Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019


ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Π.Φ.Υ

Όλοι γνωρίζουν ότι η δεκαετής σχεδόν εφαρμογή της άγριας μνημονιακής πολιτικής από όλες τις κυβερνήσεις, στην πρωτοβάθμια φροντίδας  υγείας είχε σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση της ιδιωτικής δαπάνης από τα λαϊκά εισοδήματα , σε βάρος της  αντίστοιχης δημόσιας,  προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του τεράστιου χρέους και των τραπεζών

Στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό δημόσιας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ κατευθύνεται στις μεγάλες  διαγνωστικές αλυσίδες σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων κλινικοεργαστηριακών γιατρών της γειτονιάς που πλήττονται βάναυσα από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική. Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή. Είναι διακηρυγμένος στόχος της  ΕΕ, του ΟΟΣΑ , του ΔΝΤ μαζί με τις ντόπιες κυβερνήσεις να διαλύσουν τη μεσαία τάξη σε όφελος του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί βάζουν λουκέτο από τη φορολογική επιδρομή, τον ασφαληστρικό νόμο Κατρούγκαλου  την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο προστατεύεται με φοροελαφρύνσεις και μειώσεις στις ασφαλιστικές εργοδοτικές  εισφορές (βλ εργασία με μπλοκάκι) . Τα rebate και clawback πλήττουν κύρια τους ιδιώτες γιατρούς , υπηρετούν τους κλειστούς σφαιρικούς προυπολογισμούς της λιτότητας την ίδια στιγμή που μειώνεται δραματικά το επίπεδο της δημόσιας ΠΦΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαρύτατες ευθύνες για την τεράστια υποβάθμιση της δημόσιας ΠΦΥ με τη διάλυση των κέντρων υγείας από την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση ενώ η δεξιά αντιπολίτευση και πιθανή μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα βαδίσει σταθερά στην ενίσχυση των συμφερόντων του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στο χώρο. Ο λαός και οι μαχόμενοι γιατροί στην ιδιωτική ΠΦΥ δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις δύο εκδοχές της ίδιας πολιτικής. Αδήριτη ανάγκη αποτελεί η πλήρης στήριξη της δημόσιας ΠΦΥ με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης και της στελέχωσης σε ένα καθολικό , δωρεάν, δημόσιο σύστημα υγείας σε ρήξη με τη λογική των ματωμένων υπερπλεονασμάτων και της μόνιμης επιτροπείας.

Η απόφαση του συντονιστικού των φορέων ιδιωτικής υγείας να καλύπτουν τη δαπάνη οι ασφαλισμένοι (για μία ημέρα αφού πάρθηκε πίσω άρον άρον λόγω της κοινωνικής κατακραυγής) και στη συνέχεια να απευθύνονται στο ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή της  μεταφέρει  ακόμα πιο πολύ το κόστος των υπηρεσιών στη λαϊκή πλειοψηφία που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των προηγούμενων χρόνων δεν ενοχλεί την κυβέρνηση και διαφωνούμε απόλυτα.
Η αναστολή των κινητοποιήσεων χθες  13-6-2019 δεν έφερε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ για τους αυτοαπασχολούμενους εργαστηριακούς γιατρούς της γειτονιάς ενώ συνοδεύτηκε από την κοροιδία ότι τάχα θα λυθεί το πρόβλημα από την επόμενη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ που θα περπατήσει βέβαια στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ….

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

                                    ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 14-6-2019