Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πρωθυπουργός Αρνητής της Ιατρικής Επιστήμης - Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό


Ο Πρωθυπουργός Αρνητής της Ιατρικής Επιστήμης

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

 

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 2/12/21

Την στιγμή που το τέταρτο και πιο φονικό κύμα της πανδημίας θερίζει, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την τυχοδιωκτική, εγκληματική της διαχείριση, με αποτέλεσμα πολλές δεκάδες άνθρωποι να πεθαίνουν καθημερινά και η Ελλάδα να καταλαμβάνει πλέον από τις υψηλότερες θέσεις στους καταγεγραμμένους θανάτους από Covid 19. Η υγειονομική κρίση κλιμακώνεται επικίνδυνα, ο εργαζόμενος λαός, οι φτωχοί και ευπαθείς συναντάνε την αδιαφορία της κυβέρνησης, οι ανάγκες της «οικονομίας» (δηλ. της επιχειρηματικής κερδοφορίας) μπαίνουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Κανένα μέτρο πρόληψης δεν έχει παρθεί σε χώρους δουλειάς, ειδικά σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι συνωστίζονται για να βγει η παραγωγή. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί ώστε να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα οποία στοιβάζεται ο κόσμος για να πάει καθημερινά στη δουλειά του. Πώς να περισσέψουν άλλωστε λεφτά, όταν δίνονται στις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και στους νέους τερατώδεις στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Χαράτσια, επιδημιολογική επιτήρηση με το αζημίωτο (rapid test επί πληρωμή), τιμωρητική λογική, διαχωρισμός και μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες, πριμοδότηση των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών,  μείωση χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, εργασιακή εξόντωση των υγειονομικών, αυτή είναι η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική απέναντι στην πανδημία.

 Όμως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης την 1/12/2021 με την από βήματος βουλής παρέμβαση του ξεπέρασε κάθε όριο. Προσπαθώντας να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του για τους μαζικούς, άδικους θανάτους εκτός ΜΕΘ βαρέως πασχόντων, διασωληνωμένων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών, δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις» πως η θνητότητα του βαρέως πάσχοντα με Covid, επηρεάζεται από την Εντατική Θεραπεία. Όταν επίσημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας (όχι απλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, όχι απλά ο «Επιτελικός» υπουργός κ. Σκέρτσος, όχι απλά ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Παπαδημητρίου) παρουσιάζεται ως αρνητής της Εντατικής Θεραπείας, αρνητής της σύγχρονης Ιατρικής, αρνητής της ίδιας της Επιστήμης, τότε ο εναγκαλισμός του κράτους των αρνητών δημόσιας περίθαλψης – εντατικής θεραπείας με το ακροδεξιό παρακράτος των αρνητών εμβολίων – διασωληνώσεων, επικυρώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Και με αυτήν την ευκαιρία, οι Καθηγηταί κρατικοί «ειδικοί» (μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας) και τα γαλάζια προεδρεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, επικυρώνουν οριστικά διά της σιωπής τους την εκπόρνευση της Ιατρικής Επιστήμης ως θεραπαινίδα της εξουσίας και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

 

Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Να ανατρέψουμε τώρα την κυβερνητική πολιτική! Αύριο θα είναι αργά!

Είναι πλέον σαφές πως απολύτως τίποτα δεν διορθώνεται ούτε με προεκλογική αποχαύνωση κυβερνητικής εναλλαγής ούτε με συμβολικές διαμαρτυρίες. Η αστική δικαιοσύνη αδιαφορεί προκλητικά για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα αγνοείται η τύχη της αναφοράς που είχε υποβληθεί από την ΟΕΝΓΕ προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Απρίλιο 2021 ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη οι διώξεις ενάντια σε γιατρούς της ΕΝΙΘ επειδή διαμαρτύρονταν για την περυσινή κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν οι μαζικές, κρατικές δολοφονίες που διαπράττει καθημερινά τόσο στην περίθαλψη όσο και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής αυτή η απαράδεκτη πολιτική είναι η κινηματική εξέγερση για την ανατροπή της. Η αντιμετώπιση της πανδημίας και της δημόσιας υγείας πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος.

Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους υγειονομικούς, όλο τον λαό σε ανένδοτο, δυναμικό, ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την σωτηρία των ασθενών μας, για την ίδια την ζωή όλων μας. Καλούμε τις ομοσπονδίες των υγειονομικών, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων να στείλουν πρόκληση αγωνιστικού ξεσηκωμού στο σύνολο του εργατικού και λαϊκού κινήματος με την άμεση κήρυξη πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας ατα μέσα Δεκεμβρίου για τη Δημόσια Περίθαλψη με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και ένταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών στο δημόσιο σύστημα και σχεδιασμό.

-Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ σε ρήξη με τα δημοσιονομικά όρια της ΕΕ, των απαιτήσεων του χρέους, τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

- Όχι στο νέο ΕΣΥ της κερδοφορίας, των ΣΔΙΤ, των δύο ταχυτήτων, των κλειστών σφαιρικών προϋπολογισμών και της ανταποδοτικότητας. Μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, κλινών, χειρουργικών αιθουσών, πρωτοβάθμιων Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να αρθούν οι αναστολές εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ώστε να επιστρέψουν στις θέσεις τους με χρήση δωρεάν rapid τεστ – μοριακών τεστ για όσο διάστημα μένουν ανεμβολίαστοι.

 

-Δωρεάν rapid τεστ και μοριακά PCR test για όλους. Συχνός έλεγχος και αποτελεσματική ιχνηλάτηση. Να σταματήσει η σκανδαλώδης παράδοση της ιχνηλάτησης στον ιδιωτικό τομέα και η μετατροπή της σε εμπόρευμα.

 

-Ναι στον μαζικό εμβολιασμό με πειστική επιστημονική εκστρατεία, ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να αντιμετωπιστούν επιφυλάξεις και να υπάρχει πλήρης στήριξη, δημιουργία κινητών ομάδων που θα εμβολιάσει ηλικιωμένους, άτομα με δυσκολία μετακίνησης, αλλά και πληθυσμιακές ομάδες που οδηγούνται στο περιθώριο (Ρομά, πρόσφυγες/μετανάστες κλπ). Τα Κέντρα Υγείας καλούνται για άγνωστο χρονικό διάστημα  να αυξήσουν το εμβολιαστικό έργο και τα τεστ στα ιατρεία covid με ελλιπή στελέχωση και απλήρωτο προσωπικό για εφημερίες και υπερωρίες. Απαιτούνται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κλπ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, άρση της αναστολής αδειών. Το εμβόλιο πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό καθολικής πρόσβασης για όλους όχι εμπόρευμα και μέσο διαίρεσης.

- Όχι στην υποχρεωτικότητα και τις ποινές. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ. Όχι στον εμφύλιο των φτωχών. Ελεύθερη πρόσβαση στις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους με rapid και μοριακό τεστ που θα δίνεται δωρεάν. 

- Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και αποστασιοποίησης στους χώρους δουλειάς, ειδικά τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, τους χώρους διασκέδασης και αθλητισμού. Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού και την εξάπλωση της νόσου. 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία και τις τεχνικές σχολές, ολιγομελή τμήματα στα πανεπιστήμια. Να δίνονται κανονικά και στο σύνολό τους οι αναρρωτικές άδειες «καραντίνας» για τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, χωρίς καμιά επιβάρυνση.

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ