Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο κ.Βαρνάβας έχει δίκιο…



Ο κ.Βαρνάβας έχει δίκιο…

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (Α.Ρ.Σ.Ι., Νυστέρι, Ρ.Ε.Ι., Νέοι ανεξάρτητοι Γιατροί, ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι)       9/3/16

Εγκαλεί ο κ. Βαρνάβας από το ygeianet την “εξωκοινοβουλευτική αριστερά” (δικός του ο χαρακτηρισμός)  γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της «πλειοψηφίας» (πάλι δικός του ο όρος) στην ΟΕΝΓΕ, μιας «πλειοψηφίας» που θέλει λέει την «συνέχιση της διαπραγμάτευσης με το υπουργείο για την επικαιροποίηση της συλλογικής συμφωνίας του 2009».
Το ενδιαφέρον δεν είναι στο γιατί (αυτό είναι το εύκολο καθώς ο διάλογος που μας λέει είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα για να συγκαλύψει την μνημονιακή κατρακύλα της παράταξής του και του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά στο ότι  αποκαλύπτει εν όψει εκλογών της ΕΙΝΑΠ τον νέο διαχωρισμό στους κόλπους του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών: από την μια η νέα «σοβαρή» πλειοψηφία στην ΟΕΝΓΕ και από την άλλη η «νηπιώδης εξωκοινοβουλευτική αριστερά» - εδώ προφανώς εννοεί την αγωνιστική ανεξάρτητη πτέρυγα που συγκροτείται από τις μαχόμενες δυνάμεις του νοσοκομειακού κινήματος μαζί με πολλούς νέους, ανεξάρτητους και μαχητικούς συναδέλφους, με στήριξη από την αντισυστημική-ριζοσπαστική-αντικαπιταλιστική αριστερά στο  Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.
Η κατά Βαρνάβα «εξωκοινοβουλευτική αριστερά» (δηλαδή η μαχόμενη αγωνιστική πτέρυγα) ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην ανατροπή των Τσούκαλου -  Λαοπόδη στο έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (2007) και πρωταγωνίστησε στις επισχέσεις εργασίας και στον αγώνα για το ωράριο και την συλλογική συμφωνία που υπογράφτηκε τον Δεκέμβρη του 2008. Στις κινητοποιήσεις δηλαδή στις οποίες είχαν συρθεί θέλοντας και μη τόσο ο κ. Βαρνάβας όσο και οι συν αυτώ, του σημερινού υπουργού κ. Ξανθού συμπεριλαμβανομένου που τότε ήταν μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. Μάλιστα, η ομάδα αυτή ήταν πάντα πρόθυμος συνομιλητής κάθε υπουργείου, και την εποχή της κλαδικής σύμβασης, ενώ η ..."εξωκοινοβουλευτική αριστερά" ήταν αυτή που οργάνωνε τις συνελεύσεις και το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών, το οποίο και κέρδισε ακριβώς με την ανυποχώρητη στάση του, ΕΝΑΝΤΙΑ και στον ίδιο τον κ. Βαρνάβα που βιαζόταν τότε να "κλείσει" τις κινητοποιήσεις για να παρακαθίσει ως συνομιλητής του κ. Αβραμόπουλου. 
Ο κ. Βαρνάβας και η παρέα του όμως ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αυτές στις οποίες πρωταγωνιστήσαμε ΕΜΕΙΣ για να γίνουν βουλευτές και να μετατρέψουν σε «ΝΑΙ» το «ΟΧΙ» του λαού (Παπαδόπουλος Σάκης, Ξανθός Ανδρέας, Ρίζος Δημήτρης κλπ) ή ακόμα και υπουργοί (Ξανθός) ή να καταλάβουν βολικές θεσούλες διοίκησης κρατικών οργανισμών (στελέχη του "Μετώπου" ων ουκ έστι ο αριθμός ...).
Έτσι λοιπόν ήρθε το μνημόνιο 3 και οι  συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΑΣΚ-ΔΗΚΝΙ που αντιπαλεύαμε από κοινού έγιναν απλά «πλειοψηφίες που θα κάνουν μαζί διάλογο για την «επικαιροποίηση της συλλογικής συμφωνίας» και οι παλιοί συναγωνιστές  έγιναν «η εξωκοινοβουλευτική (περιθωριακή θα ήθελε να πει..) αριστερά» που κατά τον κ. Βαρνάβα  είναι πλέον βαρίδι στο μνημονιακό σκηνικό της εξαπάτησης και της συνδιαλλαγής. Να χαίρεστε κ. Βαρνάβα τους νέους σας συνεταίρους, τους Τσουκαλολαοποδικούς νενέκους των ηγεσιών ΠΑΣΚ και ΔΗΚΝΙ …
Η «επικαιροποίηση» είναι σαν τα ισοδύναμα: Η Τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση που υπερασπίζεται ξεδιάντροπα ο κ Βαρνάβας θα συνεχίσει, θα επιταχύνει και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το έργο καταστροφής του Άδωνι Γεωργιάδη με τα κλεισίματα, τις συγχωνεύσεις, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Το μόνο που σώνει αυτή την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της προς το παρόν είναι η επίκληση του ότι «αν φύγουμε θα έρθει ο Μητσοτάκης..». Όταν κατατεθεί το τελικό σχέδιο στο ασφαλιστικό και όταν έρθουν το φορολογικό και ο νέος αντι-συνδικαλιστικός νόμος και θα έχει προχωρήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας τότε ούτε αυτό θα πείθει. Την μνημονιακή  συναίνεση και την ακροδεξιά απειλή στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρώνει τον δρόμο, το εργατικό και  υγειονομικό κίνημα θα την εμποδίσει, όσο κι αυτό αν ενοχλεί τον κ. Βαρνάβα, τον κ. Ξανθό και τον κ. Τσίπρα. Και η «εξωκοινοβουλευτική» αντισυστημική-ριζοσπαστική-αντικαπιταλιστική αριστερά θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα..
Κύριε Βαρνάβα έχετε δίκιο για τον νέο διαχωρισμό στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών και τοποθετείστε πλέον ιστορικά και υπεύθυνα στο μνημονιακό μπλοκ. Όμως η ιστορία και η περιπέτεια της ταξικής πάλης συνεχίζεται.. και  τα στερνά τιμούν τα πρώτα ...

Όσο δε για τις ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ Ξανθού και Βαρνάβα περί «συλλογικής σύμβασης», επαναλαμβάνουμε : συλλογική σύμβαση ΥΠΑΡΧΕΙ από τον Δεκέμβρη του 2008, η οποία ΠΟΤΕ δεν εφαρμόστηκε με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Προβλέπει μισθούς διπλάσιους από τους σημερινούς, 6000 νέες προσλήψεις Επιμελητών Β (απ αυτές μάλιστα τις 2000 μέσα σε ένα εξάμηνο), ανώτατο όριο εφημεριών 7 ανά μήνα, ρεπό, δικαιώματα ειδικευομένων, δημοκρατία στην επιστημονική ιεραρχία, κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου, κλπ, κλπ … Και αυτή η συλλογική σύμβαση φέρει ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ αγαπητοί κ.κ. Βαρνάβα και Ξανθέ. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ λοιπόν, κι αφήστε τα «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε».