Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αποφάσεις ΓΣ Συνέλευσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Νίκαια 28/05/2010
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Αρ. Πρωτ.
ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ



ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 28/5/2010 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με αποκλειστικό θέμα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, νυκτερινών και εξαιρέσιμων του μήνα Φεβρουαρίου και Μαρτίου.


αποφάσισε:
1. Την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι να πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες και εφημερίες για όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αν υπάρξουν νέα δεδομένα που θεωρούνται δεσμευτικά για την καταβολή των δεδουλευμένων, τότε το Δ.Σ του σωματείου και η πενταμελής επιτροπή των ιατρών, συγκαλούν νέα συνέλευση για την αξιολόγηση τους.
2. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης ισχύει εξ ίσου για όλα τα μέλη της και δεν επιτρέπεται η διαφορετική μεταχείριση ομάδων εργαζόμενων, δηλαδή λοιπών εργαζόμενων – ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών
3. Ο «χαρτοπόλεμος» που έχει εξαπολυθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, την διοίκηση της Υ.Π.Ε και την διοίκηση του νοσοκομείου ενάντια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου με έωλα επιχειρήματα του τύπου «έχουν ήδη εγκριθεί τα οφειλόμενα», «δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε επίσχεση», «δεν έχετε δικαίωμα να κλείνετε την εφημερία» κ.λ.π. ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ «ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» του, γιατί δεν μπορούν να πείσουν ούτε πολύ περισσότερο να τρομοκρατήσουν κανέναν.
Δεν πληρωνόμαστε με δελτία τύπου, αλλά με χρήματα. Αν οι υπεύθυνοι θέλουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των δεδουλευμένων μας ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ, εφόσον όπως ισχυρίζονται τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Επίσης επιστρέφονται στους συντάκτες του έγγραφου οι κάθε είδους ΑΠΕΙΛΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΕΣ ή ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ. π.χ αύριο Σάββατο 29/5/2010 εφημερεύει στην Αθηνά το Γενικό Κρατικό που καλύπτει όλες τις ειδικότητες και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στο λεκανοπέδιο. ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΕΠΥ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
Κύριοι αρμόδιοι, δικό σας το μαχαίρι, δικό σας και το πεπόνι. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να πληρωθούμε στ’ αλήθεια και όχι στα χαρτιά..

4. Η πενταμελής επιτροπή μεθοδεύει την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 28/5/2010 ενημερώνοντας την Ιατρική Υπηρεσία και το Επιστημονικό Συμβούλιο:
- άρση εισαγωγών μη επειγόντων περιστατικών
- αντιστοίχως εξιτήρια σε μη επείγοντα περιστατικά
- συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στη συνέλευση των γιατρών της Δευτέρας



Κοινοποίηση προς:
1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ΗΣ Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
2. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
3. ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
4. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
5. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
6. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
7. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
5. ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
6. ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
7 . ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ



ΓΙΑ ΤΗΝ 5ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΟΣ