Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

«Όχι από COVID αλλά με COVID» : συγκάλυψη εγκληματικών ευθυνών


 

«Όχι από COVID αλλά με COVID» : συγκάλυψη εγκληματικών ευθυνών

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 10/8/22

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο μόλις κυριάρχησε η παραλλαγή «Ο» η κυβέρνηση και το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο που στηρίζει τις επιλογές της προετοίμαζαν το έδαφος για εγκατάλειψη ακόμα και στα λόγια κάθε μέριμνας για την προστασία του λαού από την πανδημία. Το αφήγημα «η πανδημία πλέον γίνεται ενδημία», «ο ιός έμαθε να μην σκοτώνει», «πρέπει να συνυπάρξουμε» κλπ απλούστατα σήμαινε την επισημοποίηση της πλήρους αδιαφορίας για την μοίρα των ηλικιωμένων, των ευπαθών ομάδων - αλλά και ολόκληρου του πληθυσμού (λόγω συνδρόμου long covid). Και μάλιστα με απόλυτα ταξικό κυνισμό καθώς είναι πλέον και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο πως παγκοσμίως οι θάνατοι αφορούν κυρίως τα φτωχότερα στρώματα, κάτι που ζήσαμε σε όλο του το μεγαλείο στην χώρα μας βλέποντας διάφορους VIPs να έχουν προνομιακή μεταχείριση στην περίθαλψη μέσω των ίδιων Καθηγητών που εφευρίσκουν την κάθε αντιεπιστημονική αρλούμπα για να δικαιολογούν θανατηφόρες κυβερνητικές επιλογές. Γίνεται επίσημη και κυνική κυβερνητική και (ψευδο) «επιστημονική» ιδεολογία η υποταγή στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που απαιτούν αδιατάραχτη καπιταλιστική οικονομική «κανονικότητα» από την μία και περικοπή δαπανών για την περίθαλψη των φτωχών από την άλλη – χαρακτηριστική όσον αφορά το δεύτερο είναι η πρόσφατη εξωφρενική κυβερνητική απόφαση να ΜΗΝ επανακατασκευαστεί (λόγω «έλλειψης πόρων») η Πνευμονολογική Πτέρυγα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη που είχε υποστεί ζημιές από πυρκαγιά. Το κυβερνητικό αφήγημα ταυτίζεται πλέον με το ακριβώς ίδιο αφήγημα των ακροδεξιών ανορθολογιστών αρνητών του ιού.

Τα παραπάνω έσπευσε να τα επισημοποιήσει πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ανακοινώνοντας (πριν καν πάρει σχετική θέση ακόμα και ο ίδιος ο ΕΟΔΥ) την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των απωλειών με παραβίαση της σχετικής οδηγίας του WHO (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Με άλλα λόγια όποιος πεθαίνει από κορονοϊό αλλά έχει και χρόνιο νόσημα (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων και γενικά των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες) θα λέμε πως πέθανε από άλλο νόσημα και όχι από κορονοϊό για να κουκουλώσουμε με αυτήν την μακάβρια αλχημεία τον τεράστιο αριθμό θανάτων της πανδημίας στην χώρα μας ξεπλένοντας έτσι τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Λεπτομέρεια γελοιότητας εδώ είναι πως αυτά τα λέει ο ίδιος κ. Πλεύρης που ταυτόχρονα εμμένει στο απαράδεκτο μέτρο των αναστολών εργασίας λέγοντας πως δήθεν οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι «ντροπή για την ιατρική επιστήμη» - έχει μάλλον πολύ επιλεκτικές ντροπές αυτή η τάχα «επιστήμη» που υπηρετούν οι υπουργοί και οι Καθηγηταί της πρωθυπουργικής Αυλής, όταν την καταντούν παλλακίδα της εξουσίας δεν ντρέπεται καθόλου.

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι υποτακτικοί τους είναι πολύ βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως με τέτοια καταγέλαστα τεχνάσματα θα συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες μιας ολόκληρης πολιτικής θανατηφόρας για τον λαό και ευνοϊκής για τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα. Ακόμα κι αν σιωπούν οι «αντιπολιτευόμενες» αστικές κοινοβουλευτικές ηγεσίες το υγειονομικό κίνημα είναι ΕΔΩ, θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την Υγεία του Λαού και θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τα εγκλήματα και τα κουκουλώματα.

Τέλος κάποιοι/ες Αξιότιμοι/ες Καθηταί/τριες που δεν συναινούν μεν, σιωπούν όμως δε ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους πως σε τόσο κρίσιμα θέματα η σιωπή είναι συνενοχή.