Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες  γιατροί με εξαρτημένη σχέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Οι καιροί είναι ήδη δύσκολοι και τα στοιχεία που υπάρχουνε, δείχνουν ότι θα δυσκολέψουνε κι’ άλλο.
Με τη διαπίστωση αυτή απευθύνουμε θερμό συναδελφικό χαιρετισμό ελπί-ζοντας  να βρεθούμε πλάι-πλάι σε νέους αγώνες.
«Η ΒΑΣΗ της ΥΓΕΙΑΣ»
(δελτίο πληροφόρησης του Σ.Ε.Ι.Ι.Ν.Α.Π.
τ. 1ο Σεπτέμβρης 2008)
 
  Βρισκόμαστε στο στόχαστρο των συνεχών αντεργατικών ρυθμίσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προσχεδιασμένες και προσυμφωνημένες με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ,  για να γίνουμε γιατροί – δούλοι των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο της υγείας.

            Βιώνουμε ήδη:  Την σημαντική μείωση των αποδοχών μας, τις σοβαρές καθυστερήσεις των πληρωμών, το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας σε πολλές δομές του ιδιωτικού τομέα, τις μαζικές απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα  & πολυιατρεία την επί μήνες ή και χρόνια, αμοιβή μας με “έναντι” εξευτελιστικά ποσά, την δίχως τέλος εντατικοποίηση της δουλειάς μας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις έρμαιοι στις διαθέσεις της εργοδοσίας που έχει ό,τι ζητήσει από την άθλια κυβέρνηση. Οι άνεργοι και οι απολυμένοι βρισκόμαστε άμεσα αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας. Οι σε αναμονή ειδικότητας εξαναγκαζόμαστε στην “προοπτική” του δρόμου της ξενιτιάς.

  Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε! Τέλος στη μιζέρια και την ηττοπάθεια!

·        ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ στα πρωτοβάθμια σωματεία μας

·        ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας γα την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσής μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !

·        Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης για τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα με αξιοπρεπείς αποδοχές  κόντρα στην πολιτική που τις καταργεί , και διαμορφώνει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

·        Καμμία απόλυση στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Κανένας μόνος του στην     εργοδοτική επίθεση. Αύριο θα είναι η σειρά μας αν δεν ξεσηκωθούμε!

·        Άμεση καταβολή δεδουλευμένων. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε καθυστέρηση.

 

Ο Σ.Ε.Ι.Ι.Ν.Α.Π (Σύλλογος Εργαζομένων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθηνών – Πειραιώς), ιδρύεται το καλοκαίρι του 1989 και παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής, το ιδρυτικό του υπογράφεται από περισσότερους των 200 γιατρούς.  ΄Ητανε μια απόπειρα συλλογικής απάντησης – από τα κάτω- στην απόφαση κάποιων κομματικών ηγεσιών να αποκλείσουνε τους εργαζόμενους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, από την εκπροσώπησή τους στην (τότε ακόμα ένδοξη) Ε.Ι.Ν.Α.Π., που ως συνέπεια είχε να μείνουνε χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση αρκετές χιλιάδες συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ιδιωτικά Νοσηλευτήρια και Κλινικές.

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό - και σχετική μαζικότητα – όμως, ο Σύλλογος, ελλείψει και ανάλογου ενδιαφέροντος από τους θιγόμενους συναδέλφους, σιγά-σιγά συρρικνώθηκε. Μόνο από το 2002 άρχισε προσπάθεια αναβίωσης, που όμως –παρά τον μόχθο και την συνέπεια πολύ λίγων, δυστυχώς, συναδέλφων – δεν κατόρθωσε να μαζικοποιήσει τον Σύλλογο. Αντίθετα, στο επίπεδο των εργασιακών κατακτήσεων οι επιτυχίες υπήρξανε – συγκριτικά πάντα – αρκετά μεγάλες (ενδεικτικά : βασ. μισθός 1990 = 20.000 δρχ. (58,69 €) το 2007 είχε γίνει 715,91€. Οι δύο (2!!) αργίες του 1990 γίνανε σταδιακά 13 το 2010, όσες δηλαδή και στο Δημόσιο)

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν σήμερα;

·        Να συγκληθεί Γ.Σ. για τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου (τελευταία τροποποίηση : 2002) ώστε να καταστεί δυνατή η προσαρμογή του στις νέες συνθήκες (ελαστικοποίηση της εργασίας, μαζική ανεργία, κλπ)

·        Να συγκαλείται Γ.Σ. όποτε κρίνεται αναγκαίο (ή και σε τακτά χρονικά διαστήματα) και όχι μόνο για τις εκλογές. Αυτό προϋποθέτει διαφορετική στάση απ’ όλους μας

·        Όχι στην ανάθεση των πάντων, στο εκάστοτε Δ.Σ.

 

 Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, σας καλούμε να εγγραφείτε μαζικά στον ΣΕΙΙΝΑΠ και να συμμετάσχετε στις εκλογές της 30/06/2013 για ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για ΟΣΝΙΕ και ΕΚΑ. Να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας από τα κάτω. Να συνταχθούμε με τους πραγματικούς αγώνες των άλλων σωματείων του χώρου μας, (ΕΙΝΑΠ, γιατροί ΕΟΠΥΥ) και να δράσουμε από κοινού με αυτά για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και του εργασιακού μας μέλλοντος. Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο συλλογικότητες και ομάδες που μάχονται για δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψη-κοινωνική ασφάλιση για κάθε κάτοικο της χώρας.

 ΓΙΑ ΝΑΦΥΓΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ!

 

 

 

Αθήνα Ιούνης 2013                                                                ΑΡΣΙ - Συνεργαζόμενοι