Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

2-7-10 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2-7-10

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ...

- Οι εφημερίες Μαρτίου 2010 δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, γιατί ο κ. Σαχινίδης ως και 29-6-2010 δεν είχε αποδεσμεύσει την πίστωση που ο ίδιος είχε εδώ και έναν μήνα συννομοθετήσει (ΦΕΚ 773/ 3-6-2010).
- Οι εφημερίες Απριλίου 2010 δεν μπορούν να πληρωθούν, γιατί οι κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου και Σαχινίδης δεν υπογράφουν την αντίστοιχη υπουργική απόφαση (η οποία βρίσκεται ανυπόγραφη στα χέρια των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου υγείας εδώ και πάνω από 20 μέρες).
- Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω τραγικών ελλέιψεων σε προσωπικό και λόγω διακοπής της τροφοδοσίας τους σε φάρμακα και πάσης φύσης υλικά.

Οι γιατροί των νοσοκομείων Νίκαιας και «Αττικού» έχουν δηλώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες επίσχεση εργασίας. Επίσχεση έκαναν και οι γιατροί του «Τζαννείου». Για τις απλήρωτες υπερωρίες επίσχεση επίσης κάνουν και οι λοιποί –πλην γιατρών- εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νίκαιας.
Οι κυβερνητικοί και διοικητικοί υπεύθυνοι έχουν σταματήσει πλέον να απευθύνουν απειλές στους γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους –γιατί διαπίστωσαν ότι δεν περνάνε- και εγκαινίασαν νέα τακτική : απειλές ενάντια σε ... δικηγόρους και νομικούς συμβούλους (!!!). Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο έγγραφο της 2ης ΥΠΕ που απειλεί να κάνει ... «ντα – ντα» νομικούς τους οποίους αναφέρουν ότι συμβουλεύθηκαν οι αγροτικοί γιατροί του Κ.Υ. Σαλαμίνας, και συγκεκριμένα τον κ. Πουρσανίδη (νομικό σύμβουλο της ΕΙΝΑΠ), τον κ. Μιχαήλ (νομικό σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ και πολλών ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών) αλλά και την ίδια την νομική σύμβουλο του ... νοσοκομείου Νίκαιας (!!!).

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ...
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.