Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΔΡΙΚΟΣ, ΑΝΝΟΥΛΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ …

ΑΝΔΡΙΚΟΣ, ΑΝΝΟΥΛΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ …
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ … «ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» ;
Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 17-10-11
Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια αρχίζουν να ακολουθούν τη συνταγή «ο σώζων εαυτόν σωθήτο» …
Ήδη οι τρεις βασικοί «σωματοφύλακες» της αντιλαϊκής πολιτικής (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης) από χτες φρόντισαν να πλασαριστούν για την «μετά Γιωργάκη» εποχή με κοινή ανακοίνωση – μανιφέστο.
Δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα αναγραφόμενα ευτράπελα (έμμεση πλην σαφής κριτική στον πρωθυπουργό και τους λοιπούς υπουργούς για αδράνεια, έλλειψη αποφασιστικότητας κλπ) που ουδόλως αφορούν τον ελληνικό λαό αλλά μόνον όσους είναι αρκετά βιτσιόζοι για να ασχολούνται με τις εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα.
Το σοβαρό είναι ότι στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν τον ρόλο τους σε ενδεχόμενη (και πολύ πιθανή) αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού δεν δίνουν απλώς «διαπιστευτήρια» στην τρόϊκα και το κεφάλαιο όπως συνήθως, αλλά επιδίδονται σε ένα αισχρό «κατεβατό» που αγγίζει τα όρια του φασιστικού παραληρήματος. Θαυμάστε … φρασεολογία :
- με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής. Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία …
- … "οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του "τυφλού τσαμπουκά" και της "ψευδο-αρχής" πως κερδίζει όποιος εκβιάζει πιέζοντας τους άλλους συμπολίτες του, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα"…
- Κάποιες φορές, ακόμη λίγες, η πλειοψηφία δεν παραμένει σιωπηλή, αλλά παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Δημιουργούν εύλογες ελπίδες τα ανοιχτά πανεπιστήμια, τα ανοικτά σχολεία και τα ανοικτά νοσοκομεία, κόντρα στις σκοπιμότητες των αποφάσεων για καταλήψεις …
Ώστε έτσι λοιπόν … τα εκατομμύρια των εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αγωνίζονται ενάντια στην θανατηφόρα αντιλαϊκή πολιτική της ανέχειας, της ανεργίας και της πείνας που έχουν επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο και οι ξένοι δανειστές, είναι … «συντεχνίες». Ενώ το 1% (και λιγότερο) του πληθυσμού (τραπεζίτες, μεγαλοκεφαλαιούχοι, μεγαλοφοροφυγάδες, κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, ζιμενάδες, πολιτικό σύστημα κλπ) είναι … «η σιωπηρή πλειοψηφία» (!!!)
Με άλλα λόγια πιο συγκεκριμένα :
- Για τον κ. Λοβέρδο, δήμιο της δημόσιας περίθαλψης, «συντεχνία» είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι υγειονομικοί, καθώς και οι χρήστες υγείας (δηλαδή όλος ο ελληνικός λαός). «Σιωπηρή πλειοψηφία» είναι οι κάθε λογής κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» του ιδιωτικού τομέα (Σπανοί, Βγενόπουλοι κλπ) που σπεύδει να τους κάνει όλα τα χατίρια (βλέπε το τελευταίο εκκολαπτόμενο σκάνδαλο παραχώρησης των εργαστηριακών δραστηριοτήτων του ΕΣΥ στις διάφορες «Βιοϊατρικές» με το αζημίωτο). Επίσης «σιωπηρή πλειοψηφία» είναι το μεγαλοκαθηγητικό και μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο της αυθαιρεσίας, της ανομίας και της διαφθοράς που συνδιοικεί μαζί του το υπουργείο υγείας. Γι’ αυτό τους … «δικαίωσε» νομιμοποιώντας οριστικά τα ιδιωτικά ιατρεία των καθηγητάδων.
- Για την κ. Διαμαντοπούλου, φωτοσβέστρια της παιδείας, υπουργό της φωτοτυπίας και των συζυγικών DVD, «συντεχνία» είναι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι φοιτητές. «Σιωπηρή πλειοψηφία» είναι οι σχολάρχες του ιδιωτικού τομέα (άλλωστε το δικό της παιδί σε ιδιωτικό σχολείο πολυτελείας των βορείων προαστίων το έχει τακτοποιήσει) και οι επίδοξοι έμποροι της πανεπιστημιακής ιδιωτικής εκπαίδευσης ντόπιοι και εισαγόμενοι. Άλλωστε είχε προετοιμάσει το έδαφος από χρόνια όταν (κομισάριος της ΕΕ όντας) είχε προτείνει να … καθιερωθούν τα αγγλικά (!!!) σαν επίσημη γλώσσα της χώρας…
- Για τον ανεκδιήγητο κ. Ραγκούση (που πάς ρε …καραμήτρο και μπλέκεις με τον «βαρώνο» και την «μαρκησία» … λάχανο θα σε φάνε στην επόμενη στροφή) «συντεχνία» είναι οι εργαζόμενοι των λεωφορείων, του μετρό, του ΟΣΕ, του ΗΣΑΠ κλπ, οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες. «Σιωπηρή πλειοψηφία» είναι οι μεγαλοξενοδόχοι και λοιποί ημέτεροι επιχειρηματίες που έχουν ήδη έτοιμη τη διαδικασία αρπαγής όλου του φιλέτου των μεταφορών, με μεγάλες εταιρείες που θα έχουν κόμιστρα πολύ υψηλότερα από τα σημερινά και τους εργαζόμενους πραγματικούς σκλάβους, 12ωρα και 24ωρα στο τιμόνι με μισθούς Κίνας και Ινδίας.
Αγαπητέ κ. βαρώνε, αγαπητή κ. μαρκησία και αγαπητέ κ. της … προσκολλήσεως.
Ότι και να κάνετε, είστε ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ.
Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι πολιτικοί προστάτες σας. ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΝ ΣΤΙΜΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ για να εκτονώσουν την λαϊκή οργή, και θα προωθήσουν άλλες λύσεις. Μην ανησυχείτε όμως.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ