Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για εκλογές ΕΙΝΗ, 10/12/21 Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για εκλογές ΕΙΝΗ, 10/12/21


Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καταγγέλλουμε την μεθόδευση αποκλεισμού των αγροτικών γιατρών Περιφερειακών Ιατρείων από τις εκλογές της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ) και θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο συνδυασμός Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει καταθέσει σχετική γραπτή αναφορά στην εφορευτική επιτροπή (επισυνάπτεται). Καλούμε και τους λοιπούς συνδυασμούς να πράξουν το ίδιο και να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η μεθόδευση της απερχόμενης προέδρου.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ

Η παράταξη μας ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ,  όσον αφορά την προσπάθεια αποκλεισμού των αγροτικών γιατρών από τα ψηφοδέλτια των  παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές, εχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Πάγια θέση της παράταξης μας είναι η συμμετοχή των αγροτικών γιατρών στις εκλογές της ΕΙΝΗ, με πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Κι αυτό γιατί:

1.       Οι αγροτικοί είναι οργανικά και λειτουργικά συνδεδεμένοι γιατροί στο ΕΣΥ, τόσο με τα Κέντρα Υγείας, αλλά και με τα νοσοκομεία της περιοχής. Και αυτό τεκμηριώνεται από το ότι οι θέσεις τους οργανικά εντάσσονται σε ΚΥ, πέρα από το αγροτικό τους ιατρείο, αλλά και το ότι εφημερεύουν αντίστοιχα σε αυτά η σε νοσοκομεία. Το γεγονός επίσης που συνηγορεί με τα παραπάνω, είναι  ότι όποιοι ασθενείς χρήζουν παραπέρα αντιμετώπιση διακομίζονται σ΄αυτά.

2.       Το συνδικαλιστικό όργανο κάθε κλάδου εργαζομένων, δεν βρίσκεται σε αντιστοίχηση, με κάποιες διοικητικές υπηρεσίες. Γιατί με την λογική αυτή οι γιατροί των ΚΥ που εντάσσονται στις ΥΠΕ, δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΙΝΗ, που δεν συμβαίνει με βάση την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής. Όμως αυτή η λογική της πολυδιάσπασης των εργαζομένων ενός κλάδου , στην ουσία εξυπηρετεί τις κάθε λογής αντεργατικές βλέψεις, κύρια των κυβερνήσεων.

3.       Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε όλοι ότι οι αγροτικοί είναι πιο ευάλωτοι λόγω της θέσης τους σε αυθαιρεσίες των διοικήσεων και των ΥΠΕ και των νοσοκομείων (αυθαίρετες μετακινήσεις για κάλυψη κενών κλπ) που λόγω της πανδημίας και της προσπάθειας που γίνεται από το Υπουργείο για πλήρη διάλυση του ΕΣΥ, έχουν ενταθεί επικίνδυνα.

Για όλους αυτούς τους κύριους λόγους, αλλά και άλλων πολλων, που δεν τους απαριθμούμε, πιστεύουμε ότι οι αγροτικοί γιατροί πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Για την παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Καφαράκης Βασίλης