Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Νοσοκομείο Νίκαιας : Τραγικές ελλείψεις, προχειρότητα, ευθυνοφοβία, σε κίνδυνο οι ασθενείς


 

Τραγικές ελλείψεις, προχειρότητα, ευθυνοφοβία, σε κίνδυνο οι ασθενείς

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά, 14/2/21

Τις τελευταίες μέρες με την αύξηση των νοσηλευόμενων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID19 στο νοσοκομείο μας είναι εμφανής ο κίνδυνος στον οποίο μπαίνουν οι ασθενείς (τόσο της επιδημίας COVID19 όσο και της λοιπής νοσηρότητας) λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και υποδομών όσο και της κυβερνητικής τακτικής που συνοψίζεται στην τριπλέτα «αβάσταχτη προχειρότητα – τραγική ευθυνοφοβία – απόσειση εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών και κουτοπόνηρη προσπάθεια μεταφόρτωσής τους στους γιατρούς και στους υπόλοιπους υγειονομικούς».

-         Συσκευές χορήγησης οξυγόνου high flow που έχουν ζητήσει οι γιατροί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παραλήφθησαν μόλις τώρα (με 6 μήνες καθυστέρηση) και μάλιστα μόνο 2 (δυο) ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 15 και είναι λίαν αμφίβολο αν το δίκτυο παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου μπορεί να «σηκώσει» έστω και αυτές τις 2 που πρόσφατα παραλήφθησαν.

-         Υπάρχουν συνεχιζόμενες τραγικές ελλείψεις σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές που καθιστούν απαγορευτικά επικίνδυνο για τους ασθενείς COVID19 την αύξηση των κλινών COVID19 από 34 σε … 72 ( ! ) όπως επιχειρείται τις τελευταίες μέρες στα μουλωχτά και με προφορικές εντολές χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ (υπουργός, διοικητής ΥΠΕ, διοικητής νοσοκομείου, επιχειρησιακός υπεύθυνος υπουργείου κλπ) να παίρνει ενυπόγραφα την σχετική ευθύνη.

-         Δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος για τους λοιπής νοσηρότητας (noncovid) παθολογικούς ασθενείς  που διασπείρονται «φιλοξενούμενοι» στις χειρουργικές και καρδιολογικές κλινικές μακριά από τους θεράποντες γιατρούς και χωρίς να έχει διευθετηθεί ούτε καν η σχετική νοσηλευτική κάλυψη. Έχουν υπάρξει ήδη (π.χ. Παρασκευή προς Σάββατο) νέα τέτοια συμβάντα μετά την πρόσφατη βεβιασμένη εκκένωση της  Γ’ Παθολογικής κλινικής ενώ από μήνες είναι ένας εφιάλτης διαρκείας που βιώνουν οι ασθενείς και οι εφημερεύοντες γιατροί και των άλλων δυο Παθολογικών κλινικών.

-         Δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς COVID στους λοιπούς ασθενείς όλου του νοσοκομείου.

-         Οι αρμόδιοι (υπουργοί, διοικητής 2ης ΥΠΕ, διοικητής νοσοκομείου) θέλουν να μας πείσουν πως τάχα είναι στρουθοκάμηλοι με τα κεφάλια στην άμμο και δήθεν δεν ξέρουν πως ελέω υπευθύνων ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ διαχρονικά αλλά ιδιαίτερα σε περιόδους έκτακτων υγειονομικών κρίσεων το νοσοκομείο της Νίκαιας επιφορτίζεται με τα επείγοντα περιστατικά πάσης νοσηρότητας σχεδόν από την μισή χώρα. Και κάνουν πως δήθεν δεν κατανοούν το ότι δεν χωρούν πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

-         Λες και δεν έφταναν οι τραγικές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού που βιώνουμε, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ θεωρεί διαρκώς πως περισσεύουμε. Υπέγραψε προχθές (χωρίς καν να ρωτήσει ή έστω να ενημερώσει τον εδώ διοικητή)  νέα εντολή αναγκαστικής μετακίνησης 2 γιατρών μας προς άλλα νοσοκομεία (από την ΜΕΘ προς την ΜΕΘ του «Αττικού») κοντά στις πολλές άλλες που έχει υπογράψει κατά καιρούς.

-         Δέχεται νέο πλήγμα η εκπαίδευση των ειδικευόμενων νέων γιατρών.

 

Δεν θα ανεχτούμε αυτά τα παιχνίδια στις πλάτες των ασθενών μας και στις δικές μας

 

-         Δευτέρα 15/2 9πμ έκτακτη συγκέντρωση γιατρών στο Αμφιθέατρο για την διαχείριση της γενικής εφημερίας 15/2

-         Τρίτη 16/2 όλοι/όλες στην πανυγειονομική απεργία και στην συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ 10.30 πμ στο υπουργείο Υγείας με όρους υγειονομικής ασφάλειας

-         Τετάρτη 17/2 Γενική Συνέλευση γιατρών του νοσοκομείου 1μμ στο Αμφιθέατρο