Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Προεδρείο ΕΙΝΑΠ: Ο θρίαμβος της κοινοβουλευτικής λογικής και της συνδικαλιστικής «αβρότητας»

Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και για άλλη μια φορά επικράτησε η συνδικαλιστική λογική των κοινοβουλευτικών παρατάξεων. Σύσσωμοι και σε αγαστό πνεύμα ομόνοιας, οι εκπρόσωποι των ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ), ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) και ΑΕΓ (Αθήνας – ΣΥΝ), εξέλεξαν προεδρείο του σωματείου. Σύνθαση: πρόεδρος Τσούκαλος (ΔΗΚΝΙ), γραμματέας Νησιώτης (ΠΑΣΚ), αντιπρόεδρος Τσουρούλας (ΔΗΠΑΚ), ταμίας Παγώνη (ΔΗΚΝΙ), β αντιπρόεδρος Μπουλμπασάκος (ΑΕΓ)....
Η πρόταση της ΑΡΣΙ για αγωνιστικό προγραμματικό προεδρείο με κύρια έμφαση στην υποχρέωση του προεδρείου και του ΔΣ να προσυπογράφει και να συντονίζεται με τις αποφάσεις των νοσοκομειακών συνελεύσεων μειοψήφησε(ψηφίστηκε μόνον από την ΑΡΣΙ).
Κρίμα για τη ΔΗΠΑΚ που, στην προηγούμενη συνεδρίαση, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μή συμμετοχής σε αυτήν την κοροϊδία – ξαναμοίρασμα της τράπουλας – και των καρεκλών της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Οι τελικές επιλογές της ΔΗΠΑΚ απλά επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η στάση της το προηγούμενο διάστημα (ουσιαστική μή συμμετοχή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση του κλάδου, άρνηση συστράτευσης ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας και την κυβερνητική – ΕΕ πολιτική στο συνέδριο) δεν οφείλονται σε συνδικαλιστική μυωπία ή αστιγματισμό αλλά σε κανονικότατη εθελοτυφλία.
Όσον αφορά την ΑΕΓ Αθήνας (και τον εκπρόσωπό της), απλά έδρασε στα πλαίσια του αναμενομένου από την προηγούμενη στάση της - του ...
Η αντίληψη ότι το σωματείο αποτελεί χώρος σύμπνοιας και ομόνοιας με κύριο στόχο την αδράνεια δεν πρέπει να περάσει!
Οι νοσοκομειακές συνελεύσεις, όπου έχουν γίνει έως τώρα (Νίκαια, ΨΝΑ, ΝΙΜΤΣ, Σωτηρία), δείχνουν για άλλη μια φορά τον δρόμο του αγώνα και με το συντονισμό τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης και ακόμα μεγαλύτερες νίκες!