Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ 31-5-2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

31-5-2010

Ως κύρια αιτία για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν πληρωνόμαστε αλλά και το νοσοκομείο μας βρίσκεται υπό κατάρρευση καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που στηρίζεται στην επιλογή υπακοής στις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ για την χώρα μας.
Η πολιτική αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του εγχωρίου και διεθνούς κεφαλαίου αλλά ταυτόχρονα θα εξοντώσει τους εργαζόμενους.

Ζητάμε άλλη πολιτική που θα στηρίζεται :
1. στην διαγραφή του απεχθούς χρέους

2. στην παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας,

3. στην εξασφάλιση πλήρων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους της χώρας. Όχι μόνο να μην γίνουν οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις αλλά αντίθετα να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες οι ΔΕΚΟ και ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Ζητάμε την χρησιμοποίηση όλων των υποδομών του ιδιωτικού τομέα για την παροχή υψηλής ποιότητας, δημόσιας αποκλειστικής δωρεάν περίθαλψης , αποκλειστικώς δωρεάν για τους κατοίκους της χώρας. Εθνική φαρμακοβιομηχανία και εθνική βιομηχανία παραγωγής υλικών.

4. Αν τα παραπάνω απαιτούν αποδέσμευση από την ΕΕ και επαναπροσδιορισμό των διεθνών σχέσεων της χώρας και προκειμένου οι εργαζόμενοι της χώρας να μην εξοντωθούν τότε διεκδικούμε να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση .

Καταγγέλλουμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (παραπλάνηση, τραμπουκισμούς, χρησιμοποίηση του ΕΚΑΒ), που χρησιμοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την αποδυνάμωση και δυσφήμηση της δίκαιης κινητοποίησής μας.

Παραμένουμε αμετακίνητοι στην διεκδίκηση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας και συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε από την κυβέρνηση να καλύψει άμεσα το ελλειμματικό κονδύλιο για την φετινή λειτουργία του νοσοκομείου.

Καλούμε τους πολίτες σε συμπαράσταση

Οργανώνουμε κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 3/6/2010, 11.30 πμ.