Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ                    30/5/2017
1.       Σχετικά με τις νέες διατάξεις περί ειδικού ιατρικού μισθολογίου
Επιμένουμε στο αίτημα για πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που έχουν επιφέρει τα διαδοχικά μνημονιακά μέτρα. Απαιτούμε οι αποδοχές μας να επανέλθουν στα επίπεδα των αρχών του 2010. Διαψεύδουμε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως δήθεν από τις νέες διατάξεις προκύπτουν αυξήσεις, γιατί απλούστατα μετά την τελική φορολογική εκκαθάριση θα προκύψουν μειώσεις.

2.       Επιμένουμε στον αγώνα για να μην απολυθούν οι συνάδελφοί μας επικουρικοί επιμελητές που οι συμβάσεις τους λήγουν εντός του 2017

3.       Για το νέο «σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας  των ιατρών ΕΣΥ»
Εκτιμάμε πως είναι απαράδεκτο, κινείται σε πλήρως αντιδραστική κατεύθυνση και δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε καν βάση για συζήτηση. 
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να αποσυρθεί, και να ξεκινήσει διάλογος με την πολιτεία από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ για νέα κλαδική συμφωνία.
Επιμένουμε στα αιτήματα για
5θήμερο – 6ωρο - 30ωρο τακτικό πρωινό ωράριο και το πολύ μία (1) εφημερία την εβδομάδα για κάθε γιατρό, στην οποία εφημερία θα υπάρχει  ο αναγκαίος  χρόνος ανάπαυσης, για ΟΛΟΥΣ – ειδικευόμενους και ειδικευμένους
Ημερανάπαυση (ρεπό) μετά από κάθε εφημερία
Να γίνουν άμεσα οι πάνω από 8000 προσλήψεις μόνιμων επιμελητών που χρειάζεται το σύστημα

4.       Θεωρούμε πως η απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου που έχει αποφασιστεί από ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 14/6 (στάση εργασίας 11πμ – 3 μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών στο Υπ. Υγείας 12. 30 μμ ) θα πρέπει να αποτελέσει μια πρώτη δυναμική και μαζική αγωνιστική απάντηση. Γι αυτό αποφασίζουμε την μέρα εκείνη από τις 10.30 πμ ως τις 3μμ σε κάθε τμήμα την ευθύνη της περίθαλψης των ασθενών να την έχουν μόνο ο/η επιστημονικός προϊστάμενος και οι άκρως απαραίτητοι εφημερεύοντες.

5.       Καλούμε τους/τις  συναδέλφους γιατρούς των άλλων νοσοκομείων να προχωρήσουν επίσης άμεσα σε γενικές συνελεύσεις ανά νοσοκομείο, με στόχο την συγκρότηση συντονιστικού γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων καταρχήν σε επίπεδο λεκανοπεδίου ώστε να υποστηριχτεί από τα κάτω ο συντονισμός και η κλιμάκωση του αγώνα.


6.       Συγκροτούμε ανοιχτή επιτροπή αγώνα για την αποτελεσματική υλοποίηση των παραπάνω και για σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης ανάλογα με τις εξελίξεις.