Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Προκλητική απόφαση παραπομπής συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ


 

Προκλητική απόφαση παραπομπής συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ με το «αδίκημα» της έκφρασης δημόσιας γνώμης για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 15/2/23

Με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (παρά την διαφωνία και την έντονη αντίρρηση του εκπροσώπου του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή) σέρνει στο … πειθαρχικό ( ! ) τον συνάδελφο Τσακαλάκη Χρήστο, στρατιωτικό γιατρό, Ειδικό Παθολόγο – Εντατικολόγο. Το … «έγκλημα» του συναδέλφου είναι πως 29/6/21 είχε δημοσιεύσει κείμενό του σε εφημερίδα («Εφ Συν») με τίτλο «Οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι της πανδημίας» https://www.efsyn.gr/node/300374 όπου ασκούσε επιστημονική κριτική  στα ορισμένα από την κυβέρνηση μέλη των «επιτροπών ειδικών» με βασικά σημεία της κριτικής αυτής ότι 1. ΔΕΝ αρκεί μόνο ο εμβολιασμός για να εξαφανιστεί η πανδημία (και μάλιστα με βάση τότε δηλώσεις πως δήθεν «δυο δόσεις θα ήταν αρκετές»), 2. αφού η μετάδοση δεν θα μηδενιζόταν άμεσα μόνο με τον εμβολιασμό, μακροπρόθεσμα θα απειλούσε όλον τον πληθυσμό γι’ αυτό θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα προστασίας των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, 3. τα μονοκλωνικά αντισώματα χωρίς να αποτελούν πανάκεια είναι χρήσιμα για τα πρώτα στάδια της νόσου σε ηλικιωμένους και γενικά άτομα ευπαθών ομάδων ώστε να μην επιβαρυνθούν και κακώς δεν έγινε γενική χρήση τους – μάλιστα τον Ιούνιο 2021 που δημοσιεύθηκε το κείμενο του συναδέλφου ΔΕΝ υπήρχε διαθέσιμη ούτε η ρεμδεσιβίρη ούτε το Paxlovid  ούτε κάποιο άλλο ειδικό φάρμακο ενέσιμο ή p.o. , 4. ο πληθυσμός θα έπρεπε να ενημερώνεται με βάση την επιστημονική αλήθεια, 5. δεν νοείται η όποια ιατρική πράξη χωρίς ενημέρωση και συναίνεση.

Η απόφαση  αυτή της πλειοψηφίας του  ΔΣ του ΙΣΑ είναι προκλητική και ταυτόχρονα αντιφατική γιατί ουδέποτε τόλμησε  να εγκαλέσει μέλη του ΙΣΑ αξιότιμους κκ Καθηγητάς της «επιτροπής ειδικών» για ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ αντιεπιστημονικές αρλούμπες που αμολούσαν προσπαθώντας να ξεπλύνουν κυβερνητικά εγκλήματα που στοίχισαν χιλιάδες θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα :

«Στις πλατείες κολλάει, στα αεροπλάνα δεν κολλάει»

«Σε τάξη με 15 μαθητές κολλάει, σε τάξη με 30 μαθητές δεν κολλάει»

«Ήταν έκπληξη πως τέτοιοι ιοί κάνουν μεταλλάξεις»

«Δεν επιβαρύνεται ο βαρέως πάσχων διασωληνωμένος μηχανικά αεριζόμενος ασθενής αν μείνει εκτός ΜΕΘ δυο – τρία εικοσιτετράωρα»

«Δεν το περιμέναμε πως ο ιός μεταδίδεται ΑΠΟ τον χώρο εργασίας ΠΡΟΣ το σπίτι ΔΙΑ των ΜΜΜ»

«Ο ιός πλέον έμαθε να μην σκοτώνει γιατί αυτό είναι το σχέδιό του με στόχο να επιβιώσει ως ιός» (Δεκέμβριος 2021 πριν άλλες μερικές  χιλιάδες νεκρούς)

κλπ, κλπ, κλπ …

Με την ίδια απαράδεκτη λογική θα μπορούσαν να εγκαλέσουν και  εμάς (τους / τις εκπροσώπους του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή αλλά και άλλους/ες εκπροσώπους νοσοκομειακών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών) που ασκήσαμε δημόσια κριτική στις αποφάσεις των «ειδικών» ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΡΙΜΕΙΑ από την κριτική του συναδέλφου καταλογίζοντας σε ορισμένους/ες πως ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ κατάντησαν την Ιατρική Επιστήμη παλλακίδα της κυβερνητικής εξουσίας και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων (όπως αεροπορικών εταιρειών, διεθνών τουριστικών πρακτορείων, μεγαλοξενοδόχων, κάθε είδους μεγαλοεργοδοτών κλπ). Μάλιστα έχουμε τονίσει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πως για αποφάσεις και δηλώσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ γιατί είναι ασύμβατες όχι μόνο με την ιδιότητα Καθηγητού Ιατρικής αλλά με την ιδιότητα πτυχιούχου Ιατρικής γενικά.

Χωρίς να συμφωνούμε σε όλα τα σημεία της κριτικής του συναδέλφου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ποινικοποίηση της έκφρασης διαφορετικής επιστημονικής άποψης ξέχωρα από το γεγονός ότι πολλές από τις ενστάσεις που εξέφρασε ο συνάδελφος επιβεβαιώθηκαν απόλυτα στην πράξη.

 

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ  του ΙΣΑ να αναιρέσει την πειθαρχική δίωξη δίωξη ενάντια στον συνάδελφο.