Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΨΕΜΜΑΤΑ, ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ, «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ...

ΨΕΜΜΑΤΑ, ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ, «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ...

Στις γνωστές συνταγές παραπλάνησης και τραμπουκισμών καταφεύγουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί για να αντιμετωπίσουν τον μεγαλειώδη –σε μαζικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια- αγώνα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Νίκαιας, έντρομοι μπροστά στη πιθανότητα εξάπλωσης των κινητοποιήσεων και σε άλλα νοσοκομεία.

- Ενώ από την περασμένη Τρίτη όλοι οι αρμόδιοι, με επικεφαλής την ίδια την υπουργό κα Ξενογιαννακοπούλου, διαβεβαίωναν ότι το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών έχει τακτοποιηθεί οριστικά, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι τίποτα δεν έχει ... «τακτοποιηθεί», με διάφορα γελοία προσχήματα π.χ. «η πάρεδρος έχει θυμώσει (!!!) και δεν υπογράφει», «έγινε λάθος από τους υπαλλήλους της ΥΠΕ στον υπολογισμό των εφημεριών των γιατρών» κλπ. Το εκπληκτικό είναι ότι αποκαλύφθηκε πως ακόμα και η από διμήνου επίσημη εξαγγελία της υπουργού ότι το 12/μόριο των εφημεριών θα υπολογίζεται με 9% αντί για 8% δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

- Το Σάββατο το βράδυ γίναμε μάρτυρες συντονισμένης επίθεσης τόσο από «αγανακτισμένους πολίτες» όσο και από τους μηχανισμούς του ΕΚΑΒ, που με ανεύθυνο και προκλητικό τρόπο προσπαθούσαν να σπάσουν την κινητοποίησή μας αδιαφορώντας για την ασφάλεια των ασθενών.

ΤΟΣΟ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ.

ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Νίκαια, 31-5-2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ