Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Λουδοβίκοι αναβιώνουν τον «νόμο 4000» ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς

 


Λουδοβίκοι αναβιώνουν τον «νόμο 4000» ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25/3/21

Είναι γενικό τελικά το αίσχος κάποιοι κομματοδιορισμένοι χαρτογιακάδες που ζεσταίνουν καρέκλες σε βάρος του δημοσίου χρήματος να παραδειγματίζονται από το σόϊ στο οποίο χρωστούν αυτές τις ζεστές καλοπληρωμένες καρεκλίτσες και να συμπεριφέρονται κι αυτοί ως μικροί τοπικοί Λουδοβίκοι όπως ακριβώς συμπεριφέρονται τα μέλη της κυβέρνησης και οι κολαούζοι της ως ιδιοκτήτες της χώρας. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο (διορισμένος από την ΝΔ) διοικητής Γρηγορόπουλος και ο (διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ) αναπληρωτής διοικητής Βαμβουρέλης «επέβαλαν» (άκουσον, άκουσον …) ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΥ ( ! ) σε ειδικευόμενους γιατρούς. Μισό μηνιάτικο στον έναν «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του αναπληρωτή διοικητή» και για «απείθεια». Πέντε μέρες μισθό στον άλλον «γιατί δεν φορούσε σωστά την μάσκα του».  Μάλιστα οι ποινές συνοδεύονται και από έγγραφες απειλές «να είστε περισσότερο προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου» δηλαδή προς τους δύο wannabe Λουδοβίκους κομματοδιορισμένους καλοπληρωμένους χαρτογιακάδες.

Αυτά μάλιστα σε μια περίοδο που ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι γιατροί τραβούν τον παθών τους τον τάραχο και ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως ο «Ευαγγελισμός» που ήταν από την αρχή της επιδημίας της χώρας μας δηλαδή επί 13 συνεχόμενους μήνες νοσοκομεία πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση ασθενών της επιδημίας. Αντί οι δυο Λουδοβίκοι να γκρεμοτσακιστούν να κάνουν επιτέλους την δουλειά για την οποία τους χρυσοπληρώνει ο λαός μας από το υστέρημά του μέσα σε συνθήκες φτώχειας και πείνας, δηλαδή να φροντίσουν για τα τεράστια προβλήματα και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στο νοσοκομείο το οποίο υποτίθεται πως διοικούν, επιβάλουν εξοντωτικά πρόστιμα στους χαμηλόμισθους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου ο καθένας από τους οποίους έχει αυτούς τους 13 μήνες μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά από χίλιους Μητσοτάκηδες και από δέκα χιλιάδες Λουδοβίκους που σιτίζονται από τον δημόσιο κορβανά ελέω Μητσοτάκηδων. Μια μικρογραφία δηλαδή του αίσχους που γίνεται όχι μόνο σε όλα τα νοσοκομεία αλλά και συνολικά σε όλη την χώρα : μια αδίστακτη συμμορία αστικού πολιτικού προσωπικού εξυπηρετώντας μεγαλοκαπιταλιστικά συμφέροντα προκαλεί μια πραγματική γενοκτονία από επιδημία και από πείνα σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας και ταυτόχρονα στοχοποεί, συκοφαντεί, απειλεί, τρομοκρατεί, διώκει, απολύει τους πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητας (εν προκειμένω τους ειδικευόμενους γιατρούς) που θεωρούν προσβολή της αξιοπρέπειάς τους να σκύψουν το κεφάλι στους «κάπο» και στους τοπικούς μπράβους της συμμορίας. Πραγματική Κόζα Νόστρα δηλαδή. Μην ξεχνάμε πως αυτά γίνονται ταυτόχρονα με την απόλυση Καταραχιά, τις εισαγγελικές διώξεις προέδρου ΟΕΝΓΕ – προέδρου ΕΝΙΘ – προέδρου γιατρών ΑΧΕΠΑ, τις πειθαρχικές διώξεις πολλών εκπροσώπων υγειονομικών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ. Ποδιές βρώμικες από αθώο αίμα, από τις εγκληματικές ευθύνες για χιλιάδες δυνητικά αποτρέψιμους θανάτους λόγω των τραγικών ελλείψεων μόνιμου προσωπικού και υποδομών στην δημόσια περίθαλψη που ήταν συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων καθώς και από την συνεχιζόμενη λιποταξία των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων από νοσηλεία ασθενών της επιδημίας που επίσης είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων.

Αυτή είναι η πραγματική ουσία του θέματος. Η συμπεριφορά του κάθε τοπικού Λουδοβίκου απέναντι στους υπηκόους κατ’ εικόνα και ομοίωση των μεγάλων Λουδοβίκων ιδιοκτητών της χώρας. Είναι δευτερεύουσα αναμενόμενη λεπτομέρεια το γεγονός πως οι μικροί Λουδοβίκοι κατ’ εικόνα και ομοίωση των μεγάλων Λουδοβίκων συνήθως είναι τόσο καταγέλαστα αγράμματοι και ανίκανοι ώστε τα αίσχη που κάνουν είναι πιθανότατα έωλα και από καθαρά νομική άποψη σύμφωνα με την ισχύουσα αστική εργατική νομοθεσία.

Είναι τόσο απομονωμένοι και αυτοί και τα αφεντικά τους στους μικρούς γυάλινους κόσμους τους με την ψευδαίσθηση της ασυλίας που τους παρέχουν δυο τρεις πετσομπουκωμένοι κρατικοδίαιτοι καθεστωτικοί μιντιάρχες και με τους τεμενάδες που τους κάνουν δυο τρεις ιδιοτελείς μεγαλοκαθηγητάδες ώστε δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την οργή που ξεχειλίζει τόσο στους υγειονομικούς όσο και σε όλον τον λαό. Δεν πειράζει, την οργή των υγειονομικών και ιδιαίτερα των ειδικευόμενων γιατρών θα την νοιώσουν οι τοπικοί Λουδοβίκοι τις προσεχείς μέρες μέσα στις ίδιες τις πολυτελείς γραφειάρες τους και θα είναι μέρα μεσημέρι.

Όσο για τους μεγάλους Λουδοβίκους ούτε αυτοί έχουν την παραμικρή μυρωδιά για το καζάνι της οργής που σιγοβράζει σε όλη την κοινωνία. Νομίζουν πως αντιπολίτευση είναι οι εκπρόσωποι της προηγούμενης κυβέρνησης που τους έστρωσε τον δρόμο καθώς και γενικότερα τα διάφορα μεγάλα λόγια στην βουλή. Δεν έχουν καταλάβει πως πραγματική αντιπολίτευση είναι οι υγειονομικοί, οι φοιτητές, όλη η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι καταστραμμένοι επαγγελματίες. Δεν έχουν καταλάβει πως πραγματική αντιπολίτευση είναι όλος ο λαός που θα ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ.

*Αυτονόητα θα απαιτήσουμε η ΕΙΝΑΠ να αναλάβει και την πρακτική στήριξη των συναδέλφων (νομική, οικονομική κλπ). Μάλιστα σκεφτόμαστε να έχουμε και σε μορφή μονόλεπτων κερμάτων το ποσό προστίμου που επιβάλουν στους ειδικευόμενους  γιατρούς για να το πετάμε τιμητικά μπροστά στα πόδια των δυο Λουδοβίκων κάθε φορά που περνούν για να ανέβουν στο κάστρο τους στον 11ο όροφο

** Κύριε Τσίπρα, κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη να χαίρεστε τον κύριο Βαμβουρέλη