Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών                30 / 4 / 2014

Πριν λίγες εβδομάδες ο καταστροφικός κυβερνητικός θίασος εκτελώντας τις εντολές των προτεκτόρων της τρόϊκας έσπευσε να βγάλει πάλι σε διαθεσιμότητα κατηγορίες εργαζόμενων από τα δημόσια νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και τους οδηγούς. Ο ανεκδιήγητος υπουργός μας κ. Γεωργιάδης, σε μια ακόμα επικοινωνιακή προσπάθεια να πείσει πως τάχαμου δεν είναι ο χατζηαβάτης - καρπαζοεισπράκτορας του τεχνικού κλιμακίου της τρόϊκας αλλά δήθεν τα μέτρα αυτά αποτελούν δικές του πρωτοβουλίες, είχε δηλώσει πως οι οδηγοί "δεν χρειάζονται" στα νοσοκομεία και "γι αυτό έγινε η διαθεσιμότητα, να πάνε στο ΕΚΑΒ που έχει μεγάλες ανάγκες και από κει να διατίθενται αν τυχόν περισσέψουν".
Έχουμε και λέμε λοιπόν. 50 περίπου από τους οδηγούς αυτούς σύμφωνα με την ισχύουσα μνημονιακή νομοθεσία μπήκαν σε διαθεσιμότητα 15 ημερών και όχι ενός μηνός, αφού προέρχονταν από τα νοσοκομεία που η κυβέρνηση είχε κλείσει στις αρχές του περασμένιυ Σεπτέμβρη και ως εκ τούτου είχαν τότε ξαναμπεί σε διαθεσιμότητα. Η νέα διαθεσιμότητα έληξε συνεπώς στις 23 Απριλίου (την Τετάρτη του Πάσχα) και οι εργαζόμενοι έσπευσαν να παρουσιαστούν στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με την σχετική  εντολή που είχαν λάβει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όμως, με έκπληξη άκουσαν τους εκεί αρμόδιους να λένε "παιδιά, δεν μάς έχει έρθει κανένα έγγραφο για την τοποθέτησή σας, οπότε πιείτε κανέναν καφέ και μετά πάτε σπίτι σας" (!!!). Το ίδιο ακριβώς εξακολουθεί και γίνεται καθημερινά από την ημέρα εκείνη ως και σήμερα. Το τελευταίο που διαδόθηκε χθες είναι πως αφού τελειώσει και η διαθεσιμότητα των υπολοίπων στις 7/5, τότε ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ προωθηθεί προς ψήφιση το σχετικό ΦΕΚ για την τοποθέτηση όλων, και μετά ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ παρουσιαστούν, και αφού παρουσιαστούν ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τοποθετηθούν, και μετά η υπηρεσία ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ εκτιμήσει τις ανάγκες και αφού τις εκτιμήσει ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ αποφασίσει ποιοί οδηγοί ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ επιστρέψουν στα νοσοκομεία για τις εκεί ανάγκες ...
.... Και εν τω μεταξύ τα νοσοκομεία ωθούνται ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ σε ημέτερους εργολάβους ιδιωτικών μεταφορικών εταιρειών !!!!

Αυτό έχει καταφέρει η εγκληματική πολιτική της τρόϊκας, του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη !!! Οι εργαζόμενοι να κάθονται άπραγοι, και οι εργολάβοι να θησαυρίζουν από το υστέρημα του ελληνικού λαού !!!

Πού να είναι άραγε οι διάφοροι "λαλίστατοι" που χαλάνε τον κόσμο για .... "τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους", και για "επιδόματα μαϊμού", "πλαστές υπερωρίες" κλπ που ... "έβαλαν μέσα το δημόσιο " ... Γιατί δεν βγαίνουν να καταγγείλουν την ... “αργομισθία” ;;;;
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το ΨΕΜΜΑ, η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της πολιτικής ηγεσίας Αδώνιδος Γεωργιάδη. Επίσης επιβεβαιώνεται πως η καταστροφική πολιτική της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι νόμισμα με δύο όψεις. Από την μία απολύσεις, λιτότητα, περικοπές, φτώχεια, πείνα, δυστυχία για τους πολλούς και από την άλλη σκανδαλώδης πριμοδότηση με ζεστό κρατικό χρήμα σε λίγα ημέτερα λαμόγια, ξένα και ντόπια.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και καταγγείλουν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ με κάθε μέσο (πολιτικό και δικαστικό), αλλιώς θα είναι συνένοχες διά της σιωπής.