Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Το ΕΚΕΠΥ «πουλάει προστασία» στα μουλωχτά !



Το ΕΚΕΠΥ «πουλάει προστασία» στα μουλωχτά !

Αριστερή Ριζοσπαστική ΣυνεργασίαΥγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά     19/5/2018

Στην εικόνα βλέπουμε αποσπάσματα από : 1. Το επίσημο πρόγραμμα εφημερευόντων νοσοκομείων της Παρασκευής 18/5/18 όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπ. Υγείας (κάτω) και 2. Το … κρυφό (!) πρόγραμμα της ίδιας μέρας το οποίο στέλνουν στο ΕΚΑΒ οι αρμόδιοι του ΕΚΕΠΥ και φυσικά δεν αναρτάται και δεν δημοσιοποιείται πουθενά (πάνω).
Σαφέστατα προκύπτει πως η διοίκηση του ΕΚΕΠΥ στα μουλωχτά … «προστατεύει» συγκεκριμένα τμήματα συγκεκριμένων νοσοκομείων για να μην «μολύνονται» από επείγοντα περιστατικά. Τα τμήματα αυτά χαρακτηρίζονται «βασικά» ( ; ! ) ενώ προφανώς οι διοικούντες το ΕΚΕΠΥ θεωρούν τα υπόλοιπα ομοειδή τμήματα (εν προκειμένω αυτά των νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ και φυσικά πρώτα και κύρια αυτά του δικού μας νοσοκομείου) … «μη βασικά» ή … «απροστάτευτα» ή «μπας κλας» ή «μόνο εφημεράδικα»  ή «για τα μπάζα»…
Άρα (σε απλά Ελληνικά) : η διοίκηση του ΕΚΕΠΥ βάζει καθημερινά σε κίνδυνο ΖΩΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ με επείγοντα σοβαρά προβλήματα υγείας, μόνο και μόνο για να … «προστατεύει» ( ! ) ΜΥΣΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ συγκεκριμένα τμήματα συγκεκριμένων νοσοκομείων τα οποία έχει χαρακτηρίσει ΜΥΣΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ ως … «βασικά» και τα έχει ΜΥΣΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ «απαλλάξει» από επείγοντα περιστατικά …
ΚΑΜΙΑ «επιστημονικοφανής» δικαιολογία δεν χωράει σε αυτό το αίσχος. Όποιος θέλει να κάνει … «υψηλή ιατρική» ΦΥΣΙΚΑ δεν «μισεί» το επείγον. Το επείγον το «μισεί» όποιος θέλει άδεια κρεβάτια για ασθενείς – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ «πελάτες» κάποιων συγκεκριμένων «ημέτερων» μεγαλοκαθηγητών και αρχιδιευθυντών.
Συγχαρητήρια κ. Ξανθέ και κ. Πολάκη που διατηρείτε ακούνητη να ζει και να βασιλεύει αυτήν την διαχρονική σαπίλα της ευνοιοκρατίας, των διακρίσεων, της αντίληψης των «δύο ταχυτήτων» μεταξύ νοσοκομείων και τμημάτων που τα διαχωρίζει σε «κασμίρια» και «λινάτσες» – της αντίληψης που αδιαφορεί αν ασθενείς με σοβαρά επείγοντα προβλήματα υγείας ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ μόνο και μόνο για να μην «μολύνονται» κάποιοι ημέτεροι μεγαλοκαθηγητές και αρχιδιευθυντές  με επείγοντα περιστατικά. Μπράβο, και σε ανώτερα !