Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Ή ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ...

Λίγες  μέρες πριν το τέλος του χρόνου και ο πολυδιαφημισμένος θεσμός του οικογενειακού γιατρού που υποτίθεται θα έμπαινε σε πλήρη εφαρμογή από τις 1/1/2019 οδηγείται σε ακόμη ένα μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο της κυβέρνησης στο χώρο της πολύπαθης δημόσιας, λαικής υγείας.

Από τις 4000 περίπου θέσεις που ήταν ο αρχικός στόχος κάλυψης μόνο 1000 γιατροί ανταποκρίθηκαν  για να εξυπυρετήσουν ανάγκες εκατομμυρίων ασθενών και αυτό μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας, υποαπασχόλησης και μετανάστευσης κύρια των νέων γιατρών. Ο λόγος: η παντελής έλλειψη εργασιακής ασφάλειας και προοπτικής και οι χαμηλές αμοιβές που υπακούουν στη λογική των ματωμένων πλεονασμάτων και της μόνιμης επιτροπείας. 

Η επίταξη 3000 γιατρών των κέντρων υγείας αστικού τύπου(πρώην ΙΚΑ) δεν σώζουν την κατάσταση και συναντά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των γιατρών που παλεύουν να σώσουν τα συντρίμμια των δομών αυτών από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Το σύστημα που βασίζεται στον οικογενειακό γιατρό σε αυτές τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες αποτελεί κακή αντιγραφή των αποτυχημένων μοντέλων της Ευρώπης και έχει βασικά χαρακτηριστικά τη μεγάλη υποχρηματοδότηση, τη μεγάλη δυσκολία πρόσβασης στις βασικές και στοιχειώδεις υπηρεσίες και την ακόμα μεγαλύτερη δυσχέρεια στη πρόσβαση σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες(gatekeeping). Το σύστημα αυτό διαφημίζει ,δεν αδυνατίζει τον ιδιωτικό τομέα υγείας αντίθετα το διογκώνει μαζί και τα κέρδη του…

Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης έχει ταξικό χαρακτήρα, μεταφέρει ακόμα πιο πολύ το κόστος της υγείας στην τσέπη του λαού καθώς μειώνονται σαφώς τα σημεία παροχής δημόσιας δωρεάν υγείας και είναι άρρηκτα δεμένη με τους μειωμένους κλειστούς προυπολογισμούς και τα εξωπραγματικά πλεονάσματα. Για το λόγο αυτό όσοι δεν στοχεύουν στην ασκούμενη πολιτική και την ανάγκη ανατροπής της ρίχνουν άσφαιρα πυρά για ακόμη μια φορά , στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική(οι πλειοψηφίες των ιατρικών συλλόγων)

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ! ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ!

Όραμα μας η αποκλειστικά δημόσια,δωρεάν υγεία για όλο το λαό και το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας!
Όχι στην εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών της γειτονιάς, ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών στο σύστημα με αμοιβές που θα σπάνε την πολιτική των διαρκών μνημονίων και της μόνιμης επιτροπείας!Συλλογικές συμβάσεις εργασίας από αιρετά και ανακλητά σώματα γιατρών, ο λόγος στη βάση των γιατρών κάτω ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός!

Δικαίωμα του κάθε κατοίκου της χώρας(ασφαλισμένου,ανασφάλιστου,μετανάστη) η ελεύθερη πρόσβαση και στις στοιχειώδεις και τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.Όχι στο gatekeeping!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΑΛΛΑΙΚΟ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ,ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!


ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 18/12/2018