Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Σχετικά με νέες αιτιάσεις της ηγεσίας της κυβερνητικής παράταξης



Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, 
εκπρόσωπο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή                              4/5/2018

Σχετικά με νέες αιτιάσεις της ηγεσίας  της κυβερνητικής παράταξης («Μέτωπο», ygeianet)

1.      Όπως ήδη είχαν ενημερωθεί προκαταβολικά τα μέλη του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών με ανακοίνωση της ΕΓ ΟΕΝΓΕ 24-4-2018 η οποία αμέσως είχε σταλθεί στις Ενώσεις και είχε αμέσως αναρτηθεί στο σάϊτ της ΟΕΝΓΕ (https://goo.gl/qSWK1n) , η τριτανακοπή εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και συμπεριλαμβάνει αρκετές χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς από όλη την χώρα.
2.      Το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ στις 29/3/18 είχε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ την διαδικασία της τριτανακοπής και την ανάθεσή της στο δικηγορικό γραφείο το οποίο την είχε προτείνει. Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε στο σάϊτ της ΟΕΝΓΕ στις 2/4/2018 (https://goo.gl/pH2SR4) και στάλθηκε στις Ενώσεις την ίδια μέρα. Την απόφαση αυτή όχι μόνο την γνώριζαν αλλά την είχαν υπερψηφίσει και οι συνάδελφοι της κυβερνητικής παράταξης («Μέτωπο»).
3.      Με την φράση «λοιπούς όρους» δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοούν οι συνάδελφοι του «Μετώπου», πάντως οι «οικονομικοί όροι» κάθε νομικής ενέργειας που κάνει η σημερινή διοίκηση της ΟΕΝΓΕ είναι απείρως συμφερότεροι και ταυτόχρονα ουσιαστικότεροι συγκριτικά με την προηγούμενη διοίκηση. Αν η ηγεσία του «Μετώπου» επιμένει στο ρόλο του πλασιέ υπέρ ενός συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου το οποίο είχε κοστίσει στις Ενώσεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αυτό είναι θέμα της ηγεσίας του «Μετώπου» και δεν αφορά τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
4.      Όλα τα μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ είναι επίσημα ενημερωμένα πως : η ΟΕΝΓΕ εγγράφως είχε ζητήσει συνάντηση από την πολιτική ηγεσία από τις 12/3/18 , και πως τελικά υπήρξε (με μεγάλη καθυστέρηση) ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία στις 25/4/18 οπότε και ορίστηκε συνάντηση για την Δευτέρα 7/5/18 (επισυνάπτεται η σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση 25/4/18 από την πρόεδρο πως τα μέλη της ΕΓ, συμπεριλαμβανομένων των δύο εκπροσώπων του «Μετώπου».
Είναι προφανές λοιπόν πως τα ερωτήματα του «Μετώπου» είναι ρητορικά και απλά όπως συνήθως στοχεύουν στην δημιουργία εντυπώσεων.
Στις λοιπές τετριμμένες συνοδές αστειότητες δεν θα απαντούσα, όμως η φράση «κανόνες συνωμοτικότητας που έχουν εγγραφεί στον γενετικό τους κώδικα» αφ’ ενός αποκαλύπτει επιστημονική ασχετοσύνη απαράδεκτη για γιατρούς («γενετικός κώδικας» δεν είναι το ανθρώπινο γονιδίωμα, δηλαδή το DNA των ανθρώπινων χρωμοσωμάτων, αλλά είναι ο τρόπος αντιστοιχίας αμινοξέος – τριάδας βάσεων κατά την πρωτεϊνοσύνθεση και είναι κοινός σε όλα τα έμβια όντα) και το κυριότερο αφ’ ετέρου υποκρύπτει μια  ακροδεξιά αντιδραστικότατη ΕΥΓΟΝΙΚΗ αντίληψη για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διαφωνίες. Άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν η νεοναζιστική οργάνωση της ΧΑ έχει αναπαράγει επί λέξει ακροδεξιούς αντιδραστικούς αφορισμούς του ygeianet που στρέφονται ενάντια στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αλλά και ενάντια στην ΔΗΠΑΚ.