Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 11-3-10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 11-3-10
Ο ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ... ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ !
Παραχάραξη της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (9-3-10) με υπογραφή του προέδρου (ΔΗΚΝΙ) και του γ. Γραμματέα (ΠΑΣΚ)

Στις 9-3-10 το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με ομόφωνη απόφασή του :
1) Στηρίζει τον αγώνα όλων των εργαζόμενων για ανατροπή του σταθεροποιητικού προγράμματος κυβέρνησης – ΕΕ
2) Καταγγέλει ότι τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν στην πλήρη διάλυση της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης
- Με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις
- Με την αναστολή των προσλήψεων
- Με την περικοπή των ήδη πενιχρών αποδοχών των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών
- Με την περικοπή των εφημεριών
3) Καταγγέλει τις πιέσεις για κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών ανασφαλών για τους ασθενείς, περικομμένα κατά 20-30%.
4) Καταγγέλει την καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων για 3 μήνες στα περισσότερα νοσοκομεία καθώς και την προσπάθεια να γίνουν περικοπές και στα δεδουλευμένα
5) Καλεί τους γιατρούς Αθήνας και Πειραιά να συνεχίσουν να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις στις νοσοκομειακές τους συνελεύσεις, τις οποίες και καλύπτει.
6) Καλεί όλους τους γιατρούς να μην υποχωρούν σε πιέσεις για κατάρτιση ανασφαλών προγραμμάτων εφημεριών. Προειδοποιεί τον οποιοδήποτε προσπαθήσει να περικόψει τα προγράμματα αυτά ότι είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.
7) Καλεί όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων που οφείλονται δεδουλευμένα Δεκεμβρίου ή/και Ιανουαρίου, ειδικούς και ειδικευόμενους, να προχωρήσουν από 16 Μαρτίου και μετά σε μαζική επίσχεση εργασίας.
8) Καλεί τα μέλη των επιστημονικών συμβουλίων να αποκρούουν κάθε πίεση για κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών, γι’ αυτό και οργανώνει σύσκεψη με τα επιστημονικά συμβούλια την ερχόμενη Τρίτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
9) Ζητά συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να θέσει υπόψη του τους κινδύνους που δημιουργεί για την δημόσια υγεία η κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών.

Η παραπάνω πεντακάθαρη και σαφέστατη απόφαση για άλλη μια φορά έγινε αγνώριστη ... στην καθαρογραφή. Αντί για το αίτημα της ανατροπής του σταθεροποιητικού προγράμματος στην περίθαλψη και γενικότερα, μπαίνει μία φράση – «σούπα» αντιγραφή από ανακοινώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ («οι εργαζόμενοι να μην πληρώνουν μονομερώς τα βάρη της κρίσης»). Επίσης, στη μέση του κειμένου αναμασιέται εμμέσως πλην σαφώς η φαεινή ιδέα του Τσούκαλου τα επιστημονικά συμβούλια να ... «μετράνε» τα περικομμένα κονδύλια και να καταρτίζουν προγράμματα ως την ημέρα που αυτά επαρκούν, μια καταστροφική λογική που φυσικά απορρίφθηκε από το ΔΣ (των μελών ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ πλην Τσούκαλου συμπεριλαμβανομένων). Το σημείο 5 που καλύπτει τις αποφάσεις των συνελεύσεων (πολλά νοσοκομεία έχουν αποφασίσει να ασκήσουν πίεση με το όπλο των 4 εφημεριών και ήδη ζητούν απόσυρση από τη γενική εφημερία) το ... «έφαγε η μαρμάγκα» από την «καθαρογραμμένη» ανακοίνωση, κλπ, κλπ, γνωστά ... Τσουκαλίστικα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η Α.Ρ.Σ.Ι. θα δώσει ακόμα μια ευκαιρία στις ηγεσίες των παρατάξεων του κοινοβουλευτικού συνδικαλισμού που για μια ακόμα φορά έκαναν «κομπρεμί» με τον ... συμπαθή Στάθη και τον ψήφισαν για πρόεδρο. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ. Από κει και πέρα, είναι ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ...