέλαστο σκάνδαλο σε βάρος της ιατρικής επιστήμης και των αυτοαπασχολούμενων ειδικευμένων γιατρών της χώρας. Κάποια ιδιωτικά ΚΕΚ που έχουν αναλάβει «με το αζημίωτο», με κρατικούς πόρους, την «τηλεκατάρτιση» των γιατρών (την οποία διαφημίζουν μάλιστα μανιωδώς στους γιατρούς για να … «προσελκύσουν πελάτες» και για την οποία θα εισπράξουν 420 ευρώ για κάθε επιστήμονα που συμμετέχει, σύνολο 85 εκατομμύρια ευρώ για 2 μήνες) διασύρουν την ιατρική επιστήμη σε επικίνδυνο βαθμό. Από την μία αυτόματοι ηλεκτρονικοί μεταφραστές χαμηλότατου επιπέδου εισάγουν στην «τηλεκατάρτιση» ακατανόητες φράσεις («Σκόϊλ Ελικικού», «ελαχιστοποίηση της διασποράς των Παθολόγων στο νοσοκομειακό χώρο», «Μέτζη του Νεούκτη» κλπ) και από την άλλη εισάγονται κραυγαλέα λανθασμένες και αντιεπιστημονικές απόψεις (το AIDS πρωτοεμφανίστηκε το 2003, η κατάχρηση  αντιβιοτικών προκαλεί ιογενείς επιδημίες, κάθε πνευμονία είναι μικροβιακής αιτιολογίας, η ΧΑΠ είναι λοίμωξη κ.ά.).
Πραγματικά είναι κραυγαλέα η σιωπή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τα παραπάνω ευτράπελα. Ο φορέας που υποτίθεται πως εκπροσωπεί συλλογικά όλους τους γιατρούς της χώρας και που υποτίθεται πως είναι ο θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας για ιατρικά θέματα, τηρεί «σιγήν ασυρμάτου» ελέω του μονοπαραταξιακού ΝΔ προεδρείου του.  Επίσης ευθύνες έχουν και οι μεγάλοι τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι.
Η υπεράσπιση της ιατρικής επιστήμης και της επιστημονικής αξιοπρέπειας των γιατρών επαφίεται στους ίδιους τους γιατρούς της χώρας. Οι υποτιθέμενοι «ταγοί» για ακόμα μια φορά «εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν, και ευρέθησαν ελλιπείς».