Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : (ΞΑΝΑ) ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ …

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : (ΞΑΝΑ) ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ …
Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 17-10-11
Ο κ. Λοβέρδος αιφνίδια … «ανησύχησε» (τάχαμου) για τη δημόσια υγεία πριν λίγες μέρες λόγω σκουπιδιών, και γι’ αυτό πρωτοστατεί στην αισχρή κυβερνητική εκστρατεία αυταρχισμού, τρομοκρατίας και συκοφάντησης ενάντια στους απεργούς εργαζόμενους των δήμων.
Είναι η τρίτη (αν θυμόμαστε καλά) φορά που ο κ. Λοβέρδος παρεμβαίνει δημόσια «ανησυχώντας» για τη δημόσια υγεία όσον καιρό είναι αρμόδιος (υποτίθεται) υπουργός.
- Με τα γεγονότα της Υπατίας είχε «ευαισθητοποιηθεί» για πρώτη φορά, κάνοντας τότε την «περισπούδαστη» δήλωση ότι οι «απεργοί πείνας μετανάστες αποτελούν βόμβα για τη δημόσια υγεία» (!!!). (Προφανώς εννοούσε τότε ότι η κυβερνητική αναλγησία θα υποχρέωνε τους απεργούς πείνας να συνεχίσουν μέχρις εσχάτων, να πεθάνουν και να … τουμπανιάσουν άθαφτοι. Άλλος μηχανισμός που να καθιστά απεργούς πείνας επικίνδυνους για την υγεία άλλων εκτός από τη δική τους ως γνωστόν δεν υπάρχει …)
- Τις τελευταίες μέρες «ξανακτύπησε» δηλώνοντας ότι για την αύξηση σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας σε μερικές περιοχές της χώρας φταίνε οι … «λαθρομετανάστες» (!!!) (Μάλλον οι μετανάστες κάνουν παράνομες εισαγωγές … κουνουπιών από τις χώρες προέλευσής τους). Οι περικοπές στα προγράμματα ψεκασμών και αποξήρανσης μάλλον δεν φταίνε καθόλου σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο …
Αντίθετα ο κ. Λοβέρδος ουδόλως ανησυχεί απ’ ότι φαίνεται :
- Για την καταστροφή που έχει προκαλέσει τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη νοσοκομειακή περίθαλψη η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, στην οποία πρωτοστατεί ο ίδιος.
- Για τις σοβαρότατες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία που έχουν ήδη επέλθει από την ίδια πολιτική γενικότερα στην κοινωνία με τις απολύσεις, την ανεργία, την ακρίβεια, τα λουκέτα, την πείνα …
- Για τα άκρως ανησυχητικά επιστημονικά δεδομένα που αναφέρονται στα παραπάνω, όπως η πρόσφατη δημοσίευση στο Lancet (επιστημονικό περιοδικό πρώτης γραμμής) στην οποία το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ προειδοποιεί για επερχόμενη «ελληνική τραγωδία» όσον αφορά τη δημόσια υγεία.
- Για την συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής ενάντια στις λαϊκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (χημικός πόλεμος διαρκείας με ρίψη απίστευτων ποσοτήτων δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, επιθέσεις με μοτοσυκλέτες ενάντια σε διαδηλωτές, σπασμένα κεφάλια κλπ).
- Για τα μολυσμένα τρόφιμα που πλασάρει στην ελληνική αγορά γνωστή γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι είχε φροντίσει (για να «κουκουλωθεί» το θέμα) να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ και να τον αντικαταστήσει με τον –κατηγορούμενο στην ελληνική δικαιοσύνη για ύποπτες συναλλαγές με άλλη γερμανική πολυεθνική, αυτή των υποβρυχίων- κ. Μίχα …
Πιστός συνεργάτης του κ. Λοβέρδου στον γκαιμπελισμό είναι η «αμαρτωλή» διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ (ξέρετε, το κέντρο ειδικών λοιμώξεων και νοσημάτων που λειτουργεί σαν «ιδιωτικού δικαίου» με λεφτά του δημοσίου και πρόεδρο την κ. Κρεμαστινού …). Υπενθυμίζουμε συνοπτικά τα εξής :
- Για τις σοβαρότατες επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην δημόσια υγεία, την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων HIV, ανθεκτικών λοιμώξεων, αυτοκτονιών κλπ που διαπιστώνουν έγκριτοι ξένοι και έλληνες επιστήμονες -με ορόσημο την εργασία του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ στο Lancet πρόσφατα- η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ τηρεί σιγήν ιχθύος (επί το λαϊκότερο κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο).
- Το ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να μην λειτουργεί σαν κέντρο ελέγχου ειδικών λοιμώξεων και νοσημάτων όπως είναι ο προορισμός του, όμως λειτουργεί σαν «δουλέμπορος» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τόσο το 2010 όσο και το 2011 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας χρησιμοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ σαν «δούρειο ίππο» για να προσλάβει στο ΕΣΥ γιατρούς και νοσηλευτές με … μπλοκ παροχής υπηρεσιών, φυσικά χωρίς καμία διαδικασία κρίσης κλπ.
- Το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφεύγει μέχρι τώρα όπως ο διάολος το λιβάνι να απολογηθεί για το σκάνδαλο της «γρίπης των χοίρων» που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό με τα εμβόλια και τα τεστ φαρυγγικού επιχρίσματος, υπέρ συγκεκριμένων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.
Είναι πραγματικά λυπηρό (εκτός από εξοργιστικό) το φαινόμενο άνθρωποι που θέλουν να λέγονται επιστήμονες να εξαργυρώνουν με αισχρό τρόπο τους όποιους τίτλους τους «χορεύοντας» στους ρυθμούς που επιβάλλει η εκάστοτε εξουσία. Ειδικά σήμερα που η χούντα κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ επιβάλλει στον ελληνικό λαό τον θάνατο (κυριολεκτικά) από πείνα, κρύο και αρρώστια η τακτική τέτοιων «επιστημόνων» να συνεχίζουν να είναι νενέκοι και σφογγοκολάριοι για να περιφρουρήσουν τις «πολύτιμες» καριέρες τους και τα σκανδαλώδη προνόμιά τους, δεν είναι απλώς απαράδεκτη. Είναι κατάπτυστη.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ - ΔΝΤ