Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Για την μετατροπή του «Ερυθρού Σταυρού» σε νοσοκομείο covid και για την εφημερία της 24ης Μαρτίου 2021

 


 

Για την μετατροπή του «Ερυθρού Σταυρού» σε νοσοκομείο covid και για την εφημερία της 24ης Μαρτίου 2021

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25/3/21

Εδώ και μία βδομάδα η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας, σε αγαστή συνεργασία με την 1η ΥΠΕ, συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αποφάσισαν τη μετατροπή του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σε νοσοκομείο μίας και αποκλειστικής νόσου, για νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό.  Τις προηγούμενες μέρες έκλεισαν όλα τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου που δέχονταν κατά μέσο όρο  58.000 ασθενείς ανά έτος, με το τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας να είναι το μόνο που παραμένει ανοιχτό, ενώ οι 400 κλίνες που διατίθενται  για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19, πλαισιώνονται από τους ελάχιστους Ειδικούς Παθολόγους που υπηρετούν στο νοσοκομείο (13 στον αριθμό) και από τους γιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, μη συναφών με τη νόσο, χωρίς καν οι γιατροί αυτοί να έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση. Μάλιστα για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που προκύπτουν από το νέο τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, η διοίκηση προσπαθεί να κάνει μπαλώματα, με τους συναδέρφους ιδιώτες, που επιτάχθηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν να ασκήσουν πάρα πολλά χρόνια νοσοκομειακή ιατρική.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στις 24/3 το νοσοκομείο εκτάκτως και χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση του προσωπικού, εντάχθηκε σε καθεστώς 24ωρης  εφημερίας για παραλαβή ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, και ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν ήδη περί τους 150 ασθενείς, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ δεν είχε καθοριστεί το απαιτούμενο προσωπικό για να διεκπεραιωθεί με ασφάλεια μια 24ωρη γενική εφημερία.  Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, πληθώρα ασθενών  να γίνονται εισαγωγή στο νοσοκομείο,  και το λιγοστό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να πραγματοποιεί αγώνα δρόμου σε διαφορετικές μεριές του νοσοκομείου για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Ως εδώ. Η κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό, είναι ενδεικτική της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα. Ένα ένα τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν υπό το βάρος της υποστελέχωσης, με τους συναδέλφους μας παντού να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα. Οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται δραματικά και πλέον καθημερινά ο αριθμός αυτών που παραμένουν εκτός Μ.Ε.Θ, σε κοινούς θαλάμους με πρόχειρους αναπνευστήρες,  ξεπερνούν τους 100. Παράλληλα, η λοιπή νοσηρότητα δεν εξαφανίστηκε φυσικά, και απαιτούμε εδώ και τώρα να παραμείνουν τα δημόσια νοσοκομεία ανοιχτά για τη διαχείριση όλων των νόσων. Τέρμα στην κοροϊδία.

Απαιτούμε άμεσα  :

- να ενισχυθούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του πληθυσμού για δημόσια, δωρεάν υψηλής ποιότητας περίθαλψη. Να προσληφθούν εδώ και τώρα όλοι οι γιατροί που  συμμετείχαν  στις τελευταίες προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

-να επιταχθεί άνευ όρων και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης τόσο για non covid όσο και για covid περιστατικά (απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, όλο το προσωπικό τους και ο εξοπλισμός τους)

 

Δε θα ανεχθούμε άλλο τους εκφοβισμούς των διοικητών, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε όλα όσα βλέπουμε μέσα στα νοσοκομεία μας και είναι επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών μας. Δε θα ανεχθούμε τις απειλές, τα πρόστιμα και τις απολύσεις των συναδέλφων μας.