Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

ΜΑΦ ΑΕΕ : «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Άλλα τα «κασμίρια» και άλλες οι «λινάτσες». Δουλικά των μεγαλοκαθηγητικών κυκλωμάτων όλοι οι υπουργοί όλων των κυβερνήσεων.

 


ΜΑΦ ΑΕΕ : «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Άλλα τα «κασμίρια» και άλλες οι «λινάτσες».  Δουλικά των μεγαλοκαθηγητικών κυκλωμάτων όλοι οι υπουργοί όλων των κυβερνήσεων.

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών ΓΝ Νίκαιας, 10/10/23

Αναρτήθηκε «προς διαβούλευση» (http://www.opengov.gr/yyka/?p=4485) το νέο νσχ του υπουργείου Υγείας περί σύστασης «Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων» (ΜΑΦ ΑΕΕ). Το «προνόμιο» σύστασης τέτοιων Μονάδων δίνεται στα Πανεπιστημιακά (βεβαίως βεβαίως) Αιγινήτειο – Αττικό – ΑΧΕΠΑ - Ρίου – Λάρισας – Ιωαννίνων – Αλεξανδρούπολης και κατά τα λοιπά στην Αττική μόνο σε Ευαγγελισμό, Γεννηματάς και Ερυθρό. Με ποια κριτήρια θα διακομίζονται οι ασθενείς στα εν λόγω κέντρα ; Με ποιο κριτήριο ένα νοσοκομείο όπως το Αιγινήτειο στο οποίο υπάρχουν μόνο Νευρολογική και Ψυχιατρική κλινική μπορεί να υποστηρίξει ΜΑΦ ΑΕΕ ; Για την λειτουργία της χρειάζονται και άλλες ιατρικές ειδικότητες – εξειδικεύσεις (Παθολόγοι, Εντατικολόγοι, Καρδιολόγοι, Αγγειοχειρουργοί, Νευροχειρουργοί). Αντί να στελεχωθούν με Επεμβατικούς Νευροακτινολόγους μεγάλα νοσοκομεία όπως το Νικαίας και το Τζάνειο θα μεταφερθούν όλες οι προαναφερόμενες ειδικότητες στο Αιγινήτειο ;

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται πως με όλες τις πολιτικές ηγεσίες και με όλες τις κυβερνήσεις οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τα ίδια μεγαλοκαθηγητικά κυκλώματα διαπλοκής που θεωρούν πως μόνο συγκεκριμένα τμήματα έχουν το προνόμιο άσκησης «υψηλού επιπέδου» ιατρικής ενώ τα υπόλοιπα τμήματα και νοσοκομεία (εν προκειμένω Νικαίας, Τζάνειο κλπ) κάνουν μόνο για εφημεράδικα – κέντρα πρώτων βοηθειών. Όλα αυτά πρώτα και κύρια σε βάρος των ίδιων των ασθενών.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κκ Καθηγητάς και τους κκ υπουργούς υποτελείς των κκ Καθηγητών πως στο νοσοκομείο μας η Νευρολογική Κλινική, οι Παθολογικές Κλινικές, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η ΜΕΘ, η ΜΑΦ και το Απεικονιστικό Εργαστήριο (Αξονικός, Μαγνητικός, Ψηφιακός Αγγειογράφος) έχουν πολύχρονη επιστημονική – κοινωνική προσφορά που οι κκ Καθηγηταί δεν την έχουν δει ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Αφού λοιπόν αυτή η επιστημονική και κοινωνική προσφορά όχι μόνο δεν επιβραβεύεται αλλά απαξιώνεται από το κράτος με κάθε ευκαιρία, θα καλέσουμε τους συναδέλφους του ΤΕΠ, της Νευρολογικής Κλινικής και των Παθολογικών Κλινικών να διακομίζουν κατευθείαν στα αναγραφόμενα στο νσχ «ειδικά κέντρα» (Αιγινήτειο, Αττικό, Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Ερυθρός) όλα τα περιστατικά με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο εφ’ όσον σύμφωνα με τους υπουργούς μας εμείς ΔΕΝ ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια.

Η σιωπή των διοικήσεων του νοσοκομείου μας και της 2ης ΥΠΕ για αυτό το αίσχος και για αυτήν την απαξίωση είναι πραγματικά ντροπιαστική και επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως οι διοικούντες το νοσοκομείο και την 2η ΥΠΕ είναι συνένοχοι στην απαξίωση.