Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ολοκληρώνεται νομοθετικά η επιχείρηση πλήρους κατεδάφισης της δωρεάν περίθαλψης

 


Ολοκληρώνεται νομοθετικά η επιχείρηση πλήρους κατεδάφισης της δωρεάν περίθαλψης. Θα ακυρωθεί πλήρως από τους αγώνες των υγειονομικών.

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 29/4/24

Ο υπουργός Υγείας το τελευταίο τρίμηνο έχει πει μια σειρά από καταγέλαστα ψέματα που η πραγματικότητα τα διέψευσε πανηγυρικά. Έλεγε πως η αντικοινωνική αθλιότητα με τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία επιχειρήθηκε με στόχο την μείωση της λίστας αναμονής όμως αναγκάστηκε να παραδεχθεί και ο ίδιος πως πολλοί από αυτούς τους «απογευματινούς» ασθενείς είναι εκτός λίστας. Έλεγε πως οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατί τάχα τα «50000 πρώτα απογευματινά χειρουργεία» (δηλαδή με βάση τους αριθμούς από τώρα και για 20 χρόνια) «θα τα χρηματοδοτούσε το Ταμείο Ανάκαμψης» ενώ όλοι αυτοί οι περίπου 250 «απογευματινοί» ασθενείς έχουν πληρώσει και μάλιστα προκαταβολικά. Έλεγε πως τα πληρωτικά «απογευματινά» χειρουργεία δεν θα αφορούσαν ογκολογικές επεμβάσεις όμως είδαμε πως και αυτό ήταν ψέμα.

Όμως ο υπουργός Υγείας είχε πει πριν δυόμιση μήνες και μια (μόνο) μεγάλη αλήθεια. Είχε δηλώσει πως τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία είναι μόνο μια από τις τρεις πτυχές της αντιδραστικής κυβερνητικής αντιμεταρρύθμισης. Η δεύτερη πτυχή θα ήταν η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ που όντως νομοθετήθηκε πριν 15 μέρες. Τώρα με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο άλλου υπουργείου μέσα στο Πάσχα επιχειρεί να νομοθετήσει και την τρίτη πτυχή : την εισβολή ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν και αυτοί ιδιωτικές χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επί πληρωμή ιατρικές πράξεις χρησιμοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση νομίζει πως δεν έχει αντίπαλο επειδή βλέπει την αδράνεια της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και των κοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών. Όμως είναι πολύ βαθειά γελασμένη. Οι υγειονομικοί λειτουργοί και γενικά ο λαός είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μητσοτάκη.

Όπως ακριβώς η «επιχείρηση» των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων μετά το αρχικό διαφημιστικό σόου εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο που οι αγώνες των υγειονομικών ήδη το έχουν σχεδόν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων στην μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομείων, έτσι ακριβώς θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων και τα άλλα δυο αντιδραστικά μέτρα.

Όλες και όλοι τώρα στον αγώνα !

Η πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού.