Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Μας φοβούνται, δεν μας λυπούνται

 

Μας φοβούνται, δεν μας λυπούνται

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 24/6/22

Το πρωί της Τετάρτης 22/6 κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας έλυσαν το διαδικαστικό προσχηματικό εμπόδιο για την πληρωμή των τακτικών εφημεριών – υπερωριών που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει εκ του μη όντος και που τάχα δεν μπορούσαν να το λύσουν επί εβδομάδες.

Είχε προηγηθεί πρόταση από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για έναρξη επισχέσεων εργασίας σε όλη την χώρα από 27/6/22 η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. Έτσι ο κυβερνητικός «τσαμπουκάς» ενάντια στους υγειονομικούς λειτουργούς της δημόσιας περίθαλψης πήγε περίπατο τουλάχιστον κατά ένα μέρος του αφού παραμένουν οι κυβερνητικές αλχημείες στάσης πληρωμών όσον  αφορά τις πρόσθετες εφημερίες και τα έξτρα ποσά ανά εφημερία που η ίδια η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τον Νοέμβριο 2021.

Άλλωστε το γεγονός πως μόνο η εξαγγελία μιας πραγματικής δυναμικής κινητοποίησης αναγκάζει την κυβέρνηση να υποχωρεί άτακτα είχε άλλωστε επαναληφθεί τον Δεκέμβριο 2021, όταν η εξαγγελία επίσχεσης εργασίας από τους γιατρούς των ΚΥ της 1ης ΥΠΕ είχε αναγκάσει τότε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λύσει αστραπιαία μέσα σε ένα πρωί το θέμα των επί 6 μήνες απλήρωτων εφημεριών.

Αυτός λοιπόν είναι ο τρόπος που κατακτάμε και τα πιο στοιχειώδη μας δικαιώματα : οι πραγματικές, δυναμικές, μαζικές και όχι απλά συμβολικές και επετειακές απεργιακές κινητοποιήσεις. Έτσι κερδήθηκε στο παρελθόν το κάθε τι που σχετίζεται με την μισθολογική, εργασιακή και επιστημονική αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών που πάντα το «ψαλιδίζουν» οι αστικές μνημονιακές κυβερνήσεις με διάφορες αλχημείες σε περιόδους που επικρατεί κινηματική νηνεμία.

Αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουμε πάλι το αμέσως προσεχές διάστημα.

Όλες/οι την Τρίτη 28/6 ώρα 8 πμ στον «Ευαγγελισμό» να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η εκδικητική απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Ν. Σκούφογλου