Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα


 Προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών (ΑΡΣΥ) Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά, 17/8/23

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες/ες τις/τους συναδέλφους νοσηλευτές, γιατρούς προσωπικό ασφαλείας κλπ που είχαν νυκτερινή βάρδια ή εφημέρευαν, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς αποκλειστικά χάρη στην αυτοθυσία τους. Ιδιαίτερα δε στις/στους νοσηλεύτριες/ές των δυο χειρουργικών κλινικών, της Θ/Χ και της Ουρολογικής που κυριολεκτικά ΕΣΩΣΑΝ τους ασθενείς μεταφέροντάς τους μέσα από τους καπνούς και από τα σκοτάδια.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι οι διοικούντες επί διαφορετικών εκάστοτε κυβερνήσεων είχαν προειδοποιηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για την έλλειψη πυρανίχνευσης σε πολλές πτέρυγες του νοσοκομείου όμως δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.

Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας οι πτέρυγες νοσηλείας της Β’ και Α’ Χειρουργικής, της Θωρακοχειρουργικής και της Ουρολογικής. Η διοίκηση πρέπει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδική έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ώστε να αρχίσουν αμέσως οι εργασίες αποκατάστασης. Η επίκληση οικονομικών ή γραφειοκρατικών «εμποδίων» είναι σαμποτάζ ενάντια στο νοσοκομείο και συνολικά ενάντια στην δημόσια περίθαλψη της οποίας το νοσοκομείο Νίκαιας είναι βασικός πυλώνας.