Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

50.000 και πλεον διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου! Επικίνδυνα κοινωνικά φαινόμενα συγκλονίζουν τις καπιταλιστικές μητροπόλεις!

50.000 και πλεον διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου! Επικίνδυνα κοινωνικά φαινόμενα συγκλονίζουν τις καπιταλιστικές μητροπόλεις!

Μετά τις μεγάλες απεργίες και κινητοποιήσεις των γάλλων εργαζομενων έρχεται η σειρά της βρετανικής νεολαίας να πάρει τη σκυτάλη. Σε μια χώρα μητρόπολη του καπιταλισμού χωρίς μνημόνιο (αλλά με τεράστιο χρέος) η κυβέρνηση των τόρηδων παίρνει σκληρά μέτρα ξεκινώντας από τους φοιτητές.Η απάντηση ήταν άμεση : σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας πορεία για τα δεδομένα των τελευταίων ετών στη χώρα, οι φοιτητές σπάσαν τον αστυνομικο κλοιό στο κοινοβούλιο, πραγματοποιήσαν καθιστική διαμαρτυρία στη βουλή κι εν συνεχεία προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων των συντηρητικών, με αιτήμα την απόσυρση της ρύθμισης για αύξηση των διδάκτρων. Η αστυνομία απάντησε με συλλήψεις.
Η κρίση του καπιταλισμού οδηγεί σε νέους κοινωνικούς αγώνες που ξεκίνησαν από την χώρα μας αλλά πλέον γίνονται πανευρωπαικοί και παγκόσμιοι. Την ίδια ώρα καταρρέει κάθε αυταπάτη για τον μύθο της Ευρώπαικής Ενωσης και του ρόλου της καθώς κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτε άλλο από το ΔΝΤ της ευρώπης. Ενα νέο γνήσια διεθνιστικό κίνημα των λαών της Ευρώπης οικοδομείται στους δρόμους του αγώνα. Οφείλουμε και πρέπει να συναντηθούμε με αιτήματα που δεν θα αφορούν μόνο τα κεκτημένα αλλά την ανατροπή της επίθεσης και την οικοδόμηση μιας άλλης δικαιότερης και πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας των άμεσων παραγωγών του πλούτου.