Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 09-06-2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Νικαια 09/06/2010

Μετά από 19 ημέρες επίσχεσης εργασίας και το κλείσιμο 7 γενικών εφημεριών του νοσοκομείου μας η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου παρουσιάζουν πρωτοφανή αναλγησία τόσο απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων όσο και απέναντι στις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού.

Η διοίκηση την περασμένη Πέμπτη 3/6 προχώρησε σε καταβολή των αμοιβών των υπερωριών του Φλεβάρη με σημαντικές περικοπές, ενώ επιδιώκει περικοπή και στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Μάρτη. Αδιαφορώντας απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων που μετά και τις βάρβαρες περικοπές της κυβέρνησης σε μισθούς και δώρα δυσκολευόμαστε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά και απέναντι στους ασθενείς, συνεχίζουν να μας εμπαίζουν προσπαθώντας να κάμψουν τον αγώνα μας με κάθε τρόπο. Δεν υποχωρούμε, ζητάμε την πλήρη καταβολή όλων των ωρών και όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές (όπως επιχειρείται με διάφορες μεθοδεύσεις).
Επιπλέον το νοσοκομείο κινδυνεύει να καταρρεύσει άμεσα λόγω τραγικών ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό και προσωπικό. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να αφήσουν τα πολλά λόγια να αγαπιόμαστε και να πάρουν άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα.

Παράλληλα η υπουργός Υγείας κα. Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε νέο νομοσχέδιο που αποτελεί και το τελειωτικό χτύπημα στα όποια απομεινάρια δημόσιας και δωρεάν υγείας υπήρχαν στο ΕΣΥ. Βασικοί άξονες του εν λόγω ν/σ που παρουσίασε η υπουργός σε συνάντησή της με την ΟΕΝΓΕ είναι:
Η λειτουργία των νοσοκομείων με κλειστούς σφαιρικούς προϋπολογισμούς και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το κράτος παύει να εγγυάται την δημόσια δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων και τα εξαναγκάζει να βγάζουν κέρδος προκειμένου να καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες τους (πχ εφημερίες-υπερωρίες εργαζομένων).
Η γενίκευση του θεσμού του επικουρικού – ελαστικά εργαζόμενου με ετήσια σύμβαση σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων των νοσοκομείων (νοσηλευτές, τεχνολόγοι, παρασκευαστές, τεχνικοί κλπ.). Η κυβέρνηση μετατρέπει τα νοσοκομεία σε γαλέρες ελαστικής εργασίας.
Η υπαγωγή των νοσοκομείων στους δήμους του Καλλικράτη με αποτέλεσμα ακόμη πιο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας.
Η εξαγγελλόμενη “24ωρη λειτουργία” επαναφέρει τη φάρσα των απογευματινών ιατρείων του νόμου Παπαδόπουλου αυτή τη φορά ως τραγωδία! Χωρίς να προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό (ιατροί,νοσηλευτές κλπ) το μόνο στο οποίο αποσκοπεί το εν λόγω μέτρο είναι η εξασφάλιση εσόδων για το νοσοκομείο από τις τσέπες των ασθενών.
Συμβάσεις των νοσοκομείων με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης υγείας. Τα νοσοκομεία θα υπογράφουν συβάσεις παραχώρησης κρεβατιών από τις κλινικές και τα τμήματα- “φιλέτα” σε ιδιωτικές ασφαλιστικές υγείας με ειδικές χρεώσεις και παραχωρήσεις. Από την δημόσια καθολική υγεία για όλους περνάμε στις υπηρεσίες υγείας ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και την ιδιωτική ασφάλιση του κάθε ασθενούς.
Αλλαγή του τρόπου αμοιβής των εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ στην κατεύθυνση καταβολής επιδόματος που θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών . Αν κάποιος πραγματοποιεί μικρότερο αριθμό εφημεριών δεν είναι σίγουρο ότι θα λαμβάνει το σύνολο του ποσού (θα χρειάζεται έγκριση από τον διοικητή) ενώ αν πραγματοποιεί περισσότερες θα αμείβεται από τα έσοδα του νοσοκομείου (!!!). Με τον τρόπο αυτό στοχεύει στην παράκαμψη της συλλογικής σύμβασης που υπογράφηκε πέρυσι και όλων των υποχρεώσεων που πρόεκυπταν από αυτήν (προσλήψεις προσωπικού, μειώσεις ωραρίων κλπ.)

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ Ν/Σ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΝΤ-ΕΕ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Σε αυτά τα πλαίσια και με τις νέες συνθήκες μόνος δρόμος είναι η συνέχιση του αγώνα και των κινητοποιήσεών μας. Διεκδικούμε:

Καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών Φεβρουαρίου-Μαρτίου στο σύνολό τους.
Καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Μαρτίου.
Ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και του μνημονίου που υπέγραψε με την ΕΕ-ΔΝΤ.
Απόσυρση των εξαγγελιών της υπουργού υγείας . Να μην κατατεθούν με την μορφή νομοσχεδίου για ψήφιση στην Βουλή.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας όπως ακριβώς έχουμε αποφασίσει από όλες τις συνελεύσεις μας από την αρχή της κινητοποίησης μέχρι τουλάχιστον να καταβληθεί το σύνολο των χρωστούμενων δεδουλευμένων.
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 9/6/2010 και ώρα 11:00πμ. Προσυγκέντρωση 10:00πμ στο νοσοκομείο μας και μεταφορά με πούλμαν στο υπουργείο.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επικοινωνία με τα υπόλοιπα νοσοκομεία αλλά και με άλλους φορείς στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πανυγειονομικού μετώπου για την ανατροπή των εξαγγελιών της κυβέρνησης στην υγεία.
Συνέντευξη τύπου για την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου αλλά και της δημόσιας υγείας, την Παρασκευή 11/06/2010 και ώρα 10:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Συμμετοχή στην συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ-ΟΛΜΕ-πρωτοβάθμιων σωματείων την Τρίτη 15/06/2010 και ώρα 19:00 στο υπουργείο Υγείας.