Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Τα συμφέροντα ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ - Το ΚΕΣΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ - Ο Πολάκης ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ



Τα συμφέροντα ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ - Το ΚΕΣΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ - Ο Πολάκης ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ
ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών  Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά,    14/6/19

Από το 2016 είχαμε καταγγείλει δημόσια πως για μια ακόμα φορά η ηγεσία του ΚΕΣΥ αντιμετωπίζει το θέμα της ιατρικής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων τελείως απαξιωτικά για τους νέους γιατρούς θεωρώντας τους αναλώσιμους σκλάβους ιδιοτελών συμφερόντων. Η αποφασιστική στάση της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών – μελών της ΟΕΝΓΕ απέτρεψαν την δηλωμένη πρόθεση του συμπλέγματος συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων και υλικών – μεγαλοκαθηγητικών κυκλωμάτων διαπλοκής – πολιτικού συνεταιρισμού παραγόντων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συντάξουν και να επιβάλλουν ένα ολόκληρο νομοσχέδιο μακρόχρονης υποδούλωσης των νέων γιατρών. Γι΄αυτό όσον αφορά ορισμένες ειδικότητες τα κυκλώματα της διαπλοκής επιχειρούν να κατοχυρώσουν τις ιδιοτελείς «παραγγελιές» μέσα από μεμονωμένες υπουργικές αποφάσεις. Το περιεχόμενο των υπουργικών αυτών αποφάσεων διαπιστωμένα συντάσσεται από το αντίστοιχο κύκλωμα, «σερβίρεται» προς το υπουργείο Υγείας μέσω του Καθηγητού κ. Μάρκου προέδρου του ΚΕΣΥ και εκδίδεται μετά «αμάσητο» και «αβλεπί» σε ΦΕΚ υπουργικής απόφασης με υπογραφή Πολάκη.
Έτσι είχαμε το τελευταίο διάστημα δύο χαρακτηριστικά κρούσματα που εκτός των άλλων προσβάλλουν βάναυσα και απαξιώνουν το επιστημονικό και κοινωνικό έργο του νοσοκομείου μας. Αφορούν την Γαστρεντερολογία και την Οφθαλμολογία.
-          Γαστρεντερολογία. Οι εγκέφαλοι της διαπλοκής διά υπογραφής Πολάκη «κανόνισαν» οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου μας να κάνουν στην διάρκεια της ειδικότητάς τους επί 8 (οκτώ) μήνες τους σκλάβους σε πανεπιστημιακούς καθηγητάδες ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ( ! ) στο επίσημο πρόγραμμα εφημερευόντων νοσοκομείων του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ και που το επιστημονικό επίπεδο του δικού μας τμήματος δεν έχει να ζηλέψει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (μα τίποτα …) συγκριτικά με το δικό τους.
-          Οφθαλμολογία. Με παρόμοια μεθόδευση οι ειδικευόμενοι θα ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ από το νοσοκομείο μας στο τελευταίο (4ο) έτος της ειδικότητας και θα στέλνονται όμηροι σκλάβοι στην δούλεψη συγκεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητάδων που ήδη διαμηνύουν «έχω άλλους 30 ειδικευόμενους, εδώ σε χειρουργείο όχι απλά δεν θα πλησιάσετε αλλά δεν το βλέπετε ούτε με κυάλια από απέναντι».
Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά και αυτή η κυβέρνηση μετατρέπεται σε «ντίλερ» συγκεκριμένων ιδιοτελών συμφερόντων. Απαξιώνει πλήρως τους νέους γιατρούς μετατρέποντάς τους σε σκλάβους των κυκλωμάτων διαπλοκής, δίνοντας το μήνυμα να μην μείνει ούτε ένας πτυχιούχος ιατρικής στην χώρα και να αναγκαστούν να φύγουν όλοι και όλες για να κάνουν ειδικότητα στο εξωτερικό. Διαιωνίζει την κατηγοριοποίηση νοσοκομείων και τμημάτων σε «λινάτσες» (που θα διεκπεραιώνουν την πραγματική μάχιμη ιατρική στις πιο αντίξοες συνθήκες) και σε «κασμίρια» (που έχουν κανονίσει με τα «κονέ» τους να απαλάσσονται από «ενοχλητικά» επείγοντα περιστατικά για να εξυπηρετούν απρόσκοπτα την ιδιωτική μεγαλοκαθηγητική πελατεία) αναγνωρίζοντας ως δήθεν «εκπαιδευτικά κέντρα» μόνο τα τελευταία.
Ούτε ΝΤΡΟΠΗ ούτε ΦΙΛΟΤΙΜΟ λοιπόν αγαπητέ κ. Πολάκη.
Άντε τώρα να γράψεις πάλι καμιά μπούρδα στο φου μπου για το τι κακό θα πάθουμε αν «βγει η σατανική δεξιά». Τι ακριβώς παραπάνω θα πάθουμε, δηλαδή ;