Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Κυβέρνηση και μεγαλοκαθηγητάδες εναντίον γιατρών ΕΣΥ και ασθενών



Κυβέρνηση και μεγαλοκαθηγητάδες εναντίον γιατρών ΕΣΥ και ασθενών

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,    30/11/2018

Ο «ιστορικός συμβιβασμός» των σημερινών υπουργών Υγείας με την φεουδαρχία του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημένου με κραυγαλέα υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εμφανής τα τελευταία τρία χρόνια. Μια φεουδαρχία ολιγάριθμη και πανίσχυρη, που «λύνει και δένει» στα παρασκήνια με ΟΛΕΣ τις αστικές κυβερνήσεις και που εκπροσωπεί ΜΟΝΟ τα προσωπικά ιδιοτελή της συμφέροντα και φυσικά ΔΕΝ εκπροσωπεί την πλειοψηφία των έντιμων πανεπιστημιακών γιατρών.
-          Με την προκλητική διαιώνιση του σκανδαλώδους προνομίου των κ.κ. Καθηγητών ταυτόχρονης άσκησης ιατρικής ΚΑΙ στο δημόσιο νοσοκομείο ΚΑΙ στις ιδιωτικές κλινικές που αποτελεί εργαλείο εκβιασμού με θύματα χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι «αγρεύονται» από το δημόσιο νοσοκομείο ως «πελατεία» και αναγκάζονται να οδηγηθούν στην ιδιωτική κλινική με διάφορα προσχήματα
-          Με την προκλητική διαιώνιση του καθεστώτος δουλοπαροικίας για τους γιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν σε πανεπιστημιακές κλινικές σε πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζονται χειρότερα από σκλάβοι
-          Με την εν λευκώ σχεδόν ανάθεση του σχεδιασμού «μεταρρύθμισης» της ιατρικής εκπαίδευσης στο ίδιο αυτό κατεστημένο μέσω Καθηγητού κ. Μάρκου – ΚΕΣΥ που έχει οδηγήσει σε τόσο κωμικοτραγικές καταστάσεις (όπως π.χ. η πιο πρόσφατη με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και πολλές άλλες σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες) ώστε πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να θυμώσεις κατ’ ευθείαν ή πρώτα να ξεραθείς στα γέλια με την υποκρισία τους και την κουτοπόνηρη ιδιοτέλειά τους
… και με δεκάδες άλλα γεγονότα που τα ζούμε καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία.
Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται αυτές τις μέρες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου όπου οι γιατροί καταγγέλλουν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ με διάφορες μεθοδεύσεις επιχειρείται να αλλοιωθεί η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ διαδικασία βαθμολογικής εξέλιξης των γιατρών ΕΣΥ όπως προβλέπεται από την κλαδική συμφωνία 12/2008 και τον σχετικό νόμο 3754/2009, η οποία ως τώρα εφαρμοζόταν απρόσκοπτα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Μια νομοθεσία που είχε κατακτηθεί μετά από μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Μάλλον σε κάποιους κ.κ. Καθηγητάς έχει ανοίξει η όρεξη να έχουν ρόλο και λόγο ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην διαδικασία αυτή που ουδόλως τους αφορά, και η διοίκηση αρχίζει να τους σιγοντάρει με διάφορους τρόπους.
Επειδή λοιπόν αρκετά κράτησε το παραμύθι, η κοροϊδία σε βάρος των κορόϊδων (ασθενών και γιατρών) και η προπαγανδιστική παραπλάνηση :
ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους τους συναδέλφους γιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία – κλινικές σε αγωνιστικό ξεσηκωμό
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
-          Να καταργηθεί το σκανδαλώδες «δίπορτο» προς το ιδιωτικό επάγγελμα του καθηγητικού κατεστημένου. Αποκλειστική απασχόληση, ίσα δικαιώματα, ίσες υποχρεώσεις για όλους τους γιατρούς που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ. Πραγματικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για τους ασθενείς χωρίς «παραθυράκια» και χωρίς φακελάκια παράνομα – «νόμιμα» - «ημινόμιμα».
( Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε δυο μήνες τώρα να μας πει η πολιτική ηγεσία τι ακριβώς έχει κάνει για την περίπτωση του «Καθηγητή Φακέλουρα» που τον έχουν καταγγείλει δημόσια ασθενείς και οι φοιτητές της ΕΑΑΚ Ιατρικής Αθήνας. )

-          Πλήρης διαχωρισμός των γιατρών ΕΣΥ από το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο με εφαρμογή επιτέλους της (ακόμα ισχύουσας … ) ιδρυτικής νομοθεσίας του ΕΣΥ. Οι κλινικές ΕΣΥ να στελεχώνονται μόνο από γιατρούς ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακές κλινικές μόνο από πανεπιστημιακούς γιατρούς. Απλά και καθαρά πράγματα για να τελειώσει η δουλοπαροικία αλλά και τα «κακοήθη χωροκατακτητικά φαινόμενα» μεγαλοκαθηγητικής επέκτασης από κλινική σε κλινική, ακόμα και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Άμεσα να δοθεί χωρίς όρους και αστερίσκους το δικαίωμα (για το οποίο ΔΕΝ χρειάζεται καμία νομοθετική ρύθμιση, μόνο μια απλή εγκύκλιος) σε όσους γιατρούς ΕΣΥ θέλουν να μετακινηθούν από πανεπιστημιακή κλινική σε κλινική ΕΣΥ της επιλογής τους του ίδιου ή άλλου νοσοκομείου, εφ όσον εκεί υπάρχει κενή οργανική θέση.

-          Να εφαρμόζεται αυστηρά η σχετική νομοθεσία για την βαθμολογική εξέλιξη των γιατρών ΕΣΥ όπως ΑΚΡΙΒΩΣ γίνεται εδώ και δέκα χρόνια και να σταματήσουν αμέσως οι κουτοπονηριές και οι τσιριτσάντζουλες. Αν νομίζουν κάποιοι πως θα αφήσουμε το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο να πάρει … «ιστορική ρεβάνς» μετά από 10 χρόνια με τις πλατούλες της σημερινής ή της αυριανής ή της όποιας κυβέρνησης, με τις πλατούλες του όποιου σημερινού ΚΕΣΥ – Μάρκου – ΣΥΡΙΖΑ ή του όποιου αυριανού ΚΕΣΥ – Σκανδαλάκη – ΝΔ, είναι ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. Όπως προβλέπει ο νόμος, οι γιατροί ΕΣΥ δεν έχουν κανέναν λόγο ή ρόλο στην διαδικασία βαθμολογικής εξέλιξης των πανεπιστημιακών γιατρών και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δεν έχουν κανέναν λόγο ή ρόλο στην βαθμολογική εξέλιξη των γιατρών ΕΣΥ.

-          Πλήρης απεμπλοκή της ιατρικής εκπαίδευσης από τις πολυεθνικές καπιταλιστικές εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών υλικών. Πλήρης απεμπλοκή του σχεδιασμού της από το συγκεκριμένο μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο που είναι ο κύριος «Δούρειος Ίππος» μεταφοράς των συμφερόντων και των κελευσμάτων αυτών των πολυεθνικών καπιταλιστικών εταιρειών.

Τα παραπάνω κάθε άλλο παρά «συντεχνιακά» είναι. Αφορούν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης. Αφορούν τους ασθενείς μας. Αφορούν το σήμερα και το αύριο των δημόσιων νοσοκομείων και της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !